Mihin tarvitaan USD-tokeneita ?


#1

Noussut aika korkealle useita USD tokeneita tetherin lisäksi jotka mainostaa että arvo pysyy lähelle 1:1.
En vaan ihan kokonaan ymmärrä näiden ideaa.

https://www.coindesk.com/binance-exchange-will-list-circles-usdc-stablecoin-this-week

coindeskin jutussa mainittuja tokeneita
USDC https://coinmarketcap.com/currencies/usd-coin/
BNB https://coinmarketcap.com/currencies/binance-coin/
USDT https://coinmarketcap.com/currencies/tether/
PAX https://coinmarketcap.com/currencies/paxos-standard-token/
TUSD https://coinmarketcap.com/currencies/trueusd/

binancen oma token ainut jossa idea ei ilmeisesti ole pysyä lähellä 1USD


#2

Dollareita kryptomuodossa yrittävät olla. Ei kai siinä sen kummempaa? Jotkut haluaa välillä kytkeä omaisuutensa dollareihinkin ja ne ajavat asian. Lisäksi, niiden avulla monet pörssit saavat ovet auki dollarimaailmaan ilman, että heidän tarvii itse nähdä isosti vaivaa toimivien pankkisuhteiden järjestämiseen ja siinä mukana tulevien monimutkaisuuksien hoitamiseen.


#3

Onhan tuo nyt ihan mukava juttu, että voit pitää omassa kryptolompakossasi dollareita ja lähetellä niitä ympäriinsä ilman, että kukaan on sensuroimassa sinua tai jäädyttämässä varojasi.


#4

Tosin, noissa USD-tokeneissa on hyvin usein mahdollisuus jäädyttää varoja liikkeellelaskijan toimesta. Syyt lienevät regulaatiossa (lupaa kyseisen instrumentin liikkeellelaskulle ei olisi, jos token olisi täysin permissionless).


#5

Voiko ERC-20 tokeneita todella jäädyttää? On totta, että esim. Poloniex voi blacklistata USDC-coineja jos huvittaa, mutta ei kai mikään estäisi käymästä kauppaa näillä tokeneilla p2p-exchangessa?

Lisäksi tuosta BlingBlingin listasta puuttui mielenkiintoisin stablecoin eli MakerDAO Dai joka ei perustu jossain tilillä säilytettäviin dollareihin, vaan vakuutena olevaan etheriin. Ethereumin kovasta hinnanlaskusta huolimatta Dai on pysytellyt visusti yhden dollarin tuntumassa, joten hyvältä alkaa näyttää.


#6

https://www.ccn.com/gemini-can-freeze-its-usd-pegged-cryptocurrency-at-any-time-researcher/