Microsoftin "tap to pay"

Saa nähdä kuinka moni käyttää lopulta tätä Windows puhelimien maksujärjestelmää ?

http://www.arvopaperi.fi/uutisarkisto/microsoftilta+tulossa+kilpailija+applen+maksujarjestelmalle/a1057251
http://uk.businessinsider.com/microsoft-working-on-its-own-apple-pay-2015-4?r=US

Applella ja Googlella jo omia. En ole nähnyt kenenkään maksavan esim Elisan lompakko-kännykällä kaupassa.

Mä olen maksanut Elisan lompakkolla (tarra jonka liimasin puhelimeen). Aika vähän tulee nykyään käytettyä sitä. Isoin ongelma siinä on mielestäni se että siihen lomppakkon pitää aina erikseen ladata euroja. Muutenhan se (lähimaksu muutenkin) on ihan näppärä tapa maksaa pieniä ostoksia.

Ok.
Toivotaan että Microsoft toisi tuohon omaan maksujuttuun bitcoinin myös jotenkin mukaan tai sen saisi halutessaan.

Vaikken itse muita lähimaksamistapoja ole kokeillutkaan kuin bitcoinia, niin olen varsin mielissäni kun tuki näille maksamistyyleille tulee suoraan eri laite- ja softavalmistajien taholta :slight_smile:
Tuokin varmasti tutustuttaa ihmisiä mobiilimaksamiseen ja toimii askelena mahdollista kryptovaluutan käyttöönöttöä kohti. Jokaisella pankilla kun tuppaa olemaan omat ohjelmat erinäisine käyttöliittymineen eri alustoille, niin kryptojärjestelmillä voipi yhtenäistää tuotakin puolta :slight_smile:

NFC varmentaminen maksuille, internet tunnistautumiselle / 2nd factor authentication tapana, tietokoneen salasanalätkänä, yhteistilojen ovien “avaimena”, jne. on mielestäni mielenkiintoinen ala tarkkailla. Yubikeyt yms. turva-avaimet ovat jo kohtuu helppokäyttöisiä, mutta kuitenkin senverran ~speciali käyttöön, että moisten käyttö taipuu monelle perustallaajalle liika vaikiaks :I Tähän kuitenkin vosi olla ~helpotteena tuo mobiililaitteiden käytön yleistyminen ja maksamistapaan tottuminen.

Yksi mielenkiintoinen aihepiiri vähän NFC:hen ja mobiilimaksuihin liittyen, on laite- tai piiripohjaisten turvallisuustuotteiden ala. TPM, eli Trusted Platform Module saattaa ollakin monelle tuttu härpäke.
Linkki wikipediaan ja lyhyt lainaus:


Trusted Platform Module (TPM) is an international standard for a secure cryptoprocessor, which is a dedicated microprocessor designed to secure hardware by integrating cryptographic keys into devices
Näitä kun löytyy nykyään jo laajalti joka kannettavasta tietokoneesta älypuhelimeen, niin käyttöalustoja ainakin löytyy. Nästä ei aikaisemmin ole ollut hirveästi perustallaajalle hyötyä muuta kuin sormenjälkilukijan avulla läppärin tai luurin lukitseminen tai vastaava tilpehööri, niin niitä ei ole tunnuttu paljoa näille markkinoille kehitettävän :F
Bitcoinille ja muille kryptopohjaisille järjestelmille moiset alustat ovat kuin luotu vastapari :slight_smile:

Käsitykseni mukaan esim Elisa tutkii ja seuraa aika vahvasti miten tuo Elisa lompakko laajenee ja kuinka yleiseksi se tulee. Sen mukanahan saa myös rahaa vastaan virtuaali prepaid luottokortteja esim nettimaksamista varten. Se mihin Elisa tuolla lompakkotuoteeellan tähtää, on vaikea sanoa. Voi olla että tuote on olemassa jokusen vuoden ja sen jälkeen kuopataan koska siitä on lähinnä kuluja ja eikä juuri tuottoa. Nythän siitä ei jää Elisalle periaatteessa mitään tuottoa jos ostaa sen 20e maksutarran joka sisältää 20e edestä rahaa eikä käytä noita muita maksullisia palveluita.

Danskella on sitten se mobilepay mikä on ilmeisesti vähän samanlainen tutkimusprojekti kuin tuo Elisa lompakkokin. Siinä idea on että voit mobiili apilla maksaa tai pyytää rahaa tutuila keillä tuo sama appi on käytössä. Siihen sidotaan maksukortti ja ilmoitetaan tilinumero jonne rahat halutaan. Erinomainen sovellus pienten vippien maksuun tai tilanteessa jos esim yksi henkilö maksaa taksin ja muut maksavat hänelle heidän omat osuutensa.

Tähän asti on ollut ilmainen, ei tuota Danskelle muutakuin kuluja ja jos tuo jatkuu myös hamaan tuleivaisuuteen niin jonkinlainen maksu tuon käyttöön voisi kuvitella tulevan. Mobilepay käyttö ei edellytä Danske Bankin asiakkuutta.

Bitcoin lompakko puhelimessa on tietysti sama asia käytännössä kuin tuo Mobilepay, samalla tavalla sillä voi siirtää kaverille sen oman osuuden esimerkiksi taksimatkasta.

Tietääkö muuten kukaan onko olemassa mobiili bitcoin lompakkoa jossa voi tehdä bitcoin requestin ja lähettää sähköpostilla sen pyynnön (ja siten että mukana olisi qr-koodi) ?

Onnistuisko niin, että otat siitä puhelimessa olevasta bitcoin lompakon (esim. Bread wallet) receive money -ruudusta screen shotin ja laitat menemään maililla, mms:llä tai vaikka iMessagella?

…itseasiassa bread walletissa on receive money- sivun bitcoin osoitteen alla valikko, jossa on request an amount ja lisäoptioita.