Maksun läpimenemättömyys... neuvoja?

Hei, mulla on nyt neljättä päivää jumissa eräs siirto johon menin tyhmyyksissäni asettamaan aivan liian pienen siirtomaksun. Käytän bitcoin corea jota ajan full nodena, Tosin kone ei ole läheskään aina päällä, ja versiokin taitaa just olla 0.14.1, eli ei aivan uusin jos ei nyt ihan aivan ikivanhakaan vielä.

Lompakko näyttää nyt balanssia josta siirretty summa on vähennetty, ja blockchain.info kertoo että siirtoni on edelleen vahvistamatta.

Olen nyt hyvän aikaa jo lueskellut että vaihtoehtoina olisi käytännössä “child-pays-for-parent” eli tekisin jotenkin maksun edellisen maksun “lapsena”, laittaisin siihen riittävästi siirtomaksua molemmille, ja sitten myös aiempi maksu menee läpi. Tästä nyt sitten kysymyksiä:

  • miten siis käytännössä teen tämän? Avaan bitcoin coren debug-ikkunan ja syötän sopivan komentoloitsun consoleen? Olen kyllä ns. it-ihminen että sinänsä tämä (ja komentoloitsun muotojen yms. selvittäminen) ei ole aivan mahdoton vaihtoehto, mutta jos jostain saisi sellaiset “it-ihmiselle idioottivarmat” ohjeet asiaan niin olisi erittäin bueno. Irvistellen osaan kyllä vaikka C++:aa lukea, mutta siinä kyllä lopulta tulee aika pieni tuntihinta epämieluisalle työlle, pelkään pahoin.
  • onko jotain tapaa varmistaa että tämä CFPF-transaktio menee semmoiselle louhijalle joka sen sitten kanssa hoitaa? Ettei käy niin että miner’s fee napataan pienestä transaktiostani ja vanha jätetään silti lojumaan mempooliin?

Lisäksi luin semmoisesta kuin “replace-by-fee”, mutta en muista että olisin valinnut sitä maksua tehdessäni mahdolliseksi. Eikös sen opt-in tarkoita että jos sitä ei laittanut alkuperäisen maksun kanssa mahdolliseksi, on tämä vaihtoehto jo valmiiksi pois pelattu?

Jos käy niin, että transaktio ei kirjaimellisesti ikinä (…eli vaikkapa 2 viikon jälkeen, tai jonkun tietyn ajan kuluttua) tule vahvistettua, tulkitaanko se joskus peruuntuneeksi, ja saan rahat lompakkooni taas näkyville?

Noh. niin.

Tämmöisen löysin, ja ehkä sain ratkaistua ongelman:
https://bitcointalk.org/index.php?topic=1802212.0

Seuraava siirto jossa on inputtina tuo vahvistamaton siirto (tai vahvistamattomia siirtoja rinnan tai sarjassa) ei käsittääkseni voi louhia niin että siihen jää vahvistamattomia parentteja jolloin siis koko siirtonippu on louhittava ja kaikki ne vahvistuu silloin siinä samassa lohkossa.
Riittää kun siis lasket paljonko palkkiota “puuttuu” siitä vahvistamattomasta ja laitat siihen seuraavaan child siirtoon niin paljon palkkiota että se kokonaisuus kiinnostaa louhijoita, eli lasket paljonko niiden siirtojen yhteiskoko kaikkineen on tavuina ja sitten vaan riittävä määrä satosheja tavua kohden mukaanlukien ne feet jotka oli jo siinä nyt vahvistumattomassa. Tällä hetkellä noin 380 - 420 satoshia/tavu menee varsin sujuvasti mutta vasta yli 500 satoshilla/tavu menee “melko” varmasti seuraavaan lohkoon.

https://jochen-hoenicke.de/queue/#2h

1 tykkäys

Mulla täysin sama tilanne ollut nyt viikon, onko AP keksinyt mitään, millä perua transaction tai pumpata feetä?

1 tykkäys

Enpä ole oikeastaan. Itsellä on nyt tilanne, että lompakko (käsittääkseni) yrittää puskea päälle toista siirtoa isommalla maksulla mutta blockchain ja blockexplorer eivät siitä uudemmasta siirrosta tiedä mitään. Edelleen vanha siirto löytyy vahvistamattomana.

Kuinka pitkään nuo vahvistamattomat oikein lojuvat mempoolissa?

Tässä kuvaus tilanteestani, edelleen voimassa:
https://bitcointalk.org/index.php?topic=2614301.0

Aika outoa, vai onko…

Katsopa siirtosi prioriteettiä mempoolissa Priority: 24811/114328
Priority by fee per kWU (your transaction will likely get into the next block if it is less than 3000)

Tuppaa jäämään enempi maksua tarjoavien jalkoihin
Fee per kB 0.00039681 BTC

noin 40 satoshia siirron tavua kohti ei ole kovin paljon näinä aikoina

Kuitenkin se on ollut monta päivää… tai siis 4.

https://blockchair.com/bitcoin/transaction/ddfd5d8e0590e6d043d334c5b881f784e411c338354930476aa6901ec9ee942d#o=0

Katso tästä https://jochen-hoenicke.de/queue/#4d

tuota kokolailla keskellä olevaa siniharmaata raitaa. Eipä ole paljon liikkunt eli vahvistamattomia tuolla 30-50 satoshi/tavu makaa siellä suunnilleen koskemattomana.
Odottavan aika on pitkä…

1 tykkäys

Nojoo. Nyt vähän valkenee, mutta uusia mysteereitä on. Sillä valehtelematta tuo id ddfd5d8e0590e6d043d334c5b881f784e411c338354930476aa6901ec9ee942d siirto on minun lompakossani tehty 14.12.2017 eli yli 14 päivää sitten?? Eikä uudempaa 18.12.2017 tehtyä siirtoa 1d83e0833398f6f54cc1eae90c45fc2395992fb77ccb5c450895bc5f0707ff79 tunnu löytyvän mistään vaikka omassa lompakossani se kyllä näyttää olevan menossa. Olen merkannut core-walletissa tuon ensimmäisen siiron “abandoned” tilaan eli oman lompakkoni ei pitäisi sitä enää mainostaa?

En siis odota että tuo pienellä maksulla tehty dd-alkuinen koskaan menisi läpi. Oikeastaan toivon että mempool unohtaisi sen.

Onko mempoolilla joku esto että se ei edes suostu tietämään double-spendeistä mitään? Luulin että mempool ottaisi vastaan vähän “mitä vain” ja mainarit sitten poimivat mitä haluavat? Olenko väärässä?

Ja onko tuolla joku joka väkisin uudelleenlähettää näitä? En varmasti ole 29.12. siirtoa tehnyt. Tietokone jonka levyllä avaimet ovat ei ollut edes päällä tuona päivänä.

Kokeile ViaBTC:n transaction acceleratoria. Saat siirron seuraavaan blokkiin. https://pool.viabtc.com/tools/txaccelerator/

1 tykkäys

Onko tuolla enää vähään aikaan saanut yhtään läpi? Yritin muistaakseni jo joulukuun loppupuolella käyttää, mutta vaikka yrittäisin kuinka täsmätä tasatunnin jälkeen, aina valitti että “Submissions are beyond limit, please try again later”

No, kokeillaan vielä tänään uudestaan…

…jaahas. Kiitos kaikille jotka olette osallistuneet keskusteluun.

En tiedä mitä on tapahtunut, mutta nyt walletissa näkyy että jälkimmäiselle, hyvällä feellä olevalle transaktiolle ilmestyy konfirmaatioita ja blockexplorer löytää sen, ja vanhempi siirto on “conflicted” ja hävinnee kohta näkyvistä.

Eli ongelmani on ratkennut, tosin en edelleenkään oikein tiedä minkä ansiosta. En saanut viabtc:n kiihdyttimellä omasta mielestäni läpi mitään.

Se siirto pitää lyödä sinne sisään sekunnilleen tasatunnilta, koska ottavat vaan vastaan 100 kpl per tunti ja voi vain arvailla kuinka moni tuota yrittää käyttää. Pari sekuntia yli ja olet jo myöhässä.