Louhintaa aloittelevalle hyvä louhija?

Moi! Olisiko kellään myydä toimiva ja helppo Bitcoin mineri esim. USB tms.? Tiedän ettei noilla 10-50€ vekottimilla tienisteille pääse, mutta lähinnä kuriositeetti mielellä liikenteessä ja opiskelemassa bitcoinin saloja.

Butterfly Labs Jalopeno ei pahan hintainen, mutta onko tuo kuinka helppo virittää esim. Guimineriin tai vastaavaan? Ja pitääkö kovin kovaa meteliä? Eniten kiinnostaisi lähteä liikenteeseen muutamalla “usb tikku” asic louhijalla.

Tämä ei nyt vastaa kysymykseesi sinällään, mutta kannattaa harkita Bitcoinin saloihin tutustumista myös niin, että asennat vaan Bitcoin-lompakon ja sitten ostat sinne bitcoineja sillä rahalla, mitä ikinä olitkaan käyttämässä louhijaan. Sillä tavalla saat bitcoineja nopeasti käyttöösi ja voit tehdä niillä vapaasti mitä tahansa.

Muut jotka tietävät tämän hetken louhintaskenestä enemmän, voivat vastata tuohon varsinaiseen kysymykseen. :smile:

1 tykkäys

Ja louhintaa voit yhtä tehokkaasti (tai tehottomasti!) kokeilla myös koneen omalla näytönohjaimella.

1 tykkäys

Suosittelen ostamaan 10 BTC:llä louhijan, joka tuottaa 0.001 BTC eka päivä, toka päivänä 0.0009 jne :smiley:

Tuntuu nimittäin että noin käy aika monelle louhinnasta innostuneelle… Laskelmat kannattaa tehdä tarkkaan, ja huomioida riskit mm. viivästymisten yms suhteen.

1 tykkäys

Täältä on hyvä hakea hieman realiteettia louhintaan
https://bitcoinwisdom.com/bitcoin/calculator
Omasta mielestäni louhintaraudan hankinta ei kannata jos ei ole ilmaista sähköä saatavilla.
Useimmat raudan valmistajat ovat EU:n ulkopuolella ja Suomeen tuotaessa pitää maksaa 24%ALV+tulli joka nostattaa hinnan sen verran korkeaksi että ei kannata uutta rautaa hankkia.
Vanhoja Antminer S3 louhijoita voi saada jostakin “halvalla” mutta voitolle ei pääse millään jos sähköt joutuu kustantamaan itse. Louhijoita voi tietysti käyttää lämmityslaitteina talvella suoran sähkölämmityksen sijaan jos sellainen lämmitysmuoto on käytössä :smile:
Jos välttämättä haluaa louhia niin suosittelisin pilvilouhintaa esim. hashnest
Eniten tulee kuitenkin pitkällä aikavälillä tienaamaan sillä että ostaa nyt bitcoineja ja antaa niiden vaan olla ja odottaa bitcoinin arvon nousua

Kiitos kaikille vastauksista. Viisaita viestejä ja tuo kalkulaattori oli oikeen hyvä.

En siis muuten olisi edes hankkimassa mitään louhijaa, mutta saan firman labratilaan tuon kiinnittää (kunhan en mitään hermotonta räkkimyllyä osta), joten piruuttani aattelin jonkun pikkulouhijan laittaa. Työasemaan jo pistin testiin että miltä näyttää ja naurettavan pieniä lukuja tuolta pukkaa. Koneesta riippuen 20 -400Mhashs GuiMinerilla. Että eipä tuo louhinta tosiaan kannata kuin kuriositeettina… en taida elää niin kauan että saa 1 BTC kasaan!! :joy:

Näistähän monet on osoittautuneet sittemmin skämmeiksi…

Tämähän on totta mutta hashnest taitaa olla yksi niistä luotettavimmista
Hashnest on antminer valmistajan pilvilouhinta palvelu

Laskeskelin tuossa huvikseen, että 100 gigahashin louhijalla kestäisi tällä hetkellä 99 vuotta arpoa oikea numero, jotta se voisi luoda lohkon ja siten periä lohkopalkkion. Eli soololouhintaa ei oikein voi suositella :laughing:

Bitcoin-verkko generoi tällä hetkellä 550 miljoonaa miljardia (triljoonaa) hashia sekunnissa, ja sen tehon voimin saadaan luotua yksi lohko kerran 10 minuutissa. Siinä on kyllä aikamoinen lottomasiina, ei voi muuta sanoa.

Bitcoinien louhinta näytönohjaimilla on pahimman luokan tuhlausta. Jos sen tyyppinen säätö kiinnostaa, niin tietyillä altcoineilla pääsee voitollekin. Jos taas säätö ja tiedonhankinta ei kiinnosta, niin parempi varmaan ostaa suoraan coineja, tai oikeastaan se on muutenkin hyvä idea.

Tällä hetkellä esim. Boolberryn louhintatuotto suhteessa sähkönkulutukseen on noin tuplasti verrattuna siihen, että louhisi Bitcoineja ASIC:eilla. Tämä siis Nvidian Maxwell-sarjan näyttiksillä, mutta esim. Radeon 7970 tuottaa vielä voittoa Boolberryllä, vaikkei ihan uusi olekaan.

Näyttisten hankintahintaa ei silti saa takaisin aivan hetkessä, varsinkin kun vertaa siihen että ostaisi coineja ja odottelisi arvonnousua. Toisaalta näyttiksiä tulee ostettua muuhunkin käyttöön, eivätkä ne vanhene täysin hyödyttömiksi samalla tavalla kuin ASIC:it vaikeustason noustessa.

1 tykkäys