Louhinnan aloittaminen - yleisiä kysymyksiä

Nyt kun palstaa on tullut luettua oli ehkä aika liittyä mukaan.

Nyt alkaa tilanne olla se, että louhinnan aloittaminen ensin harrastusmielessä kiinnostaa. Muutamia askarruttavia kysymyksiä on herännyt, suoraan silmiin ei vastaukset ole osuneet joten kysytään täällä:

 1. Valmiit Rigit - olen vakaasti harkinnut ostaa rigin valmiina plug and play - ajatus kiinnostaa itseä koska suuremmin ei ole aikaa lähteä rakentamaan settiä itse. Tiedän, tulee hieman kalliimmaksi, mistä suosittelette katsomaan sopivia kokoonpanoja?

 2. Ajatuksissa on aloittaa hommaa ethereumilla, oppia valuutoista ja louhinnasta lisää ja aikaa myöden siirtyä myös muihin kryptoihin. Miten helppoa/laiteriippuvaista mainaus todellisuudessa on? Jos lähden hankkimaan laitteita ethereumin louhintaan, soveltuuko samat komponentit myös gpu kryptojen louhintaan? Tulevaisuudessa ajatuksissa on myös lähteä louhimaan muita hieman pienempiä kryptoja.

 3. Jatkona ehkä hieman edelliseen, jos louhittavaa kryptoa vaihdan esim. 6kk jälkeen, vaatiiko vaihdos suuria ponnisteluja ohjelmistojen suhteen?

 4. Internet -yhteydet, kuinka paljon kaistaa on syytä laitteille varata? Itselle tulee kuitu, mutta laitteet ajattelin sijoittaa varastoon (kylmä varasto), johon ei suoraan ethernet -piuhoja tule. Vaihtoehtoja 2kpl, laajentaa wifiä (etäisyys ei kovin pitkä) päähän verkkoboksi tai vaihtoehtoisesti kone kiinni 4G reitittimeen. Kuinka kriittinen tuo laajakaista on? Meneekö kuukausi pilalle yhteyden katketessa?

Nämä ehkä ne ainoat asiat mitkä askarruttavat, osaamista löytyy tietotekniikasta tarpeeksi joten koneiden asentelu ei uusi juttu ole. Ohjeita taitaa muutenkin olla verkko täynnä.
Pilvilouhintaa myös tuli mietittyä, mutta se on ehkä hieman liian tylsää, jotan värkkäämistä sitä kuitenkin kaipaa. Samalla tulisi hoidettua varaston lämmitys talvella.

Budjettina 3-6k, lisätään tähänkin, jos jollain on kokoonpanoa myynnissä niin ehdotuksia saa laittaa. Mieluusti takuullista kokoonpanoa haetaan, jos käytettynä hankitaan.

Uskon että täältä saa hyviä ja osaavia vastauksia! :slight_smile:

1 tykkäys

Moi!

 1. Valmis plug and play rigi on hyvä tapa kokeilla, toinen vaihtoetho joka on halvin ja helpoin päästä liikkeelle olisi tietenkin ostaa pelkkä 1 näytönohjain ja asenna sitä sun nykysellä tietokoneella ( Jos löytyy ).

 2. Aloita Ethereumilla, kuullosta hyvältä, sanoisin että siihen on parhaat ohjeet eli helpoin kolikko päästä alkuun.
  GPUt pystyy louhia tosi paljon eriä, mutta kaikki ei ole kannattavia, yleensä se on niin että AMD sopii jollekin algorithmille paremmin ja NVIDIA sopii jollekin algorithmille paremmin.

 3. Voisit vaikka vaihtaa kolikko joka minuutti ilman että tulee vaikeuuksia :slight_smile:

 4. En suosittele langaton netti, jos netti on epä vakaa se voi vähentää tuotto, vakaa netti tarvitsee mutta ei nopea.
  Jos netti katkee ei kuitenkaan ole mitään vaarallista, mitään muuta ei menee hukkaan kuin se aika kuin netti on pois.

Jos kiinnostaa valmiina kokoonpantu kone meille voit lähettää pyyntö niin voidaan tehdä teille custom kone :slight_smile:
lähetä spost : [email protected]

Löydät meidät facebookissa https://www.facebook.com/Finnishcryptomining/
Ja nettisivulla http://finnishcryptomining.com/

Tällä hetkellä kaupassa ei ole valmis malli mitä myydään, tehdään nykyään custom koneet asiakkaan toivon mukana :slight_smile:

En haluais pahalla sanoa, mutta tuo Maranello-tili näyttäs olevan teidän accountti. Tehty eilen ja sopivasti juuri teidän ketjuihin kommentoimassa. Älkää koittako juksata meitä. Viette maineen vain itseltänne…

Kiitos kommenteista joita toki edelleen kaipaan lisää :slight_smile:

Pakko vastata tuohon epäilyyn, että olisin jonkun “kätyri”. Aika nopeat päätelmät ja olisi ihan kiva, että syytökselle olisi myös jotain perusteita. Kiva astua uudelle palstalle ja heti saa epäilyt.

Ehkä tämän voi jättää omaan arvoonsa :wink:

Sopivasti vain tuo sinun kyselysi vaikuttaa tämän Finnishcryptominingin mainokselta. Tismalleen sama ajankohta, uudet tilit ja saat kysymyksiisi heti “mainosvastauksen”. Jos et ole mikään “kätyri” niin jätä edelliseni voi todella jättää huomioitta ja tervetuloa palstalle! :slight_smile:

Kiitos, ja tosiaan sain mainosvastauksen. Mutta ehkä haen myös muita vastauksia tähän kuin vain mainosmiesten. Sen verran uusi juttu itselle :slight_smile:

Moi :stuck_out_tongue: Jos luet mun kirjoittama vastaukset niin huomaan nopeasti että en osaa suomenkieltä täydellisesti :stuck_out_tongue: En tunne Maranello, tulin tänne sekaantumaan koska mehän yritetään panostaa suomen markkinoihin :slight_smile:

Ajattelin nyt vastata niihin missä osaan :stuck_out_tongue: ja tällä kertaa sattui oleman Maranellon ketjulla :stuck_out_tongue:

Moi!

Nostelen tätä hieman ylöspäin. Onko Suomessa olemassa palveluntarjoajia joiden konesaleihin omat louhintalaitteet voi sijoittaa? Tuon yllä olevan tiedän, mutta onko muita vaihtoehtoja olemassa?

Esimerkiksi louhi.fi

Ei tosin taloudellisesti yleensä kannata, varsinaisissa konesaleissa kulut ovat korkeita.