Lompakon tai noden vaihto ilman isoja latauksia

En ole löytänyt mitään järkevää ohjetta miten voi vaihtaa omalla koneella olevan noden/lompakon toiseen ilman että tarvitsee ladata n.160gt koko lohkoketjua uudelleen joten kokeilin itse :sweat_smile:
Ohjelmani oli aikasemmin classic 1.3.8 josta vaihdoin core 0.15.1
Tässä jotain vinkkejä windowsiin joista voi olla hyötyä. En takaa että toimii jokaiseen vaihtoehtoon mitä ohjelmia on.

  1. Siirrä bitcoinit ensin pois vaihdettavasta lompakosta pois (ja jos/kun tuot joskus takaisin niin kokeile ensin pienillä määrillä että varmasti toimii)
  2. Poista vanha ohjelma ohjauspaneelin kautta
    Yleensä kun sovelluksen poistaa niin se ei poista automaattisesti lohkoketjua eikä lompakko tietoja joten ne jää esim “roaming” hakemistoon.
  3. Asenna uusi ohjelma “vanhan päälle” niin että kun se kysyy hakemistoa johon lohkoketju tallennetaan niin laita siihen vanhan lohkoketjun hakemiston paikka.
    Hetken päästä pitäisi näkyä jotain tällaisia ikkunoita

Päivitys kestää useita tunteja mutta ainakin itselläni se ei ladannut uudestaan lohkoja kun segwit-päivityksen kohdilta eli lohkosta 481824 alkaen. Muuten en osaa sanoa mitä kaikkea puuhaili kun nukuin.
Kun uusi ohjelma lopulta käynnistyy ja lohkoketju ajan tasalla niin kannattaa sulkea ohjelma, käynnistää kone uudelleen ja taas käynnistää uudelleen uusi ohjelma, silloin näkee että se todella toimii.

Itselläni säilyi “wallet” tiedot vanhoista lompakko osoitteista mutta en tiedä olisiko bitcoinit säilyneet jos niitä ei olisi siirtänyt. Erikoista oli että myös “vanhat asetukset” näytti osiltaan siirtyvän eli uusi Core säilytti 2megan lohkot ? jos tähän debug tiedostoon on uskomista

Nyt ainakin toimii, jatkosta en tiedä. Kaikkea en ole vielä kokeillut.
Jossain vaiheessa näistä varmaan aletaan puhumaan enemmän ja parempia ohjeita tulee kun lohkoketju vain kasvaa jne
Kommentteja jos näette jotain ongelmia tällasessa kikkailussa.

Eikö lompakon voi vaihtaa pelkällä tiedoston nimeämisellä?
wallet.dat:n nimeää toiseksi ja käynnistää ohjelman, niin se ei tiedä sen edellisen lompakon siirroista ja saldoista mitään, vaan luo uuden wallet.dat:n, joka on tyhjä. … vai onko ohjelmassa jotain piilossa olevaa “magiikkaa” ?

Varmaan onnistuu tuokin jossain tilanteissa, nyt just en lähde kokeileen :slight_smile:

juu, en minäkään sitä ensimmäsitä kertaa tehnyt kuin vasta melki tyhjällä lompakolla :slight_smile: