Lompakon palautussanat ja palonkestävyys

Moikka,

kyselisin neuvoja viisaammilta ennen kuin lähden kokeilemaan omia ratkaisuja. Haluaisin säilöä käyttämäni lompakon palautussanat johonkin metalliin raapustettuna, sen sijasta että ne ovat paperina ja tulipalon sattuessa ne voivat muuttua tuhkaksi vaikka kassakaapissa olisivatkin. En ole löytänyt tähän mitään valmiita ratkaisuja, joten olen ajatellun hankkivani vaikka kuparilevyä ja kaivertimen, joilla voisin kaivertaa sanat itse. Metallin työstöstä minulla ei ole juuri mitään kokemusta, joten jos joku on tällaiseen ratkaisuun myös päätynyt, niin vinkkejä otetaan vastaan; mitä työkaluja ja materiaaleja kannattaisi ostaa yms. Kiitos avusta jo etukäteen :slight_smile:

Tähän on olemassa jo ratkaisu, Cryptosteel. Niitä voi tilata täältä: http://cryptosteel.com/

Toki voi tehdä omankin jos on tee-se-itse miehiä :slight_smile:

No ainakin aika helposti kävis tollasilla.

http://www.clasohlson.com/fi/Kirjain--ja-numeromeistit/Pr408681000

lisäks tarviit vasaran. RST-levy vois kanssa olla sopiva pohja. Alumiini hapettuu ja rauta ruostuu, mutta RST kestää varmaan aikalailla sen mitä tarviikin. Saattais selvitä tulipalostakin.

Kuparilla ja alumiinilla on alhasempi sulamispiste ku rosterilla.

edit.
En tiedä oliko tuo COn hinta kuin kilpailukykynen, mutta voit googlailla itekin. “Meisti” on se taikasana:)

Näköjään löytyy Cryptosteeliltä nykyään tähän sopiva ratkaisu, ja ehkä itselle vaivattomin. Kiitoksia muistin virkistämisestä :slight_smile:

1 tykkäys