Lightning Network nettikauppaan. Apua kaivataan!

Haluaisin käyttää Lightning Networkiä maksuvälineenä nettikaupassani sekä pitää nodea auki 24/7, mutta en tiedä kuinka saan pidettyä kaikista maksuista ja kauttani kulkevista siirroista lokia sekä minulla ei ole hajuakaan miten saan haettua Money Transmitter lisenssin.

Kuinka muut nodejen ylläpitäjät ovat ratkaisseet kovalevy tila ongelman loki tiedostoja säilöessään? Toistaiseksi Lightning Networkillä ei ole niin paljon käyttäjiä eikä siirtoja, mutta laskin arviolta että käyttäjämäärien kasvaessa jo pienelläkin osalla maailman populaatiota loki tiedostot kasvavat kymmeniin tai jopa satoihin teroihin vuodessa jos he käyttävät aktiivisesti Lightning Networkiä päivittäisiin raha asioihin. Ja käyttäjäärien aina vain kasvaessa tämä tila ongelma käy aina vain haastavammaksi. Tämä on toki vain nodejen pyörittäjien ongelma eikä haittaa käsittääkseni light wallettien käyttäjiä.

Voisiko joku Lightning Network spesialisti auttaa miestä mäessä?

1 tykkäys

Tarvitsisin myös verkkokauppa Nodelleni Yhdysvaltojen MSB lisenssin, onko kellään kokemusta sen hakemisesta?

Entä onko kenelläkään ajankohtaista tietoa siitä että tarvitsenko itseasiassa kaksi MSB lisenssiä koska kotikoneellani pyörii toinen Node aina kun olen kotona ja tietokone on auki. Vai riittääkö yksi lisenssi sekä koti että työpaikan Nodeille? Tuntuu jotenkin tyhmältä jos pitää hakea kaksi lisenssiä.

1 tykkäys

Mee trolli muualle FUDaamaan :wink:

2 tykkäystä

Joillakin kyllä selvästi ihan liikaa aikaa :smiley:

Onko Kirjaa tehty aiheesta?

Ilmeisesti ei koska kenelläkään ei ole tarkempaa tietoa asiasta. Vaaditaanko MSB lisenssi kaikilta Nodeilta jotka välittävät Yhdysvaltalaisten siirtoja vai pelkästään Yhdysvaltalaisilta Node käyttäjiltä?

Hyviä kysymyksiä! Mitenköhän Coinmotion aikoo nämä toteuttaa ?

Tässä hyvä tuore tutkimus salamaverkosta, mutta tämä aihealue jäänyt siinäkin vähemmälle.

Ohhoh, uudelta käyttäjältä näin hyvä vastaus ja miten paljon sisältöä!

Minäkin luin muutaman vastaavan mutta ne ovat vain eri coinin sivuja. Mutta missään ei kukaan kerro miten oikeasti lisenssejä saisi haettua.

Voisiko Bittiraha tehdä asiasta uutis katsauksen ja avata tilannetta ja kertoa samalla mistä ja millä vaatimuksin lisenssejä saa?

Ainakin USA:n hallituksen mukaan kaikki uusi innovatiivinen on tervetullutta mutta pitää noudattaa vanhoja lakeja ja kenenkään vuoksi ei ruveta muuttamaan lakeja. Näin virkkoi eräässä haastattelussa joku virkaa tekevä päämies.

Olen nyt selvitellyt tilannetta ja näyttäisi siltä että ainakin MSB lisenssi vaaditaan ja EU:n näkökulmasta jokainen Node on Money Transmitter. Eli ilmeisesti minun täytyy nyt ruveta lupa hakemus puuhiin. Mutta onko täällä muita jotka ovat jo käyneet lupa hakemus rumban läpi tai aloittamassa?

Näin koville väittämille on hyvä antaa lähteet, ennen kuin keskustelua kannattaa jatkaa eteenpäin

1 tykkäys

Keskustelun sävy ja vähyys laittaa jotenkin tuntemaan siltä että minua vastaan oltaisiin. Eikä kukaan edes yritä auttaa. Johtuuko tämä siitä ettei tietotaitoa ole vielä ihmisillä asian ympäriltä? Ymmärrän kyllä että uusi asia ja siksi haluankin verkkokauppoineni olla etunenässä mukana ja saada uusia asiakkaita.

Mihin siis kaipaat lähteitä ja millaisia lähteitä?

1 tykkäys

En nyt oikein tiedä miksi ja millaisia lähteitä pitkonisti tarvitsee mutta ilmeisesti tarkoitat selvityksiäni että ainakin USA:n kansalaiset tarvitsevat MSB lisenssin pyörittämiseen Nodea ja siitä että EU käsittelee jokaisen Noden Money Transmitter servicenä?

Tässä olisi muutama linkki joiden lakitekstin perusteella olen selvityksiäni tehnyt:

https://eur-lex.europa.eu/eli/dir/2018/843/oj

https://www.fincen.gov/resources/statutes-regulations/guidance/application-fincens-regulations-persons-administering

https://www.sec.gov/news/public-statement/joint-staff-statement-broker-dealer-custody-digital-asset-securities

https://t.co/9DLAzFuvUn

https://eur-lex.europa.eu/legal-content/EN/TXT/?uri=CELEX%3A32018L0843

Ihmettelen muuten miksi kaksi päivää sitten Bittiraha ei tehnyt uutista AMLD5 lopullisesti voimaan tulo päivästä. Onhan tuo isoin laki joka cryptovaluuttoja Euroopassa koskee.

2 tykkäystä

Helpottaa kovasti, jos voisit kohdistaa tarkemmin missä tulkitset, että LN-node on rahan välittämistä siinä missä bitcoin itsessään ei ole, eikä myöskään normaalin käteisen käsittely?

Vaivauduitko katsomaan yhtään linkkejä?

EU lainsäädännön osalta on tulkinnan varaa muilta osin paitsi lompakoiden. Mutta USA:n MSB lisenssin osalta ei ole mielestäni tulkinnan varaa vaan Nodeni vaatii MSB lisenssin jos siirrän USA:n kansalaisten varoja. Ja uskoisin että EU menee samankaltaisesti kuin USA:n lopulta. Eihän nämä ole kuin vanhoja rahan siirto lakeja ja kuinka niitä sovellettu aikaisemmin mutta päivitettynä nykyaikaan.

Jos ennen Lightning Networkin kaltainen rahan liikuttelu toiminta vaati lisenssin niin miksi ei se sitä vaatisi enää nykyään? Haluan vain toimia lakien mukaan ennemmin kuin rikon ja ihmettelen seurauksia, moinen toiminta on mielestäni melkoista anarkisti toimintaa varsinkin jos ei ota asioista selvää. Siksi ihmettelenkin tämän sivuston keskustelijoiden sävyä.

Vaatiiko louhinta rahanluontilisenssin?

Vaatii Money Transmitter lisenssin.

1 tykkäys