Länsiterminaalin Bittimaatti nyt 2-suuntainen (eli voi ostaa ja myydä)

Tuorein Bittimaatti-verkoston päivitys on nyt kehissä! Eli olemme asentaneet Helsinkiin toisen automaatin, jossa voi myös myydä bitcoineja. Suomen vilkkaimmassa satamassa sijaitseva Länsiterminaalin Bittimaatti on nyt päivitetty 2-suuntaiseksi. Verkostoon on tulossa jälleen lisää parannuksia aivan lähiaikoina, pysykää kuulolla.

https://bittimaatti.fi/locations

1 tykkäys

Miten muuten bitcoinien myynti automaatille toimii? Kauanko pitää odottaa sen jälkeen että on lähettänyt bitcoinit ennekuin automaatti antaa setelit?

Kaikissa 2-suuntaisissa maateissamme tuo myynti toimii niin, että se antaa rahat heti ilman konfirmaatioita 1 000 euroon saakka, mikäli siirto menee läpi tietynlaisten tarkistusten. Siinä on järjestelmä joka tarkistaa että siirtokulut pitää olla korkeat ja tekee joitakin muitakin tarkistuksia. Eli kannattaa silloin lompakosta valita että priority fee tms.

Jos summa on yli 1 000 € tai jos siirtokulut on pienet tms, silloin se odottaa 1 konfirmaation. Siinä tilanteessa täytyy antaa puhelinnumero johon se sitten lähettää tekstarin kun konffi on tullut. Yhdessä konfirmaatiossa kestää keskimäärin 10 minuuttia, mutta voi toki kestää kauemminkin riippuen Bitcoin-verkon sen hetkisestä nopeudesta ja siirron siirtokuluista. Ja hyvällä tuurilla kestää vähemmän kuin 10 min.

Oho … en olisi odottanut että käteistä saa 0-konfirmaatiolla. Eikö se ole melko riskialtista? Eteenkin kun Core on tuonut kehiin RBF:n, mikä helpottaa double spend kikkailun

Toki siinä on joitakin riskejä, mutta vastaavasti hyödyt asiakkaalle ovat aika suuret. Riskit on kuitenkin minimoitu sillä että siinä on melko hyvä järjestelmä käytössä noiden siirtojen tarkistuksiin. Se tarkistaa kaikki yleisesti tunnetut tavat tehdä double spendejä ja tietysti senkin että onko siirto RBF-siirto vai ei. Jos löytyy mitään erikoista niin se ostotapahtuma siirtyy 1-konf moodiin.

Pitää kyllä laittaa tännekin hiukan risuja Bittimaatin palvelusta, sillä myyntitilaus jäi osittain koneeseen. Eipä ole erityisen luotettava fiilis kun kesken setelien tulon tulee ilmoitus “out of cash”. Rahat jäi saamatta ja mies ihmettelemään, että mitähän veetä. Risuja myös asiakaspalvelusta, sillä hetken sai konetta tutkia ennen kuin huomaa maili-osoitteen, jonne pistin viestiä. No asian selvittelyssä kestää näköjään tuntikausia, tai sitten asiakaspalvelu ei vain kiinnosta.

Lisäksi tämä lienee nyt kolmas ja takuulla viimeinen kerta kun noiden masiinoiden kanssa asioin. Kurssit haista paska luokkaa ja kolmas kerta, kun joku asia kusee. Ensimmäisellä kerralla aikoinaan siinä Ateneumia vastapäätä laite oli kaksi kertaa kiinni ja kerran itiksestä rahat loppu, vaikka sitä ei missään näkynyt.

Kiva kuulla että sulla on vielä coineja mitä myydä, vaikka muistaakseni takavuosina ennustit kurssin tippuvan sataseen kesään mennessä :smiley:
Asiallisesti ottaen ei ole syytä valittaa korkeasta komissiosta, sen voi ajatella hintana täydestä anonymiteetistä.
Henkilö jolla ei ole mitään syytä peitellä toimiaan myy coininsa 2 % välityspalkkiolla bittipörssissä.
On myös hyvä muistaa, että maattien ylläpito on kallista ja hankalaa.
Rahan kuljettaminen, vikojen korjaaminen, ilkivalta jne. vaativat paikan päällä käymistä…eikä maatteja
yleensä saa ilmaiseksi missään pitää.

Edit : Bittipörssin kulu on myydessä 1,49 % + 0.004 BTC (n.2,8 €) ja ostaessa 1,99 % + 2 €

Sulla kyllä aina varsin “asiallisia” vastauksia palautteeseen.
Onneksi bittirahan puolelta eri meno ja homma hoidettu asiallisesti. Siitä kiitos, ka pahoittelut jos palaute oli hiukan kiukkuista.

Jos kuitenkin olisit itse kokeillut noita automaatteja sen muutaman kerran ja joka kerta homma ollut kaikkea muuta kuin sujuvaa, niin tuskin aukoisit päätäsi täällä. Pääpointtina lienee kuitenkin se, että hommassa vielä hiomista ja esimerkiksi ongelmatilanteissa ohjeet voisivat olla paremmin esillä. Peace.

On niitä tullut testimielessä käytettyä useampikin kerta, aina on pelanneet moitteetta kohdallani.
Sorry jos vastaukseni kismittää, en malttanut olla kuittaamatta tuomiopäivän pasuunan ennustusta :wink:
Palataan taas kun kurssi on viidessä tonnissa. Peace.

[quote=“simakki, post:6, topic:3373, full:true”]Pitää kyllä laittaa tännekin hiukan risuja Bittimaatin palvelusta, sillä myyntitilaus jäi osittain koneeseen. Eipä ole erityisen luotettava fiilis kun kesken setelien tulon tulee ilmoitus “out of cash”. Rahat jäi saamatta ja mies ihmettelemään, että mitähän veetä. Risuja myös asiakaspalvelusta, sillä hetken sai konetta tutkia ennen kuin huomaa maili-osoitteen, jonne pistin viestiä. No asian selvittelyssä kestää näköjään tuntikausia, tai sitten asiakaspalvelu ei vain kiinnosta.

Lisäksi tämä lienee nyt kolmas ja takuulla viimeinen kerta kun noiden masiinoiden kanssa asioin. Kurssit haista paska luokkaa ja kolmas kerta, kun joku asia kusee. Ensimmäisellä kerralla aikoinaan siinä Ateneumia vastapäätä laite oli kaksi kertaa kiinni ja kerran itiksestä rahat loppu, vaikka sitä ei missään näkynyt.[/quote]

Asianmukaista palautetta. On totta että automaateissa on ollut, ja on edelleen, tiettyjä luotettavuusongelmia, mutta teemme aika paljon työtä tilanteen parantamiseksi ja se onkin parantunut kokoajan. Sinulla on käynyt siinä mielessä todella huonoa tuuria. Kerron nyt tarkemmin taustaa noihin mainitsemiisi ongelmiin liittyen:

  • Tuo Aikatalossa ollut automaatti oli toisen valmistajan laite, joka alkoi jossain vaiheessa vedellä viimeisiään. Siinä oli todella paljon luotettavuusongelmia. Kyseinen laite ei ole enää käytössä eikä ole tulossa uusia laitteita käyttöön kyseiseltä valmistajalta.

  • Nuo “rahat loppu” tilanteet pitäisi nykyään olla aika harvinaisia. Olemme saaneet myyntiautomaattien setelitilanteen nyt sellaiseksi, että niissä on 99% ajasta rahaa. Lisäksi maattien toimintakunnon ja saldot näkee reaaliajassa osoitteesta https://bittimaatti.fi/locations, joka on hyödyllistä. Muutaman kerran meillä on sattunut setelilaskentavirhe, jolloin automaatissa ei ole ollut rahaa vaikka saldojen mukaan pitäisi olla, mutta tosiaan vain muutaman kerran koko aikana. Jos ongelmasi oli tälläinen, on käynyt todella huono tuuri.

  • Tuo uusin ongelma johon törmäsit Länsiterminaalissa johtui kyseisen automaatin myyntiseteliboksin mekaanisesta viasta. Noita on tapahtunut muutamia kertoja tähän mennessä, eli asiakas saa osan rahoista koska setelinsyöttö jumittaa välissä. Automaatti saattaa väittää että “rahat loppu”, vaikka todellisuudessa tuossa oli kyse mekaanisesta viasta eikä siitä että siellä ei oikeasti olisi ollut rahaa (siellä oli reilusti, joten siitä ei ole kyse). Tuossa automaatissa ongelma on nyt toistunut viime aikoina pari kertaa eli reagoimme siihen heti ja vaihdoimme seteliboksin. Se vaihdettiin heti seuraavana päivänä tuon sinun ongelmasi jälkeen. Nyt pitäisi toimia paremmin.

Suuret pahoittelut siis ongelmista ja ihan rehellisesti totean, että tässä on ollut jonkinverran huonoa tuuria matkassa. Meillä kuitenkin on aika paljon onnistuneita ostoja ja myyntejä noissa automaateissa jatkuvasti ja epäonnistuneiden suhde on kuitenkin yleisesti jotain ihan muuta kuin miten sinulla on nuo tapahtumat menneet.

Mitä tulee kuluihin niin kulut yleisesti ovat automaateissa korkeampia johtuen investointi- ja ylläpitokustannuksista sekä tietysti siitä, että yksityisyydestä ollaan valmiita maksamaan enemmän. Myyntipuolella kulut ovat vähän ostoa korkeammalla tällä hetkellä sen takia, että sen avulla olemme saavuttaneet tuon 99% täyttöasteen seteleille myyntiautomaateissa. Se oli aiemmalla kuluprosentilla lähemmäs 50% joten ero on siinä mielessä merkittävä. Nyt siis ne, jotka käteistä oikeasti kaipaavat, myöskin niitä saavat silloin kun tarvitsevat. Aiemmin näin ei ollut. Saatamme kuitenkin tehdä kuluihin muutoksia mikäli näemme tarpeelliseksi koska meidän etu on löytää tuohon balanssi.

Jos nuo automaatit olisivat teknisestä näkökulmasta “kierrättäviä” eli ostosetelit kiertäisivät itsestään myyntipuolelle, kulu olisi varmasti hieman pienempi. Nyt se kierrätys vaatii fyysistä käyntiä joka kerta. Lamassulta on tulossa kierrättäviä automaatteja tulevaisuudessa, joten katsotaan jos saisimme niitä kehiin jossain vaiheessa.

Kestää ihan järkyttävän kauan ennen kuin maatti huomaa confirmaatioita.

[quote=“satoshi, post:12, topic:3373, full:true”]
Kestää ihan järkyttävän kauan ennen kuin maatti huomaa confirmaatioita.[/quote]

Maatin pitäisi kyllä huomata konfirmaatiot ihan samantien. Viive voi johtua siitä, että Bitcoin-verkossa ei ole lohkoja tullut, tai että siirto ei ole mahtunut uusimpiin lohkoihin esimerkiksi liian pienen kulun takia.

Jos epäilet että vika tosiaan on itse maatin järjestelmässä, niin tarvitsemme tarkempaa tietoa mistä transaktiosta kyse, niin voimme tutkia asiaa. Voit lähettää lisätietoja [email protected].

Myin bitcoineja länsisataman automaattiin. Tällä kertaa automaatti pyysikin aiemmista kerroista poiketen puhelinnumeroa, enkä suoralta kädeltä muistanut käytössä olleen kännykän (jossa kukkaro) numeroa ja en ehtinyt näpytellä sitä, ennenkuin automaatti siirtyi alkutilaan.
Olin yhteydessä [email protected] osoitteeseen, josta tulikin kuittaus että viesti on saapunut heille ja asia käsitellään kiireellisenä. Sen jälkeen ei ole kuulunut yhtikäs mitään. ja tässä on kohta pari pari päivää mennyt. Ei luulisi olevan vaikeaa nähdä onko automaatti antanut rahat vai ei ja kun on tiedossa transaktiotiedot, niin ihmetyttää miten voi kestää näin pitkään asian selvittely. Puhelinnumero supportissa hälyttää muutaman kerran jonka jälkeen tulee luuria toistuvasti.

Jes pärjää seuraaviin päivärahoihin ja saa vähän syötävää työharjoittelussa :slight_smile:

Asia on toivon mukaan selvinnyt tässä kohtaa? Valitettavasti Bittimaatti-ongelmien selvittelyssä meillä voi kestää välillä muutama päivä. Erityisesti nyt kesäaikaan on viivettä. Pahoittelen sitä.

Mikähän taas bittimaatissa vialla? Kestänyt 20min saada tekstiviestiä vaikka 2/3 konfikset ja siirrossa 600€.

Aivan helvetin ärsyttävää odotella. Maksukin oli säädetty ainakin blockchain.info walletin perusteella reilusti yli.

Edittiä 10min 3/3 vahvistukset ja ei anna rahoja. Hyvää duunia “:+1:

Nyt melkein yli 10 tuntia myynnistä ja ei vieläkään mitään tietoa mitä Bitcoineille käynyt. Vaikka kyseessä vain 600€, niin hiukan pistää vituttamaan, ettei asiaa selvitetä tämän nopeammin. Jokainen voi miettiä olisiko tarvetta jollekin hiukan paremmin hoidetulle tavalle ostaa ja myydä nopeasti käteisellä Bitcoineja, kun nämä Prasoksen automaatit. Kulut aivan saatanalliset ja palvelu suoraan sanottuna 1/2 kerroista täyttä skeidaa.

Edit: Hiukan hidasta toimintaa, kun vieläkään ei bittirahan suunnalta mitään tietoa asiasta! Otettu myös yhteyttä chatissa heihin, mutta näköjään ei kiireellä selvitellä näitä.