Lahjottavien puolue

  1. Puolueen/listan ehdokkaat ja tulevat edustajat lupaavat myydä edustajaäänensä valtuustossa/eduskunnassa/jne äänestys kerrallaan korkeimmalle huutokauppatarjoajalle, ja huutokauppatuotot jaetaan tasan kaikille puolueen/listan jäsenrekisterin äänioikeutetuille jäsenille, jotka antavat jonkun tiliyhteystiedon rekisteriin.

  2. Mitä parempaan hintaan edustajien äänet saadaan huutokaupattua, sitä enemmän puolueen/listan jäsenet saavat, ja samalla heidän kykynsä joukkorahoittaa huutokauppatarjouksia paranee.

  3. Jos ja kun jäsenten osittain tai kokonaan joukkorahoittama huutokauppatarjous voittaa ja ostaa edustajien äänen, niin rahat palautuvat tasaisesti koko jäsenkunnalle.

“Lahjottavien Puolue” toimii huomiotaloudessa hyvin eli vetää huomiota kuin mikäkin magneetti. Ja sitä mukaa kun porukat alkaa tajuta että Lahjottavien Puolue todellakin lahjottaa rahaa jäsenilleen eikä tuputa mitään paskapuhetta, ja miten koko matemaattinen kierrätyssysteemi toimii, se mikä näytti ensisilmäykseltä sarkastiselta tilaisuudelta osoittaa systeemille ja sen epärehellisesti lahjottaville puolueille keskisormea, paljastuuukin koko kauneudessaan.

Käytännön tasolla juridisista ja eettisistä syistä saattaisi olla fiksuinta esim. täkäläisissä kunnallis- ja eduskuntavaaleissa ja valtuusto- ja eduskuntatyössä rajoittaa hyväksytyt lahjusvaluutat ja jäsentilit esim. bitcoineihin ja FIMKeihin, mutta tiijä häntä.

Ruotsin piraattipuolueen perustajan kädestä-pitäen-manuaali parveiluun: http://falkvinge.net/2013/02/14/swarmwise-the-tactical-manual-to-changing-the-world-chapter-one/

Hmm, on muuten mielenkiintoinen systeemi. Kiitos jaosta. Pitääpä tutkia ja seurata mihin tämä mahdollisesti vielä johtaa (nykyvallanpitäjien ulottumattomissa olevan vaihtoehtoisen rahan ohessa).

Sitten kun puolue äänestää itsensä lakkauttamisesta, niin jokin kilpaileva puolue lahjoittaa niin ison summan että voittaa tarvittavan määrän ääniä varmasti, äänestys lopettaa puolueen. End of story.

Hyvä pointti, mutta äkkiseltään tässä tulee mieleen että tahtooko kilpailevan puolueen edustaja/edustettava lahjoittaa vastustajalleen paljon rahaa? Tuskinpa. Ja mikä estää sen ettei heti perään tule toista lahjoistuspuoluetta, jne jne, joka imis kilpailijat kuiviin.

[quote=“Aries, post:4, topic:2213”][quote author=Tuokki link=topic=2444.msg18829#msg18829 date=1407735961]
Sitten kun puolue äänestää itsensä lakkauttamisesta, niin jokin kilpaileva puolue lahjoittaa niin ison summan että voittaa tarvittavan määrän ääniä varmasti, äänestys lopettaa puolueen. End of story.
[/quote]

Hyvä pointti, mutta äkkiseltään tässä tulee mieleen että tahtooko kilpailevan puolueen edustaja/edustettava lahjoittaa vastustajalleen paljon rahaa? Tuskinpa. Ja mikä estää sen ettei heti perään tule toista lahjoistuspuoluetta, jne jne, joka imis kilpailijat kuiviin.[/quote]

Oivalsit hyvin. Yksinkertainen Robin Hood - pumppu, joka toimii itsestään kun pääsee käyntiin ja jota ei voi estää. Poetic justice.

Saattaisi toimia.

Nimen pitäisi olla hieman poliittisesti korrektimpi, tyyliin joukkorahoituspuolue tai jotain sinnepäin?

[quote=“Kimmo, post:6, topic:2213”]Saattaisi toimia.

Nimen pitäisi olla hieman poliittisesti korrektimpi, tyyliin joukkorahoituspuolue tai jotain sinnepäin?[/quote]

Tykkään itse nimestä Lahjottavien Puolue (eng. The Corrupt Party) juuri koska se on niin poliittisesti epäkorrekti “keisarilla ei ole vaatteita” -tölväisy ja hauska tsoukki joka saa ainakin meikän hihittelemään hymyämään vinosti, ja toimii huomiotaloudessa kuin häkä. Systeemin korruptioon kyllästyneet äkkäävät ensin, että tuossapa hauska keskisormiparodia, ja sitä kautta kiinnostuvat jos kiinnostuvat myös idean matemaattisesta kauneudesta. Ja yhdeksi sloganiksi voidaan ottaa myös: “Lahjottavien puolue - meitä ei valta korruptoi, koska olemme jo läpikorruptoituneita!” :slight_smile:

“Jos vallankumous ei ole hauskaa, älä tee sitä” :wink:

Joo kyllähän piraattipuoluettakin kritisoitiin huonosta nimenvalinnasta mutta puolustus (olikohan Falkvinge?) oli että kaikki ainakin muistaa sen.

The Corrupt Party on kyllä hauska nimi :slight_smile:

Lahjus on englanniksi bribe, niin corrupt tässä ei ole ihan suora käännös suomesta englanniksi… mutta joo lopputulos on kuitenkin sama.

[quote=“Kimmo, post:8, topic:2213”]Joo kyllähän piraattipuoluettakin kritisoitiin huonosta nimenvalinnasta mutta puolustus (olikohan Falkvinge?) oli että kaikki ainakin muistaa sen.

The Corrupt Party on kyllä hauska nimi :slight_smile:

Lahjus on englanniksi bribe, niin corrupt tässä ei ole ihan suora käännös suomesta englanniksi… mutta joo lopputulos on kuitenkin sama.[/quote]

Suomenkieliseen nimeen voi lukea myös tavallisen kirjotusvirheen, jossa yks ‘i’ jää “vahingossa” pois. Eli oikeinkirjoitettuna ja niinkun matematiikka toimisi, kyseessä olisi lahjoittavien puolue :wink: