Kysymyksiä vanhojen bitcoinien myymisestä

Moi!

Tilanne on seuraava:

Kun tällä viikolla huomasin että Bitcoin on enemmän tai vähemmän huipussaan niin muistin että vanhalla kannettavalla oli jonkin verran BTC:tä (alle 0,4) ja päätin myydä. Sain nämä pienen säätämisen jälkeen myytyä coinmotion.comin kautta rahat pankkitilille.

Kysymys: Muistaakseni jossain luki että jos myy vanhoja bitcoineja rahaksi (ostin nämä 2013 elokuussa) niin ei tarvitsisi maksaa veroja tai että verojen määrä olisi pienempi. Muistanko täysin väärin?

Jos edelliset seikat eivät päde ollenkaan niin pitääkö sitten vain ilmoittaa summa verottajalle ja pitkin hampain maksaa 30%? vai onko jotain muita vähennyksiä käytettävissä?

Kannattaa tutustua Verohallinnon ohjeeseen asiasta tai kysyä suoraan heiltä. Koska tässä tapauksessa vuoden 2013 hankintahintasi lienee alle 20% myydystä hinnasta, niin hankintameno-olettamaa käyttämällä saat vähennettyä verojasi. Jos pitäisit coineja yli 10 vuotta niin hankintameno-olettama olisi jopa 40%.

Coinmotion tekee myös yhteistyötä virtuaalivaluuttojen verotukseen erikoistuneen ElmoX:n kanssa, jos haluaa räätälöidympää palvelua verokeissin selvittämiseen.

Tämä on ihan selkeä tapaus. Käytät hankintameno-olettamaa (20%) ja maksat 80% myyntituloista pääomatuloveroa 30%.