Kuuhun mennään

Sain Amerikan ihmemaasta kaliforniasta paketin
To The Moon - huppari ja t-paita

Jos joku tietää mistä saisi bitcoin aiheisia paitoja, muita kun mainospaitoja.
Linkkejä voisi laittaa. Mielellään bitcoin-maksu mahdollisuus sillä sivulla.

S- ja M-kokoa Bitcoin-maksulla: https://btcstore.eu/bitcoin-vaatetus

Lisäys: Myös L-kokoa saatavilla valkoisena.

Joo nuo btcstoren paidat vähän pienehköjä kokoja.

Aamun hesarissa oli artikkeli Apple Pay:sta ja muista vastaavista palveluista, sekä EU:n tulevasta direktiivistä, mikä pakottaa pankit avaamaan palvelujaan ulkopuolisille toimijoille.

Kysymys kuuluu: Vesittääkö pankkipalvelujen siirtyminen mobiililaitteisiin ison osan Bitcoinin hyödyistä jättäen Bitcoinin ainoastaan marginaaliseen käyttöön?

Bitcoinin hyödyt on mielestäni osittain vähän muualla kuin pankkien suorana korvikkeena. Esim. kansainvälisissä arvonsiirroissa yli rajojen ja valuutta-alueiden. Tai yleensäottaen säästöinstrumenttina, jolla on ei-tavanomaiset ominaisuudet.

Itse luulen, että mobiilimaksutapojen lisääntyminen, kehittyminen ja yleistyminen on pikemminkin mahdollisuus bitcoinille. Kun ihan perinteisiä euroja on helppo siirtää kännykästä toiseen, niin ihmiset omaksuvat ja ymmärtävät helpommin myös bitcoinin toimintaperiaatteen. Erojahan euroilla ja bitcoinilla kuitenkin tulee olemaan aina - eurolla on keskuspankki, negatiiviset talletuskorot ja inflaatiota riittää, ja nämä ominaisuudet maksaa viime kädessä valuutan käyttäjä/holdaaja. Bitcoinissa taas keskuspankkia ei ole, eikä rahakantaa voi paisuttaa. Tämän pitäisi näkyä ennen pitkää kuluttajalle valuutan ostovoiman kehittymisessä. Siten jos oletetaan yhtäläinen teknologinen käyttömukavuus ja kehitys, niin bitcoinin pitäisi saada kuluttajien suosio logiikan mukaan.

Yksi ongelma saattaa tulla eteen eri pankkien ja puhelinvalmistajien lompakkosovelluksissa. Jos ne ei riittävästi ole yhteensopivia keskenään ?
Bitcoinissa ei tätä ongelmaa vaan raha siirtyy oli ohjelma mikä tahansa.

Tuossa HS jutussa oli maininta “Apple Payn käyttöönotto vaatii uudehkon iPhone-puhelinmallin ja useissa maissa myös American Express -luottokortin.

Aika monet noista kännykkälompakoista perustuu siihen että taustalla “virtuaali” pankki/luottokortti ja/tai yhdistetty pankkitiliin. Jos Bitcoin lompakon saisi toimimaan suoraan virtuaalikortin kanssa (siis paremmin kuin xapo tms) niin voisi taas lisätä kiinnostusta. Luottokorttiyhtiöt visa, mastercard tuskin suostuu ainakaan heti koska pelkäävät varmaan tilanteita jossa joutuisivat miettimään kuka on vastuussa mistäkin mahd. ongelmasta ?
Ja asiakkaat tuskin haluaisivat maksaa ensin siirtokulua bitcoin verkossa ja sen jälkeen vielä luottokortin verkossa.
Siltikin varmaan visa ja mastercard tulevaisuudessa tarjoaa Bitcoinillekin jotain uutta vaihtoehtoa.

Itse miettinyt voisiko kännyköiden paikannus olla yksi bitcoin maksun varmistuskeino jossain tilanteessa ? siis jos käyttäjä haluaa