Kryptovaluuttoihin sijoittaminen sijoitusyhtiön kautta

Onnistuuko tällä hetkellä kryptoihin sijoittaminen sijoitusyhtiön kautta? Jostain olen lukenut että pankit eivät olisi halukkaita avaamaan tiliä jos tarkoituksena on ostaa kryptovaluuttoja. Lisäksi onko mahdollisuutta siirtää yksityisessa omistuksessa olevat kryptot apporttina yrityksen varallisuuteen? Jos joku on yrityksen kautta sijoittanut niin kuulisin mielelläni lisätietoja käytännön toimista.

Itseänikin kiinnostaisi kuulla muiden kokemuksia tästä, eli kuinka homma toimii käytännössä oman yrityksen kautta ja onko tuossa jotain hankaluuksia? Lähinnä tietysti kiinnostaa se että meneekö tuo verotus edes jollain tapaa järkevästi jos treidaa vaikka toiminimellä, kun yksityishenkilönä homma on tehty mahdottomaksi?

Noissakin jutuissa on paljon kaikenmaailman sijoitusfirmoja. Mullekkin soittelivat Yhdysvalloista ja Briteistä. Herää siinävaiheessa kysymys, että miten mun ASIC hashaus bisnesten käy?! Kuntouttavassa työtoiminnassa käyn ja haaveilen siitä, että saisi rautaa himaan ton kuidun päähän, sanoin sen niille yhtiöille. Ne tajuaa etten ole tyhmä. Mulla on tiedossa paikat josta tilata, säästää kallisarvoisia rahoja jota sijoittaisivat mun bisneksiin.

Yritys joka vastaanottaisi yrityksen rahaa sijoitettavaksi, keksin äkkiseltään että kansainvälisesti senlaisia ovat Pörssit.

Taitavat olla ainoita jotka vastaanottavat FIAT valuuttaa ja säilyttävät virtuaalivaluuttoja. Esim. Prasos Oy tekee tätä Coinmotion palvelun kautta. He säilyttävät Bitcoinin avaimia ja voit lähettää ja vastaanottaa heidän kauttaan mm. Bitcoineja. Coinmotion myös säilyttää asiakkaittensa varoja ja toimii pankkivarmennuksien avulla.
Suosittelen.

Olen itse Coinmotionin asiakas, mutta tosin yksityishenkilönä. Säästyt varmastikin vaivalta jos hoidat Bitcoin sijoituksesi yksityisasiakkaana.
Jos tarkoituksesi on treidata, veikkaan että Coinmotion toimii samalla tavoin kuin esim. Nordnet osakkeiden kanssa. Jokainen transaktiosta jää merkinnät, mutta erona on ettei kryptovaluuttojen tappiollisia kauppoja saa vähentää verotuksessa nykylainsäädännössä. Suomen laki tulkitsee aina muistaakseni verotettavan eduksi, eli jos kaikki dokumentit on tallessa homma on ok ja todennäköisesti voit vähentää myös mahdolliset tappiolliset myynnit. Verottaja voi tulkita treidaamista elinkeinonharjoittamiseksi, jossa verotus voi olla ankarampaa kuin pääomaverotuksessa.

Jos toimii vilpittömin mielin niin bitcoinien kanssa voi toimia puhtaalla omatunnolla. Valtiolle kuuluu se mitä lait sanovat. Kaikissa tapauksissa jossa Bitcoinilla on tehty varallisuutta, liittyy pitkä ajanjakso. Siispä jos sijoitushorisontti on Bitcoinissa kohdallaan, sanotaan 5 vuotta tai sitä kauemmin, voisin jopa suositella Bitcoiniin sijoittamista pienellä summalla. Sen laisella summalla joka on varaa menettää.

Sehän voi olla että tulevaisuudessa Bitcoinia ei enää veroteta esim. 10 vuoden päästä. Mistä sitä tietää kuka asioistasi silloin päättää?

toivottavasti viestistä on apua, tippiä saa laittaa:

38qz2ZHRxyKJLnNcMEhALyD4jJM4NBYWcT

Tuo osoite on coinmotionissa oleva Bitcoin lompakkoni, ja jos sinne joku bitcoineja lähettää, maksan niistä verot. Vastaanotettaessa Eur arvo jää coinmotionille, tästä maksan ilmeisesti sen mitä tarjoilijat maksavat tipistä. ja mikäli vaihdan kyseiset mBTC:t vaikkapa euroiksi, arvonnoususta maksan pääomatuloveroa. Jos myyn ne huonommalla kurssilla maksan silti ansiotulon mukaan ilmeisestikin Tipeistä.

-Raparperi

Eikun siis minun pointtini oli se että nykyisellä verotusmallilla (jossa tappioita ei voi vähentää voitoista) ei tuota treidaamista mitenkään järkevästi voi enää Suomessa tehdä yksityishenkilönä. Mutta verottajan ohjeessahan sanotaan että jos sitä tekee elinkeinonharjoittajana yrityksen (esim. toiminimen) kautta, niin silloin tappiot ovatkin vähennyskelpoisia. Mutta onko tässä jotain muita sudenkuoppia, miksi toiminnimen kautta treidaaminen ei olisi hyvä ajatus?

Joo tiedän asian, siksi käytän coinmotionia, koska se on yhtä luotettava kun f-secure!

Juu mut ei tuo nyt liity mitenkään tähän asiaan että mitä välittäjää käyttää. Vaan että treidaako yksityishenkilönä vai yrittäjänä?

Onkos kenelläkään täällä käytännön kokemusta treidausyrittäjän verotuksesta yms. käytännön järjestelyistä?

En kyllä SUOMESSA treidaisi omalla toiminimellä tai osakeyhtiönä. 50 dollarin minimisijoitus on liikaa minun taloudelleni per/coini. Itse suosin senvuoksi coinien hashausta. -Nyt varsinkin, koska ASIC hashaus menettää suosiotaan/tulee Bitcoin rinnalle. - Uusia laitteistoja alkaa ilmestymään kaikenlaisille coineille tai sitten rakentaa ja konffaa itse, kuten olen omalla osallani haaveillut.

kiinnostais ja tietää verotuksesta.aivan älytöntä tehdä krypto&krypto kauppaa yksityishenkilönä.

Jos lohkoketjujen ja niihin liittyvien tekniikoiden kehitysnopeutta seuraa suuremmassa mittakaavassa,
on selvää, että Suomessa tullaan saamaan samantyyppisiä meriittejä, kuin urheilussa.
“teen vain parhaani, ja katsotaan mihin se riittää”

Viimeiset sijat on jo jaettu:
3rd: suomi
2nd: verottaja
1st: pankki

Moikka!
Oon tutkinut asiaa pidemmän aikaa ja teen kandia virtuaalivaluuttojen tuloverokysymyksistä. Voidaan ottaa puhelu vaikka jokin päivä?
Laitan numeron meilillä, jos laitat mulle meiliä ensin osoitteeseen [email protected]

Tiedän pari hyvää tapaa tehdä sijoittaminen virtuaalivaluuttohin veroteknisestä näkökulmasta. Melkoisen haastavaksi on mennyt kieltämättä…

Etkö Elemo voisi vinkata niitä kahta tapaa ihan julkisesti tänne kaikkien nähtäville?

Ja mitäs olet mieltä tuosta yrittäjänä treidaamisesta, onko siinä jotain hankaluuksia?

Treidaa vaan. Ilmoita kaikki. Niin se pitää tehdä ja se on oikein. Treidaaminen on kyllä mielestäni aikapaljonkin uhkapeliä muistuttavaa, eli kyllä ymmärrän varsin hyvin valtion näkemyksen uhkapelin verotuksesta. Tappiot saat pitää, voitoista maksat.

Sijoittaminen on yhtä jännää kuin katsoa kun ruoho kasvaa. Jos haluat jännitystä niin mene Casinolle pelaamaan.

-Raparperi

Ymmärtänet itsekin ihan hyvin että jos tappioita ei voi vähentää, on treidaaminen käytännössä mahdotonta. Kukaan ei varmasti pysty treidaamaan siten että jokainen kauppa olisi voitollinen, jos pääsee edes 60/40 suhteeseen sillä tekee jo todella kovaa tulosta. Ja tuohan johtaa hyvin todennäköisesti siihen että tulee veroja maksettavaksi paljon enemmän kuin mitä pottia on jäljellä.

Jos elemo on aiheeseen enemmänkin perehtynyt niin mielellään näkisi millaisia johtopäätöksiä olet tehnyt.

1 tykkäys

Niin, periaatteessa kait tuon pitäisi mennä ihan vaan että pistää toiminimen pystyy, sille pankkitili & tunnukset johonkin kryptopörssiin, ja eikun treidaamaan. Mut onko tuossa jotain muuta mistä pitäisi tietää?

Käytännössä järkevintä tehdä asiakaskohtaisesti. Yleistykset ovat näissä aina vaarallisia tehdä. Siksi mielellään jokainen yhteydenotto erikseen. Lisäksi kun tutkimiseen on käytetty satoja tunteja, niin lienee myös hieman pöhköä jakaa kaikkea tietoa ilmaiseksi.

Se nyt ei liene salaisuus ettei Suomeen saa käytännössä tiliä auki jos treidaa firmana (tämän nyt voinee kertoa suoraan). Sveitsi on tässä yksi vaihtoehto tällähaavaa (ja vaatii reippaammin rahaa kun tuhansia euroja).

Ja se toinen freebie: Firma saa vähentää tappiot. Laskennat tapauksessa kuin tapauksessa sitten oma tarinansa ja työnsä.

Kandi työn alla aiheen tiimoilta. Käytännössä pitää kirjoittaa auki “lomalla” se 30s setti. Paneutuu käytännössä yksityishenkilönä ja firmana treidaamiseen.

Lisää tietoa saa kysymällä ja kysyvälle vastataan. Helpointa on käydä keskustelua kun tarkka rajaus tiedossa.

Mikä on tässä worst case skenaario? Se kannattanee selvittää. Fifon soveltaminen toisinaan kauppamäärien kasvaessa ja kurssien (€-määräisten) heiluessa aikaansaa “mielenkiintoisia” tilanteita.

Suurin haaste on pankkitilin kanssa. Lisäksi vaatii osaavan tilitoimiston ja jonkun tahon joka osaa oikeasti laskea luovutusvoittoveron määrän. Allekirjoittanut voi sen hoitaa esimerkiksi.