Kryptojen keskinäisten vaihtojen verotus

Tulin nyt täältä etsimään apuja, kun en tunnu mitenkään saavan otetta tuohon kryptovaluuttojen nykyiseen verotukseen.

Ajatellaan tilanne, jossa ostan yhden 9000e arvoisen bitcoinin. Vaihdan tämän tetheriin, jonka arvo pysyy käytännössä samana, mutta bitcoinin arvo tippuu 8000e. Vaihdan sitten omistamani tetherin takaisin bitcoiniin. Tämän jälkeen odotan ja bitcoinin arvo nousee takaisin 9000e. Tämän jälkeen myyn kaiken omistamani bitcoinin euroiksi ja siirrän tililleni 10125e loppusumman.

Verotettaisiinko minulta nykypäivänä siis tuosta 1000e voitoista tetherin ja bitcoinin välisestä vaihdosta, ja lisäksi 1125e voitoista, jotka lopulta tein alkuperäisestä bitcoinostosta?

Mietin myös tuota BitMexin kautta tapahtuvaa kaupantekoa. Kohdistuuko verotus sielläkin jokaiseen tehtyyn kauppaan? käytännössähän BitMexissä ei tehdä vaihtoja kryptovaluuttojen välillä vaan enemmänkin “lyödään vetoa” eri kryptovaluuttojen kursseista pelkällä bitcoinilla.

Verot maksetaan vain voitosta joista saa vähentää kaikki kulut ja mahdolliset tappiot.

Ymmärsin että BitMexin kaupankäynnit on enemmän semmoista touhua joka oikeasti näyttää CFD-treidaukselta… eli vaikka verottaja nyt ns. normaalia virtuaalivaluuttavaihtoa kohtelisikin kuin omaisuuden myyntiä/vaihtoa, en vielä luottaisi että bitmex-kasinolla menetettyä omaisuutta saisi edelleenkään vähentää mistään.

Olen myös sikäli varovainen pessimisti että odotan edelleen mitä tuleva ohjeistuksen päivitys tästä sanoo. Verovirkailija on kyllä minullekin puhelimessa todennut että tappiot saisi vähentää virtuaalivaluuttojen välisistä kaupoista.