Kokemuksia eri ASIC valmistajista

Hei,

Ajattelin luoda uuden keskustelun aiheeseen liittyen ku en nopealla bongauksella huomannut että vastaavaa olisi. Ajatuksena siis kerätä kokemuksia eri valmistajista, mahdollisia hyviä/huonoja puolia. Ainakin itse huomannut, että asiceja tilattaessa kiinalaiseen asiakaspalveluun on ollut kyllä aika vaikea tottua… Kaikki kuitenkin lopulta mennyt hyvin ja tavara on Suomeen löytänyt.

Itsellä kokemusta nyt kahdesta eri firmasta:
Bitmain: Tällä hetkellä suurin valmistaja

  • varmat toimitukset
  • aikansa elänyt tekniikka
  • asiakaspalvelun taso kun ongelmia (uskon että isojen asiakkaiden kohdalla asiat toisin)

Innosilicon: Tämän hetken tehokkaimmat ASICit(GMO ei vielä ulkona)

  • 10nm chipit
  • loistava jälkimarkkinointi/ special price just for you (usko tai älä… bitmainin kuponkien jälkeen todella iloinen yllätys)
  • maksun ja toimituksen välinen aika, ei minkäänlaista infoa saatavilla onko kaikki ok.

Mitä mainereita on ollut Bitmainilta?

Bitmainilta A3 ollut ja vastaava innolta S11, ero ku yöllä ja päivällä. S11 tehot tosiaan melkee 5x bitmainin kamppeeseen ja silti fyysinen koko about 30% pienempi. Se tuli S11 softasta hoksattua, että kyseessä sama mineri kui halongin siaminer.

Hotminestä on ollut haaveena tilata rigibundeli Venäjältä.

Kohtuullisen edullinen ratkaisu ASIC puolella.

Oma yrityskin on vielä haaveena, ulkopuolelta Carunan aluetta, kauhean kallis sähkö.

Sitten tulee ongelmaksi se, että millä saada kuitu sinne ja dna vuokraa osuuskunnalta.

Ihanaa, kun jotkut investointifirmat vielä välittää. Tarkoitus esim olisi saada ehkä noin 30 full nodea palvelemaan ison läänin datasiirtotarpeita.

Voisitteko neuvoa hieman? Jos esimerkiksi tilaan täältä tälläisen: https://5111.store/en/accueil/98-304-Innosilicon-A9.html?ref=89

Niin tuleeko tuohon päälle jotain veroja ja/tai tulleja ja kuinka paljon (arviolta)?

Aika paha hinta, jos näin asian saan suoraan sanoa. 6000 eurolla saa BTC louhimia ison nipun.

Tullia ei näihin tule nimeksikään, mutta ALV kylläkin. Sen siis voi suoraan laskea kustannuksiin lisää. Mitä Hannun mainitsemaan mineri valintaan tulee, en välttämättä pidä hintaa sinällään pahana. Mikäli saisit sen louhimaan tänään nii omasta mielestä ok ostos, mutta jos tänään tilaat niin väkisinkin venyisi aloitus heinäkuun loppuun. Ajoitus kannattaa miettiä aina tarkkaan, muistaakseni Batch 2 on tulossa ulos elokuussa. Mikä tulee varmasti tiputtamaan ppd rajusti.
Itsellä ei ole kokemuksia näistä ulkopuolisista minerkaupoista, joten siihen voi kantaa ottaa.

Itsellä on mennyt hotmine täysin ohi! on kyllä mielenkiintoisen näköisiä projekteja. Mutta kovasti näyttää nämäkin olevan 16nm ASIC. Omasta mielestä jopa suuri ja mahtava Bitmain tulee jäämään pahasti jälkeen tämän takia.

Mielenkiintosen kuulonen plääni! Itsellä ei ole vielä tullut perehdyttyä full noden pyörittämiseen, onko sulla jo kertynyt kokemusta vai suunnittelu asteella?

No siis kokemuksen kautta vuosien varrella tarpeeksi epäonnistuu ja lukee oppaita sekä kirjoja.

Louhintaa lähinnä middlesize/large scale. Full Nodet siis siihen mukaan palvelemaan verkkoa, saa jonkun verran rahaa fee palkkioina jos omistaa nodet.

Tämä pitää niin paikkaansa!:smiley:

Aivan ja onhan siinä aivan eri fiilis pyörittää sit omaa. Meilläki toimitilassa full nodea ajatellen ehkä netti tulis ekana vastaan. Louhintaan toki riittävä mutta noin monen noden pyörittämiseen varmasti paukut loppuis.

Jep, mahdollisesti ISP kiinnostuu, että mitä verkon päässä pyöritetään. :smiley:

Paljonko ALV on näissä? Jos ostaa yritykselle, niin nämähän saa ilmeisesti nykylinjauksen mukaan vähentää verotuksessa?

Pitää olla alvillista myyntiä, siten vähennys toimii. Louhinnassa tosiaan näin ei ole.

No ainakin uusinta louhintakalustoa ostaa :smile:

Just etin himaan, jotain uusimman sukupolven Avalon ASIC tai Dragon mineriä, pääsee louhimaan ASIC pool blockipalkintoa, kun nykyteho ei riitä. Hotmine ASIC on mun mielestä laadukkain, halvin ja parhain ratkaisu

Nauttisi näistä illoista ja viikonlopuista :slight_smile: