Kiinalainen tuomioistuin: Bitcoin on laillista omaisuutta

CT:n uutinen.

Kyllä se siitä pikkuhiljaa. (Kiinahan on muutenkin lohkoketjuteknologian käytön huippumaa samoin kuin digitaalisten (fiatraha) maksujärjestelmien ykkösmaa ja kohta tulee mitä ilmeisimmin “lohkoketju RMB”).
Monestakin syystä digitaalinen omaisuus muodossa jos toisessa on oikeastan pakko hyväksyä eikä silloin ole helppoa rajata että millainen “bittikuvioiden yhteenliittymä” ei ole omaisuutta ja millainen on.)

Koko uutinen kaikkinen yksityiskohtineen on aika mielenkiintoinen. Koskien myöskin omaisuuden (digitaalinen omaisuus) siirtoa toisen henkilön hallinnassa olevaksi omaisuudeksi.

Kyse ei ollut myöskään mistään tavallisesta yksittäisestä jonkun suomalaiskaupungin kokoisen kylän tai Suomen kokoisen pienen kaupungin yksittäisestä tuomioistuimesta vaan “Hangzhou Internet Court” joten tuolla on ihan oikeasti painoarvoa.

For the Chinese who purchase the cryptocurrency in legal means, it shall be the lawful property protected by PRC civil laws,” Tian commented on the court’s decision for Cointelegraph.

Vaikka tuomioistuimessa olisikin yksi 2013 vuodelta oleva juttu niin sen päätös on merkittävä ja siitä esiin nousseet tulkinnat ja debatti on mielestäni varsin merkityksellinen. Ei paljon jää epäselväksi onko bitcoin omaisuus laillista omaisuutta kiinassa vai ei. Ja kunn se on laillista omaisuutta niin omaisuudella voi olla arvoa ja arvolla voi… ja niin edelleen…kuten maitopyörästä matikka.

Joka tapauksessa koko artikkeli kannattaa mielestäni lukea poikkeuksellisen tarkasti, mukaanlukien jokainen lause.
Niiden merkitys saattaa selvitä hiukan myöhemmin. :wink:

1 tykkäys

Joo joo näitä on semmoisia tyyppejä, joilla on 148 Biljoonaa dollaria tilillä. Kiinassa noita bitcoin rikkaita on varmasti maailmassa eniten.