Eli lueskelin Bitcoinista joskus pari vuotta sitten ja asia jäi unholaan. Nyt testasin huvikseni louhimista ensimmäisen kerran ja jätin koneen huutamaan noin 10 tunniksi ja palkaksi jäi 0.022 BTC. Hashrate oli about 400. Kuitenkin monet laskurit sanovat, että tuolla ratella pitäisi poolista tulla 24h aikana 0.25 BTC, eli 10 tunnissa noin 0.10 BTC. Vaihteleeko tuo palkkio pooleissakin noin rajusti?
Itsellä on melkoinen varasto kaikkia koneenromuja, eikä kaikki edes mitään vanhoja, on vain jäänyt myymättä. GeForceilla ei tainnut mainaaminen kannattaa edes CUDAa käyttämällä? Radeoneita löytyy ainakin HD5870, HD4890 ja kaksi muuta HD5xxx sarjan ohjainta (+ kasa emoja, powereita ym tietysti), eli periaatteessa alkuun pääsisi ilman rahallista panostusta, mutta jos palkkiot on tuota luokkaa, niin eihän ne kata niitä sähköjäkään?
Ehkä vaan huono tuuri ollut. Slushissa toi palkkiosysteemi menee siten, että tuoreemmat sharet ovat arvokkaampia kuin vanhemmat. Jos siis lopetat vaikka kesken blokin mainaamisen ni paskaa jää käteen. Tähän päälle vielä se fakta, että mainaus on osittain tuurilaji.
Kokeile vaikka btc guildissa mainaamista pps menetelmällä. Jokainen share siis yhtä arvokas. Sillä pitäis näkyä ja tulosta kymmenessä tunnissa.
Ehdottomasti kannattaa aloittaa, jos osat ovat valmiina. Kannattaa kyllä muutenkin.
Juu, niinkuin rider jo sanoi, huono tuuri sattui vaan käymään. Henkilökohtaisesti mainaan sijoitusmielessä, eli pidän kaiken. Uskon nimittäin bitcoinin pitkän tähtäimen potentiaaliin vahvasti. Kyllä niillä välillä tulee jotain ostettuakin, mutta se on melko vähäistä ollut toistaiseksi, tarjonta kun on mitä on.
BTC Guild testattu, vaikuttaa paremmalta. Selittäkääpä lyhyesti nuo Namecoinit, en löytänyt mitään Wiki-sivua niille äkkivilaisulla. Noita näköjään tulee tuolla BTC Guildin poolilla.
Jos sitä huomenna nikkaroisi pöntön johon rakentaa minerin. Kahden vaiheilla vielä, että sijoittaako tuon ulkovarastoon vai omaan “harrasteluhuoneeseen”. Oikeastaan ihan kiva pitkästä aikaa rakennella jotain, 10 vuotta sitten koteloiden kustomointi oli in ja silloin tuli jotain sählättyä.
Parit PCI-E riserit tuli jo tilattua, täytyy ehkä sittenkin katsella vielä jostain käytettyjä powereita, nämä varastossa olleet vaikuttaa pahasti kiina-pingpong laadulta.
Mainauksessa on tärkeää poweri ja näyttikset. Huono poweri ei anna sitä kyljessä luvattua tehoa ja hyötysuhteet on mitä sattuu. En siis itse koskisi. Silent rigista modulaarisia virtalähteitä mallia super flower, niitä on itellä.
Kannattaa laittaa ulkovarastoon. Kone tuottaa lämpöä ja melua. Ulkona on myös viileämpää varjossa kuin sisällä suljetussa tilassa.
Namecoinista en osaa sanoa faktoja Niitä voi kuitenkin mainata siinä sivussa pienenä lisätulona. NMCllä on erillinen blockchain. 1 NMC ~ 0,008BTC
Varmaan joku Linux kannattaa mineriin asentaa (muistitikulle?).
Olen viimeksi asentanut jonkun Redhatin 10 vuotta sitten, mutta mikä olisi louhintaan hyvä (eli kevyt) ja suht helppo asentaa? Kuinkas nuo Radeonin ajurit nykyään Linuxissa?
Hmm… Nyt menee oman osaamisen ulkopuolelle. Olen sen verran uusavuton, että winukalla tulee mainattua. Ajurit ovat kyllä täyttä tuubaa windowsissa. Toisaalta sit löytyy kellottamiseen afterburner ja lämmöille gpu-z jne.
Pientä updatea välillä. Eli “harraste”-huoneessani on mineri jonkin aikaa jurnuttanut. Muokkailin vähän tuota HD5850 näyttistä ja nyt se on kellotettunakin niin hiljainen, ettei tuolla nurkassa haittaa. Hashrate jotain 320, eli ihan kaikkia en ottanut masiinasta irti, että pysyy lämmöt kurissa.
HD5870 paketti menee ulkorakennukseen, koska siinä on referenssicooleri joka on Radeon tyylin ihan järkyttävä melutoosa. Voisihan siihenkin toki jonkun passiivicoolerin + hiljaisen ropellin pultata, mutta en taida jaksaa sijoittaa. Netistä katseltuna tuota HD4890 näyttistä ei kannata edes laittaa numeroita murskaamaan, hashrate on 80-120 välillä ja kortti imee kuitenkin sen verran virtaa, että tekisi kokoajan persnettoa ja aika reilulla marginaalilla.
Mutta joo, eipä tuota mainausta kannata nyt kurssin noustuakaan tienaamisen takia tehdä. Tuo HD5850 kone on jollain rupumallin Sempronilla ja virtamittarin mukaan vie mainaamisen aikana 260W virtaa. 320 hashratella tuosta tulee sähkökulujen jälkeen jotain euron luokkaa viikossa voittoa. (kai?).
Pistäs tänne vähän asetuksia, millä mainaat. Paljonko näyttiksen ytimen kellotajuus? Oletko alikellottanut Afterburnerilla näyttiksen muistia? Oletko laskenut näyttiksen ytimen jännitettä? Ei voi viedä 260W optimaalisilla asetuksilla Kahdella kortilla varmaankin.
Vertailun vuoksi mulla tais 4x5870 viedä 550W seinästä ja jauho 1550MHash/s. Tosta voit laskea hyötysuhteeksi vähän alle 3 ja sulla olisi vähän reilu 1.
Noi ainakin kunnossa mitä laitoit.
Paljonko näyttiksen ytimen jännite? Se on aika kriittinen tekijä. GPU-Zlla näkee ja myös Afteburner osaa sen kertoa, jos kyseessä referenssikortti.
Noi taulukot crossfire setupeista yms. voi unohtaa, koska siellä ei ole alikellotettu muisteja, laskettu jännitteitä eikä varmasti ole yhtä kampaa muistia ja jotain mopoprossua.
[quote=“Reinikainen, post:13, topic:145”]Noniin, jaksoinpa fiksata tuon vehkeen viimein. En kyllä ymmärrä tuota sun virrankulutusta, nyt koneessa kiinni HD5870 ja HD5850 ja kulutus 405W.
Kone joku Socket 939 ruoska ja näyttisten lisäksi kiinni vain 3 tuuletinta.[/quote]
Mitkä kellot sulla on näyttiksessä? Paljonko engine clock ja paljonko memory clock? Entäs core voltage? Core voltagen pudottaminen vähentää virrankulutusta huomattavasti. Mulla on 5870 korteilla 1,02V ja core clock 800, memory clock 150. Lämmöt pysyy alhaalla ja hashaa 350MHash/s.
Sapphire TriXX ohjelmalla jännitteiden säätö onnistui. Mun HD5870 on vähän nirsompi jännitteiden kanssa, alle 1,16V ei voi mennä pienelläkään ylikellotuksella. HD5850 meni johonkin 1,01V.
Näillä eväilllä kulutus tippui 45W, eli 405W -> 360W.
Heitin tuon HD4890:n vielä 1x väylään, mutta sen jännitettä ei voi muuttaa, vaan siihen koskeminen jumittaa koneen heti. Muistien alikellotuskaan ei oikein onnistunut, vaan minimi jäi johonkin 450MHz, silti tuo kortti imi 150W tuohon päälle ja nopeus oli noin 90MHash/s, eli ei mitään järkeä. Nyt mennään vain 5870 ja 5850 kombolla.
Tämmöistä tälläkertaa, kai näistä jollekkin on hyötyä.
Etsit sieltä Afterburnerin kansionsta msiafterburner.cfg, avaa muistiolla, korvaa vanhat tällä uudella osuudella. Löytyy jostain aika sen tiedoston lopusta tuo [ATIADLHAL] -kohta.
[ATIADLHAL]
UnofficialOverclockingEULA = I confirm that I am aware of unofficial overclocking limitations and fully understand that MSI will not provide me any support on it
UnofficialOverclockingMode = 2
AccessibilityCheckingPeriod = 0
UnifiedMemoryUsageMonitoring = 1
Sit Afterburner käyntiin ja asetuksista “unlock voltage control”. Pitäis toimia.
Mä kokeilin ihan huvikseni pistää vain yhden kortin (6970) mainaamaan. Kortti on hiukan viallinen, mutta mainaa alikellotettuna ihan ok (350MHash/s). Koneessa on AMD Sempron 145 prossu, 4GB muistia, SSD, 2xHDD ja uudehko emo. Kone ottaa seinästä 166W. Tämä on 21 tunnin keskiarvo.
Tosta voi sitten laskea 350MH/166 = 2,1MH/W. Ihan kelpo tulos
En muista ihan tarkkaan, mutta voit kokeilla ton 5850 kanssa esim. 800 core, 150mem, 1,02V. (1024mV taitaa afterburner antaa). Jos kaatuu ni kokeile muita asetuksia. 5870n kanssa nuo 800/150/1,02V pitäis toimia. Jos ei ni nosta voltteja hiukan.
Pyörii usbitikulta (2gb tai isompi) - säästää kovon virrat.
Sisältää kaksi mainaussoftaa, ylikellotustyökalut, etäseurannan.
Laitetaan käyntiin ja kun on stabiilit kellot löydetty niin tarkistetaan (semi)päivittäin että pelaako.
[edit] niin mainittakoon myös että toi on siis aivan koko käyttöjärjestelmä ja ainoa iso miinus on että se tukee langattomia verkkokortteja ihan randomilla, jos toimii niin toimii… muuten jr45:sella.
Pyörii usbitikulta (2gb tai isompi) - säästää kovon virrat.
Sisältää kaksi mainaussoftaa, ylikellotustyökalut, etäseurannan.
Laitetaan käyntiin ja kun on stabiilit kellot löydetty niin tarkistetaan (semi)päivittäin että pelaako.
[edit] niin mainittakoon myös että toi on siis aivan koko käyttöjärjestelmä ja ainoa iso miinus on että se tukee langattomia verkkokortteja ihan randomilla, jos toimii niin toimii… muuten jr45:sella.[/quote]
Tästä kiitos, täytyy testata. Kiintolevyn lisäksi myös käyttis taitaa viedä vähän vähemmän virtaa. VNC:tä olen käyttänyt koneen etäohjaukseen/tarkkailuun ja sehän löytyy Linuxillekkin.