Kanadalaiselta kryptopörssiltä kateissa yli 100 miljoonaa euroa

Kanadan suurimman kryptovaluuttapörssin QuadrigaCX:n ympärille on kehittymässä erikoinen fiasko, kun asiakkaat epäilevät palvelun perustajan lavastaneen kuolemansa ja varastaneen heiltä miljoonien arvosta kryptorahakkeita.

Todella sekavalta tämä juttu vaikuttaa. Toimari siis kuoli (ehkä oikeastikin tai sitten ei) ja piti muka yksin privaattiavaimia hallussaan. Kylmäsäilytyksessä oli tarinan mukaan jotain 26000 bitcoinia ja iso läjä muita kryptoja. Näihin ei muilla muka pääsyä mutta on osoittautunut että niitä on liikuteltu toimarin “kuoleman” jälkeenkin. Ja oliko kylmäsäilytyksessä ylipäänsä niin paljon kryptoja kuin väitetään vai onko sekin juttu sepitettä:

Rumaltahan tämä koko homma haisee…keskitetyt kryptopörssit koko ekosysteemin pankkejakin pahempi syöpä, hidastavat olemassaolollaan kryptojen adaptaatiota sen lisäksi että 1) verotus syö kiinnostuksen koskea kryptoihin sen jäljiltä mitä niistä 2) valaiden hintamanipulaatiolta käteen jää…

Luulisi että ainakin isommissa pörsseissä privaattiavaimet olisi jaettu useammalle ja jonkinlainen tuplavarmistus tms jos joku jää auton alle tai joutuu kiristyksen kohteeksi ym

Voisin kuvitella jos itse olisi jossain vastaavassa hommassa missä pitäisi osaa avaimia hallussa niin saattaisin kyllä kokea oloni vainoharhaiseksi välillä… katselisin kuka seuraa kadulla :roll_eyes:

1 tykkäys