Itiksen Bittimaatti

Kävin testaamassa tänään ja osto onnistui.
Yksi pieni ongelma; maatti ei tunnu tunnistavan uusia 20 euron seteleitä. Kokeilin kahdella uudella setelillä syöttää eri päin koneeseen joitakin kertoja mutta ei tunnistanut. 50 euron seteli toimi normaalisti.

1 tykkäys

Mukava kuulla, että osto onnistui. Ollaan pikimmiten päivittämässä kaikki maatit tukemaan uusia 20 € -seteleitä. Otaniemen maatti on toistaiseksi ainoa joka on päivitetty, Itiksen maatti päivitetään maanantaina. Ja todennäköisesti kaikki muutkin saadaan päivitettyä ensi viikolla.

Ok, jos joku miettii missä kohtaa itistä bittimaatti

Itis bittimaatti video

eli alhaalla olevan itis-info pisteen kohdalta ylös ja suutarin vierestä löytyy

Kaikille avoin lehdistö- ja yleisötilaisuus Itiksen Bittimaatilla maanantaina klo 10-11. Tervetuloa!

Kuvia uuden 2-suuntaisen Bittimaatin julkaistapahtumasta Suomen suurimmassa kauppakeskuksessa Itiksessä!

Itiksen maatti hyväksyy nyt uudet 20€ setelit? Vois käydä survomassa nipun tänään…

Kyllä. Kaikki muut meidän maatit pk-seudulla hyväksyy jo, paitsi Kampin.

Ihan höpöhöpöjuttua että 1confirmation raja olisi 500euroa.
En muista paljonko tuli vaihdettua taannoin kun kävin testaamassa, 200-400
väliin jäi summa, mutta silti piti odottaa 1confirmation.
Joka on aika paskaa silloin kun (esim nyt ja eräinä päivänä lähimenneisyydessä) kun blockchain hidastelee spammin tai muun takia ja saattaa kestää 3h että tulee se 1confirmation

[quote=“btcjbtc, post:8, topic:2875, full:true”]Ihan höpöhöpöjuttua että 1confirmation raja olisi 500euroa.
En muista paljonko tuli vaihdettua taannoin kun kävin testaamassa, 200-400
väliin jäi summa, mutta silti piti odottaa 1confirmation.
Joka on aika paskaa silloin kun (esim nyt ja eräinä päivänä lähimenneisyydessä) kun blockchain hidastelee spammin tai muun takia ja saattaa kestää 3h että tulee se 1confirmation[/quote]

Se ei ole höpöä, mutta se ei ole täysi totuus myöskään. Tuo Itiksen automaatti käyttää sellaista turvajärjestelmää, joka voi hylätä nopean noston pienemmilläkin summilla. Se katsoo siitä transaktiosta siirtokuluja ja monia muita asioita, ja jos se ei ole riittävän jykevä siirto syystä tai toisesta, se siirtyy tuohon 1 vahvistuksen tilaan.

Se voi tehdä noin vaikka 20 euron summalla jos se siirto ei vaikuta erityisen luotettavalta. Jos siirto on luotettava niin se raja on silloin 500 €. En nyt suorilta osaa sanoa miksi sinun siirtoasi ei ole välittömästi hyväksytty.

Siirtoihin kannattaa Itiksen automaatin kanssa laittaa kunnon siirtokulu, koska silloin se todennäköisemmin hyväksyy sen samantien, ja vaikka ei hyväksyisi, tulee se 1 vahvistus nopeammin.

Oli standardi siirtokulu 0,0001

Tuo yksinään ei vielä auta sinällään ymmärtämään miksi siirtoa ei hyväksytty suorilta, tuo maatti käyttää BlockCypherin kehittynyttä järjestelmää, joka estää tehokkaasti 0-conf huijaukset, mutta valitettavasti aiheuttaa “false positiveja” silloin tällöin. Siellä on muitakin kriteerejä kuin kulu.

Jos haluat että tutkimme asiaa tarkemmin niin voit heittää transaktio-ID:n tai muuta infoa osoitteeseen [email protected].

Toinen palaute:

Fiksumpaa olisi ensin vahvistaa kännykkänumerot yms, ja vasta LOPUKSI asiakas
siirtää rahat koneeseen. Nythän ensin siirrät fyrkat koneeseen ja sitten alkaa jänskättämään tuliko nyt se kännykkänumero kehnolla kosketusnäytöllä oikein klikkailtua.

Eli:

  • Teen tuoreen lompakon
  • Nostan 300euroa standardilla transaction feellä.
    = pitääkö odottaa confirmation vaiko ei?

[quote=“btcjbtc, post:12, topic:2875, full:true”]Toinen palaute:

Fiksumpaa olisi ensin vahvistaa kännykkänumerot yms, ja vasta LOPUKSI asiakas
siirtää rahat koneeseen. Nythän ensin siirrät fyrkat koneeseen ja sitten alkaa jänskättämään tuliko nyt se kännykkänumero kehnolla kosketusnäytöllä oikein klikkailtua.[/quote]

Tuo on hyvä pointti, mutta toisaalta vaikea ratkaista niin että kaikki ovat tyytyväisiä. Koska nyt pienet myyjät eivät normaalisti joudu ollenkaan syöttämään sitä puhelinnumeroa. Itsekin olen kyseisellä maatilla myynyt useasti niin, että sain instanoston. Käytin siihen Mycelium Wallettia jossa on “normal” kulupolitiikka (se arvioi tarvittavan kulun aina verkon tilanteen mukaan).

Paremmat ohjeet miten kannattaa toimia, kampissa on rennompaa koska ATM on käytettävissä ties kuinka myöhään asti mutta itis menee tietääkseni kiinni klo 21.30. Vituttaisi joutua aamulla tekemään uutta reissua.

[quote=“btcjbtc, post:13, topic:2875, full:true”]Eli:

  • Teen tuoreen lompakon
  • Nostan 300euroa standardilla transaction feellä.
    = pitääkö odottaa confirmation vaiko ei?[/quote]

En voi tuohon vastata varmuudella, koska ei ole tarkkaa tietoa siitä millä perusteella se hylkää siirtoja. Tuo 0.0001 on jokatapauksessa absoluuttinen minimikulu ja sekin pitää olla per kilotavu (eli jos siirron koko on yli 1 kilotavun niin kulun pitää olla enemmän).

Jos haluaa varmemmin sen läpi ilman odottelua niin sitten nostaa sitä kulua korkeammaksi joka onnistuu yleensä sillä että heittää lompakosta priority -asetuksen päälle tai heittää kuluksi vaikkapa 0.0005. Silloin ainakin sen pitäisi hyväksyä se siirto instana sinne 500 euroon asti.

Jees, samaa mieltä että ohjeita pitää parantaa ja paljon. Se on nyt vähän raakile vielä. Parannamme ohjeita lähitulevaisuudessa.

No, eihän siinä, tsekkasin juuri että kilpailevalla operaattorilla Coiner.fi on Delish kioskin automaatilla 4k nostosaldo ja transaktio onnistuu kotisohvalta ilman että tarvitsee kykkiä 3h itiksen kahviloissa (Coinerilta muuten saa bitcoin-automaatin asiakkaat ilmaisen kahvin Delishistä, joten voisi teillekin sopia "joudut odottamaan 1confirmation - tässä koodi ilmaiseen kahviin lähimpään itiksen kahvilaan).

Parempia ohjeita ja käyttöliittymää odotellessa.

Kun alkaa mutkattomasti sujumaan niin ehdottomasti mielelläni käyttäisin kyseistä konetta.
Kampin automaatista sanoitte ettei siitä saa reaaliaikaisia myynti/osto-saldoja, mutta tästä itiksen automaatista ilmeisesti saa? No eipä niitä näy vieläkään nettisivuillanne.

Kaikista Lamassuista saadaan saldot kyllä, ja meillä on niistä sisäisesti tarkka tieto ja hälytykset. Kampinkin maatista on hälytykset, mutta siihen ei ole rajapintaa josta seurata reaaliaikaisia saldoja koneellisesti. Saldot tulee kyllä saitille jossain vaiheessa, pahoittelen hitautta asian suhteen.

Itiksen bittimaatilla oli “jonoa” hetki sitten :+1:

1 tykkäys