Invesdorin kautta ostetut osakkeet (privanetissä myynti)

Aiheesta saattaa olla jo keskustelua, en vaan löytänyt. Edes Googlen avulla.

Eli voisikohan joku ystävällinen kertoa, mahdollisesti vaikka step by step. Että miten saan myytyä Invesdorin kautta ostettuja Prasoksen osakkeita? Ja mitä se vaatii? Kysymystä miettinyt jo tovin eräs tälläinen hölmö, joka ei ihan tajua.

Kiitos paljon :slight_smile:

Mikäli haluat ostaa tai myydä Prasosin osakkeita, onnistuu se toistaiseksi parhaiten Privanet-palvelussa (https://privanet.fi). Se on listaamattomien yritysten osakkeiden markkinapaikka, ja Prasos on siellä listattuna.

Kiitos vastauksesta. Eli jos haluan myydä vaikka muutaman omistamistani Prasoksen osakkeista, niin teen myynti toimeksiannon privanetissä. Mitä tämän jälkeen tapahtuu? Entä onko jotain tärkeää mitä tulee ottaa huomioon?

Miten privanet varmistaa omistamani osuudet?

Anteeksi jos on hölmöjä kysymyksiä. Ostin 2015 Invesdorin kierroksella osakkeita, ja se onkin ainoa kokemukseni osakkeiden ostosta. Myynyt en ole koskaan.

Edit. ilmeisesti voin myös laittaa tänne foorumille ilmoituksen “myydään Prasoksen osakkeita”
Mitenkä kauppa tällöin kuuluu toteuttaa?

Privanet hoitaa kaiken “paperisodan”. Viestit myynnistä ym tulee s-postilla.
Kokemusta on, myin huonolla hinnalla viime kesänä osakkeet pois (oma päätös)
Kannattaa kerralla myydä enemmän koska ottavat kuitenkin 30€ minimipalkkion per kauppa.

Mitenkä tuo privanet nyt oikein toimii? Olen laittanut eilen illalla siellä myynti toimeksiannon. Ja kun menee välilehdelle “noteeraukset” niin siellä näkyy valitsemansa yrityksen sekä ostot että myynnit. Eli ne ovat tämän hetkisiä tarjouksia? Kirjoitushetkellä siellä näyttäisi olevan yht. 40kpl ostoja auki. Tarjottu hintakin näkyy.

Laitoin silloin eilen illalla samalla hinnalla myyntiin, kuin mitä siellä ostoissa lukee. Mutta edelleen näkyy avoimena toimeksiantona.

Onko tämä privanet siis kuinka reaaliaikainen?

Rekisteröin tilin privanettiin. Mistä nään omistamani osakkeet?

Kuka hullu bittirahan osakkeita omistaa? Sehän vedetään johtoportaan päätöksillä tällä menolla vessanpöntöstä alas eikä ymmärretä että jotakin olisi voinut tehdä toisin.

Avaa toki näkemyksiäsi

Kokeilen myydä omistamani Prasoksen osakkeet tuota kautta.
Nyt olisi tarvetta rahalle kun menee jälkikasvulle.

On täällä montakin hullua jotka omistaa niitä.

Osakkeita voi myös ostaa/myydä suoraan ilman välikäsiä.
Mikäli jollakulla on myynnissä, voisin ehkä ostaa…

Olisi hyvä saada jonkinlainen luotettavampi mittari Prasoksen osakkeen noteeraukseen. Privanetin noteeraus näyttää perustuvan lähinnä edelliseen toteutuneeseen toimeksiantoon, jolloin pienikin 10 - 20 kpl osto/myynti heiluttaa kaikkien (217 693) osakkeiden oletusarvoa.

Tuo on yhtä älytöntä kuin se, että joku omistaisi 10 Applen osaketta ja pystyisi myymällä ne pilkkahintaan romahduttamaan koko suuryhtiön noteerauksen. Mutta listaamattoman kasvuyrityksen kohdalla näköjään mahdollista.

Yhtiö muistaakseni on jossain vaihein todennut, että pitävät puolet varallisuudestaan Bitcoineina. Mikäli näin todellisuudessa on, on Bitcoinin kurssikehitys paras mittari absoluuttisten tunnuslukujen lisäksi määrittelemään yhtiön arvoa.

Jos kiinnostaa myydä prasoksen osakkeita, niin voin myös ostaa suoraan. Laita viestiä [email protected]