Inflaatiosta, Bitcoinista ja XRP:stä

Kiinnostavaa luettavaa inflaatiosta, bitcoinista ja XRP:stä:

http://galgitron.net/Post/Why-Ripple-needs-so-much-XRP

Kiinnostaa kuulla, mitä ajatuksia herättää palstalla, eli “jätän tän vaan tähän”, kuten sanotaan.
Satunnaisena palstalla kävijänä en ole huomannut täällä paljoa kirjoittelua XRP:hen liittyen.

Ripple on mielenkiintoinen, sillä se on yritys tehdä yksityinen keskuspankki, jossa yritys kontrolloi rahapolitiikkaa säätelemällä markkinoilla olevan XRP:n määrää. Idea on aika hurja ja arvot hyvin erilaisia kuin Bitcoinissa.

Bitcoin maximalists are still playing with Lightning crayons while hundreds of banks line up for a taste of Ripple’s tactical nuke.

Mikään pankki ei toistaiseksi käytä XRP:tä. Pilotit ovat aivan eri asia kuin käyttöönotto, ja tätä XRP propagandassa vääristellään.

Typerä otsikko. Se on vähän tyhmä kysymys että “tarvitseeko” ripple noin paljon XRP:stä. Kyseessä on älyttömän volatiili assetti kuitenkin, jonka osotvoima on heilunut paljon. Alussa vaan ripple labs on päättänyt että tehdään 100 miljardia rippleä, miten ihmeessä tuollainen voisi perustua mihinkään kovinkaan selkeään laskelmaan “tarpeesta”.

Muuten en ota tekstiin kantaa, jotain melko selvää pumppailua. Kukin käyttää mitä systeemiä haluaa. Itse sen verran mitä rippleen tutustunut pidän sitä melko huonona korvaajana SWIFTille.

Mikään pankki ei toistaiseksi käytä XRP:tä - totta. Ripple TJ kuitenkin hiljattain vahvisti, olevansa 100% varma siitä, että vähintään yksi pankki tulee käyttämään XRapid:ia tänä vuonna. Ja että odottaa kymmenien pankkien käyttävän sitä 2019 aikana.

En itsekään vakuuttunut ihan linkittämäni artikkelin väitteistä, että määrä ja escrow:n koko olisi niin tarkkaan osattu suunitella. Mutta kiinnostavaa ainakin itselleni oli tuo inflaation tarve ylipäätään.

Ripplen xCurrent (luotu korvaamaan SWIFT, ei hyödynnä XRP:tä) on jo käytössä lukuisilla pankeilla. Esim. Santander (maailman 9. suurin pankki) on ilmoittanut rahaliikenteestään yli 50% kulkevan xCurrentin läpi. Intialaisten pankkien rahaliikenteestä kulkee kohta yli 50% xCurrentin läpi.

SWIFT-siirroista menee n. 6% virheeseen. Liikenne on eräajo-tyyppistä ja yksisuuntaista. Siinä saa sitten ihmetellä, mihin rahat ovat jääneet. xCurrent sisältää kaksisuuntaisen viestinnän ja suoritus on perillä sekunneissa.

xRapid (hyödyntää XRP:tä) taasen on vielä beta-vaiheessa. Sen avulla, XRP:n likviditeetin asteittain kasvaessa, voidaan kansainvälisiä maksuja tehdä ilman ennakkoon rahoitettuja tilejä (nosto-vostro) tehdä minuuteissa. Pankin ei tarvitse myöskään itse omistaa XRP:tä, se on ulkoistettu.

Tarkoituksenani ei ole palstalle lietsoa sitä pyhää sotaa, mitä monin paikoin voi nähdä, vaan nostaa Rippleä ja XRP:tä hieman esiin. Koska en usko Ripple TJ:n puhuvan puppua kertoessaan xRapid diilistä, niin miettikää, millaisen FOMO:n tuo tulee saamaan aikaan pankkimaailmassa.

Enkä kirjoittanut mitään XRP:n mahdollisuuksista mikrotransaktioiden parissa. Mutta jokainen voi kaivaa esiin, kuinka nopeat siirrot ja pienet kulut XRP tuo.

Jokainen tutkikoon itse ja luokoon omat johtopäätöksensä.

Alex Cobb:in tuore video xRapid:iin liittyen:

1 tykkäys

Törmäsin kohtalaisen kiihkottomaan kirjoitelmaan XRP:stä ja Ripplestä:

Tunnetuimman XRP-bloggaajan Hodorin tuore paketti kiinnostuneille: