ICO:t ovat nyt ryöstöhalpoja. Voit äkkirikastua parissa vuodessa

Esim. Pillar, Propy, PayPie. Näillä on jo lähes valmiit tuotteet. 100x - 1000x voitot täysin mahdollisia seuraavassa nousussa.

Nii siis missä seuraavassa nousussa?

Esim. vuosi 2017 oli nousun aikaa kryptojen osalta, ns. bull run. Näitä bull runeja on ollut monia 10 vuoden aikana.

Lähes kaikki ICO:t ovat huijauksia. Huijarit näillä rikastuu jos joku.

ICO:t on hyvin pitkälti kusetuksia. Itse vastikään kuulin yhdestä missä tiimiläinen oli kavaltanut kaikki sijoittajien rahat omaan taskuun ja lähtenyt litomaan toiselle mantereelle.

Toivottavasti jengi nyt vähän käyttää järkeä näihin sijoittamisessa. Kuka tahansa voi luoda oman tokenin lohkoketjuun, se ei tarkoita että niillä olisi oikeasti kovinkaan pysyvää arvoa, pikemminkin lähtökohtaisesti päinvastoin.

Minulla on seitsemää eri icoa. Yksi niistä oli kusetus. Kuusi muuta ovat antaneet täysin päinvastaisia merkkejä. Olisi pitänyt kai sanoa heti alkuun disclaimer: tutkikaa ennen kuin hutkitte. Paljon on paskaa, mutta paljon on todella potentiaalisia sijoituskohteita. Jengi laittaa tuhansia vuodessa esim. ulkomaanmatkoihin ym., joihin menee kaikki rahat eli ulkomaanmatka on 100%:n huono taloudellinen sijoituskohde, koska aina voi vaan menettää rahansa. Mun mielestä elämässä kannattaa ottaa harkittuja taloudellisia riskejä. Se on valinta, mihin laittaa ylimääräiset hynät.

1 tykkäys

ICOt ovat kuin startupit, mutta ilman minkäänlaisia rajoitteita rahankeruuseen. Lähtökohtaisesti ICO:illa ei ole esittää muuta kuin puheita, ja puhettahan maailmaan mahtuun. Miksi sijoittaa näihin, ja miten pelkät puheet ovat nyt “ryöstöhalpoja”?

Tottakai icot ovat vielä hyvin spekulatiivinen sijoutuskohde, mutta sitä ovat myös hyvin pitkälti muut kryptot. Icot ovat tippuneet yli 90% kurssihuipusta, joten nyt on ostopaikkoja, jos haluaa ottaa riskejä. Jos et usko tähän teknologiaan, niin älä osta. Hyvin yksinkertaista

1 tykkäys

Kryptorahat ovat olemassa olevaa koodia eikä pelkkiä puheita. ICO:t ovat lähes järjestään pelkkää puhetta.

Teknologiaan voi uskoa sitten kun siitä on esittää jotain konkreettista. ICO:illa harvemmin on riviäkään koodia sijoittajille luettavissa. Ja jos on jotain “whitepaperia”, niin siinä joko 1) kuvataan ratkaisuja, joiden implementointiin ei ole teknologiaa (vielä) tai 2) kuvataan fundamentaalisesti viallinen/toimimaton tai insentiivimalliltaan viallinen rakenne.

Useimmiten näissä ICO:issa luvataan hurjia kasvuja jne., vaikka todellisuudessa ei ole mitään viitteitä siihen, että ihmisiä kiinnostaisi kys. tuote alkuunkaan. Luvataan korvata jokin kankeahko nykyisin käytössä oleva rakenne tai systeemi. Suurella varmuudella käytännössä niin ei käy, ja miksi niin ei käy, vaatiikin melko paljon pidemmän postauksen…

Kuten sanoin: tutki ennen kuin hutkit. Älä sijoita paskaan. Asiallinen ja hyvin tehty ico-tuote ei ole silti voittojen tae.

Olen kyllä tutkinut ICOja. Ajanhukkaa. Arvioisin että about 30% icoista on suoria huijauksia, joissa on tarkoitus lähinnä ottaa rahat ja juosta. 60% on projekteja, joissa tiimi on suht hyvällä tarkoituksella, mutta inkompetentti eli ei osaa tehdä mitään, eikä näin ollen järkevää tuotetta tule. 10% sitten on rehellisiä yrityksiä, mutta niilläkään ei todennäköisesti ole markkinarakoa ja kuivuvat kasaan jonkin ajan kuluttua, ja sijoittajat jäävät ilman tuottoja.

Lyhyellä tähtäimellä toki voi tehdä hynkkyä jos osaa myydä huipulla, mutta veikkaan että tyhmä raha on jo lypsetty markkinoilta eikä sitä enää löydy. Paitsi muutama hullu vielä yrittää :smiley:

Juuri noin. Ei kannata koskea. Skeidaa yli 90% eikä hyviinkään kannata koskea. Esim. Augurista luin jostain että on oikeasti hyvä mutta kun infrastruktuuria ympärillä ei ole niin päivittäiset käyttäjämäärät pyörivät jossain parinkymmenen kieppeillä. Enpä ole ICOihin koskenut enkä koske. Rikastumisargumentti? Nooh, voihan sitä pelata rahapelejäkin, ravipelejäkin tutkimalla voi aina yrittää nousua tehdä…

Jos joku yritys jolla on ennestään jo liiketoimintaa ja laajentaa toimiaan ico avulla voisi kuulostaa järkevältä mutta aika harvassa on. Aika härskii kerää rahaa pelkällä idealla ja erittäin typerää laittaa rahaa kiini pelkkään ideaan ellei lottoa.

on myös ICOja jotka eivät ole huijauksia. Esim sijoittamalla capp tokeniin tein n. 100€:lla 12 tuhatta €… :smiley:

2 tykkäystä

ja cappasity kehittää tuotettaan edelleen aktiivisesti. ei ole hävinnyt minnekään.

joo, kyllähän se kantsii vähän tehdä pohjatyötä että millä ideoilla on tulevaisuutta :slight_smile:

Just sentakia työskentelen yksin, esim just tämän ASIC hashing jutun kanssa. Minulta kysyivät onko mulla tiimiä, sanoin että työskentelen yksin.

Se että olet tehnyt ICO-tokenilla spekuloimalla rahaa, ei tee itse projektista ei-huijausta (eikä toki myöskään huijausta). Yrityksen viestintä/markkinointi voi olla harhaanjohtavaa ja toiminta epäeettistä, silti sen liikkeellelaskemat tokenit voivat toki heilahdella ylös alas paljonkin, ja tällä tavalla sijoittajat voivat tehdä hynkkyä.