Humble Bundle

Kuten osa teistä varmasti tietääkin, Humble Bundle on jo jonkinaikaa hyväksynyt bitcoinit. Ideana Humble Bundlessa on se, että sieltä saa “ilmaiseksi” pelipaketteja. Sivustolle lahjoitetaan valitsemansa summa, joka menee joko Indie-pelintekijöille tai hyväntekeväisyyteen.

Tällä hetkellä siellä on kovan luokan pelipaketti saatavilla, ja itsekin kiinnostuin tästä nyt ensi kertaa kunnolla. Kannattaa tsekata!

Harmittavan pienellä tuo bitcoin-maksupainike. Sai kaksi kertaa katsoa, vaikka tiesin jo etukäteen, että haluan maksaa bitcoineilla. Ei taatusti kyllä kovin moni sitä huomaa, jos ei sitä varsinaisesti etsi.

No kappas. Kyllähän sitä hyväntekeväisyyteen voi rahaa laittaa :slight_smile: Vaikkei mulla ole edes konetta millä pelata…

Mikä parasta ;D saat 1 dollarilla 5 peliä steamiin ja originiin :slight_smile: ainakin seriaalit meni läpi molemmissa joten tuplakappaleet kyseessä jokaisesta pilkkahintaan.

Nyt on aivan eeppinen Bundle kehissä. Sid Meierin Civilizationeja tarjolla, vitostakin lisäosien kera. 4 päivää aikaa enää joten napatkaa vauhdilla!

Bitcoinit käy maksuksi tottakai.

Mitä tarkottaa transaction fee? Paljon se on?

transaction fee (suomeksi siirtokulu), bitcoinin yhteydessä, tarkoittaa (useimmiten) vapaaehtoista maksua, jonka voi liittää siirtonsa. Silloin kun Bitcoin-verkossa on ruuhkaa, niin se nopeuttaa sitä miten nopeasti siirto pääsee lohkoketjuun.

Joissakin tapauksissa se ei kuitenkaan ole vapaaehtoinen. Jos siirto on liian iso (tavuissa) tai samoja kolikoita ollaan lähettämässä eteenpäin liian nopeasti uudelleen. Silloin se on pakollinen.

Siirtokulu on tällä hetkellä yleensä vähintään 0.0001 bitcoinia. Jos siirron tavumäärä on iso, niin kuluksi tulee 0.0001 BTC / kilotavu. Esimerkiksi jos 5 kilotavun siirto tarvii kulun, niin se on vähintään 0.0005 bitcoinia. Siirron kokoon vaikuttaa se kuinka useassa eri siirrossa olet vastaanottanut lompakkoosi ne bitcoinit joita olet lähettämässä.

Esimerkiksi, jos yleensä saat 0.001 bitcoinin kokoisia siirtoja ja yleensä lähetät 0.1 bitcoinin kokoisia siirtoja, niin siirtosi tuppaavat olemaan kooltaan noin 18 kilotavua, eli kulua olisi tällöin 0.0018 bitcoinia. Jos taas vastaanottamasi siirrot olisivat 0.01 kokoisia ja lähettäisit 0.1 kokoisia siirtoja, niin selviäisit 0.0002 bitcoinilla, koska ne olisivat keskimäärin 1.8 kilotavun kokoisia.

Lyhyesti sanottuna siis, jos haluaa selvitä pienillä kuluilla, niin kannattaa välttää pienempien siirtojen vastaanottamista kuin mitä yleensä lähetät mikäli mahdollista.

Juu juu. Lisätäänkö se vaan suoraan maksun päälle. Vaikka humble bundlessa ostos makso 0.015264 tai jotain tommosta, nii laitanko sen transactio feen tohon päälle, eli varmuudeksi 0.001 enemmän. Tein noin, ja kuitenki blockchainissa siirto näytti menneen yhtä suurena perille.

[quote=“tistus, post:8, topic:1064”]Juu juu. Lisätäänkö se vaan suoraan maksun päälle. Vaikka humble bundlessa ostos makso 0.015264 tai jotain tommosta, nii laitanko sen transactio feen tohon päälle, eli varmuudeksi 0.001 enemmän. Tein noin, ja kuitenki blockchainissa siirto näytti menneen yhtä suurena perille.[/quote]Useimmat lompakot ottavat transaktiomaksun ihan erikseen suoraan lompakosta ja määrittävät sen koon automaattisesti tai vakioasetuksena. En ole vielä törmännyt lompsaan jossa se lisätään siirrettävään summaan joten taisivat mennä nuo ylimääräiset maksusi suoraan vastaanottajalle.