HS: Asuntokaupat lohkoketjuun


#1

#2

Näille puuhastelijoille ei mene sitten mitenkään jakeluun, että voisivat suljetun, muunneltavan “lohkoketjunsa” sijaan käyttää vaikka SQL tietokantaa.

Ilman tokenia jolla on arvoa lohkoketju on turha. Lohkoketju ei ole eheä, append-only tietorakenne ilman POW:ia.


#3

Vaikka lohkoketju-termin käytössä lienee tässä puolet hypetystä, niin hieman pisteitä pitää antaa innovatiivisesta asenteesta. Jutussahan tehdään vertauksia osakekauppaan, jota on voinut tehdä vaikka nettipankissa, ja siellä on taustalla ollut perinteisiä keskitettyjä tietokantoja. Asuntokaupoille olisi periaatteessa voinut pitäytyä vastaavassa tutussa systeemissä, mutta sen sijaan lähdettiin kokeilemaan jotain uutta. Tilannetta voisi verrata vaikka Afrikkaan, jossa omaksuttiin suoraan kännykät ensimmäiseksi tietoliikenneverkoksi sen sijaan, että olisi ensin aloitettu perinteisestä puhelinverkosta.

Kieltämättä palmu kasvaa naamaan aina, kun jokin yritys tai hallitus puhuu oman lohkoketjunsa puolesta. Mihin tarvitaan hajautetun luottamuksen järjestelmää, jos homma on lähtökohtaisesti keskusjohtoinen? Ehkä tällaisessa tapauksessa lohkoketjuista saa kuitenkin jotain mallia hajautettuun append-only-tietokantaan. Onhan myös paljon kryptovaluuttoja ilman POW:ta, joissa alkupääoma jaetaan jostain keskitetyltä taholta ja sen jälkeen käytössä on vaikka POS.


#4

Myös SAP ( https://fi.wikipedia.org/wiki/SAP_(yritys) ) lohkoketjuilee
https://www.cnbc.com/2017/05/17/sap-unveils-blockchain-service-in-the-cloud.html


#5

Mitä tästä opimme:

https://www.kauppalehti.fi/uutiset/sikariyhtio-ilmoitti-tayskaannoksesta-vaihtaa-nimea-ja-keskittyy-aggressiiviseen-bitcoinin-louhintaan/ifTKAmPw

Bitcoin on terveellisempää kuin tupakointi?


#6

KODAK mukaan lohkoketjuihin

https://www.kauppalehti.fi/uutiset/uutinen/Lrbn5XeS?ext=ltr&utm_source=Kauppalehti_Uutiskirje&utm_medium=email&utm_campaign=Kauppalehti_Uutiskirje


#7

BBC:n artikkeli Kodakin lohkoketju- ja louhintatoiminnasta: http://www.bbc.com/news/technology-42630136

Kodakin louhintalaite Kashminer on oikeasti Pangolinminerin WhatsMiner M3 louhintalaite eri etiketillä varustettuna.

Vertailuksi voi tsekata arvosteluni WhatsMiner M3:sta valokuvineen https://bitcointalk.org/index.php?topic=2390138