Henkilökohtaista Bitcoin-neuvontaa anonyymisti

Jos haluat keskustella privaatisti kryptovaluuttoihin liittyvistä kysymyksistä, avaa chat tästä linkistä: https://gliph.me/hlIm

Olen ollut aktiivinen Bitcoin-käyttäjä jo neljän vuoden ajan, päivätyössä sovelluskehittäjänä, ja pidän itseni aktiivisesti ajan hermolla kryptovaluuttojen kehityksessä.

Pyrin vastaamaan nopeasti, enkä veloita keskusteluista. Tämä ei siis ole mainos, vaan lähden ihan vain kiinnostuksesta kokeilemaan, kuinka tällainen tapa luoda yhteyksiä voisi toimia.

Tämähän toimii! Puolen tunnin sisällä tuli jo kaksi hyvää keskustelua. Aiheina olivat bitcoinien osto käteisellä, miksaaminen sekä Prasos-osakkeiden ja krypto-osuuksien ostaminen. Kiitos kysyjille!

Miksaamisesta tuli toinenkin kysymys, ja joku sankari toivoi saavansa neuvoa myös seksin ostamiseen…

Nyt ei olekaan pariin päivään tullut uusia keskustelunavauksia. Kanava on kuitenkin edelleen auki!

[quote=“akaihola, post:3, topic:2208”]Miksaamisesta tuli toinenkin kysymys, ja joku sankari toivoi saavansa neuvoa myös seksin ostamiseen…

Nyt ei olekaan pariin päivään tullut uusia keskustelunavauksia. Kanava on kuitenkin edelleen auki![/quote]

Saisiko näistä keskusteluista lyhyitä yhteenvetoja joskus. Niin tietysti, ettei ketään voi tunnistaa. Ja tietty julkaisuun pitää olla myös toisen keskustelijan lupa. Säästyt ehkä itsekin samojen asioiden selittelyltä.

[quote=“jbca, post:4, topic:2208”][quote author=akaihola link=topic=2436.msg18853#msg18853 date=1407787331]
Miksaamisesta tuli toinenkin kysymys, ja joku sankari toivoi saavansa neuvoa myös seksin ostamiseen…

Nyt ei olekaan pariin päivään tullut uusia keskustelunavauksia. Kanava on kuitenkin edelleen auki!
[/quote]

Saisiko näistä keskusteluista lyhyitä yhteenvetoja joskus. Niin tietysti, ettei ketään voi tunnistaa. Ja tietty julkaisuun pitää olla myös toisen keskustelijan lupa. Säästyt ehkä itsekin samojen asioiden selittelyltä.[/quote]

Voi olla, että asioille joista haluaa keskustella anonyymisti, ei halua isompaa julkisuutta. Harkinnan ja suostumuksen mukaan imo.

Tosi harvakseltaan on tullut yhteydenottoja parin viime viikon aikana. On siis raportin aika – ehkä sitä myötä tämän threadin nousu uusimpien listalle tavoittaa uusia kysyjiä.

Joku kysyi miten ostetaan mahdollisimman pienellä välityspalkkiolla bitcoineja. Suosittelin paria pörssiä, mutta varoitin raskaista käyttäjän verifiointiprosesseista ja hitaasta fiat-rahan liikuttelusta. Mainitsin localbitcoinsin, bitcoin.de:n, Mycelium Local Traderin ja bitalo.com:in, joilla voi ostaa suoraan yksityishenkilöiltä. Tarjouduin myymään suoraankin, mutta kaveri taisi olla jo siinä vaiheessa häipynyt.

Toinen kysyjä oli kiinnostunut GPU-louhinnan kannattavuudesta. Ei muista mikä kortti hänellä oli, mutta totesin suoralta kädeltä että miinukselle menee, ja ohjasin kannattavuuslaskureita tutkimaan.

Aion jatkossakin referoida käytyjä keskusteluja harkintani mukaan, ja ehkä kertoa enemmän omista vastauksistani. Missään tapauksessa en kopioi keskusteluja tänne seillaisinaan.

Saako chattisi linkittää omille sivuilleni?

Ilman muuta, ole hyvä!

Tällä välin onkin jälleen ollut hiljaista. Yksi kysyjä halusi tietää mistä kannattaa ostaa suuri määrä bitcoineja kerrallaan. Ei käynyt selväksi paljonko on “suuri määrä”, mutta oletin tosi suurta ja kehotin etsimään louhijoita tai varhain bitcoineja hankkineita, jotka olisivat halukkaita myymään suoraan.

Muistutuksena siis anonyymin chatin URL: https://gliph.me/hlIm
(Vähän harmi että URLiin tuli peräkkäin pikku L ja iso I, mutta tällä mennään.)
Jos en ihan heti vastaa, niin kannattaa jättää sivu auki – vastaan kyllä jokaiseen kysymykseen, mutta aikaa voi huonolla tuurilla mennä useampi tunti.

Hei,

Nyt on linkitetty ja löytyy sigussa olevasta urlista.

No niin, taas on ollut hiljaisempaa neuvontapalvelussani. Viime viikkojen aikana on tullut vain pari yhteydenottoa.

Yksi hyvä keskustelu oli ideasta, joka käyttää bitcoineja avoimen lähdekoodin projektien rahoittamiseen.

Ja hieman murheellisempi yhteydenotto tuli juuri ensimmäiset bitcoininsa ostaneelta, joka oli epähuomiossa asentanut mobiililompakkonsa uudelleen ja kadottanut tilinsä avaimet. Ja varmuuskopiota ei ollut.

[quote=“akaihola, post:10, topic:2208”]No niin, taas on ollut hiljaisempaa neuvontapalvelussani. Viime viikkojen aikana on tullut vain pari yhteydenottoa.

Yksi hyvä keskustelu oli ideasta, joka käyttää bitcoineja avoimen lähdekoodin projektien rahoittamiseen.

Ja hieman murheellisempi yhteydenotto tuli juuri ensimmäiset bitcoininsa ostaneelta, joka oli epähuomiossa asentanut mobiililompakkonsa uudelleen ja kadottanut tilinsä avaimet. Ja varmuuskopiota ei ollut.[/quote]

Luurista riippuen on vielä mahdollisuus koittaa lompakon palauttamista. Tähän löytyy monia eri ohjelmia, hakukoneeseen avainsanat “undelete” tai “file recovery”. Luuri kaapelilla kiinni tietokoneeseen ja ohjelmalla skannaamaan tiedostoja.

Hmm, hieman vaikeuksia käyttää tuota sovellusta. Siis tein sinne nyt tunnuksen ja lähetin joitain viestejä ennen sitä, en tiedä menikö oikeaan osoitteeseen. Siis pitäisikö lisätä teikäläinen ja ottaa sitä kautta yhteyttä? Mikä käyttäjätunnus?

BTC-neuvontaa tarvitsisin tosiaankin, se olisi ERITTÄIN tervetullutta :slight_smile:

Ei näkynyt mitään viestejä minulla tänään. Kokeilin äsken itse, ja tuli heti perille.

Ei tarvitse rekisteröityä, mene vain osoitteeseen https://gliph.me/hlIm ja kirjoita kohtaan “Name” itsellesi nimimerkki. Napsauta sitten “Start chat”, kirjoita viestisi ja paina Enter. Viesti tulee n. 5 sekunnissa matkapuhelimeeni.

Huomaa osoitteen oikeinkirjoitus, siinä on pieni hoo, pieni äl, iso ii ja pieni äm.

Ongelmana on sellainen että kirjauduin sinne jo, ja nyt en voi yllättäen enää kirjoittaa siihen. Siinä edessä on sellainen ikkuna joka käskee lataamaan jonkin sovelluksen ja se ei lähde pois vaikka kirjautuu ulos. Aiemmin se sivu toimi juuri noin kun sanoit ja siihen jotain kerkesin kirjoittaa, mutta enää se ei onnistu.

Kun siinä nyt joku ongelma on, niin käykö että kyselen vaikka yksityisviesteillä tai jollain muulla sovelluksella?

Kas, perun puheeni, oli näköjään tullut viestejä vähän ennen iltayhdeksää, mutta jostain syystä puhelin ei niistä tiedottanut. Siellä ne kuitenkin näkyivät. Vastasin kysymykseen lompakkosovelluksista, ja lavennetaanpa nyt vastausta täälläkin. En lähde antamaan suosituksia, mutta kerron kuinka itse toimin:

Web-lompakoista ja bitcoin-palveluista siirrän bitcoinit omaan laitteeseeni aina niin pian kuin mahdollista.

Käytän taskurahoille Androidissa Myceliumia, mutta aion siirtyä Trezoria käyttävään HD multisignature -lompakkoon, jos sellainen tulee saataville. Rootattuun puhelimeen en tallettaisi kuin aivan pieniä summia.

Säästölompakkoni on luotu USB-tikulta käynnistettävässä Linuxissa, joka ei ole koskaan ollut nettiyhteydessä. Ohjelmana on Bitcoin Armory. Transaktiot luodaan online-koneessa ja allekirjoitetaan tuolta tikulta käynnistetyssä vanhassa läppärissä. Tämä menetelmä on tosi vaivalloinen, mutta voin olla varsin varma, etteivät avaimeni päädy muiden käsiin. Electrum 2.0:aa aion kokeilla Trezorin kanssa.

Varmuuskopioina säilytän lompakkojen ja Trezorin passphraset paperille kirjoitettuina turvallisessa paikassa. Armoryn varmuuskopion olen tulostanut tikulta käynnistetystä koneesta.

Koska minulla ei ole ollut 15 vuoteen kokemusta Windowsin haittaohjelmien torjumisesta, en uskaltaisi Windows-koneella käyttää Bitcoin-lompakkoa, paitsi jos ohjelma tukee Trezoria tai muuta laitetta, joka mahdollistaa avainten säilyttämisen ja transaktioiden allekirjoittamisen koneen ulkopuolella.

Tässä vielä linkkejä mainittuihin ohjelmiin:

Miten siis tarkalleen ottaen kirjaudun tilille ?