HEAT Ledger, suomalainen startup ja 3.0 -kryptoalusta

Tätä rahaa on käytetty, kuten lahjoittaja-sijoittajille selvästi kerrottiin ja luvattiin, yleishyödyllisen yhdistyksen toimintaan ja FIMK-järjestelmän tekniseen kehitykseen.

Uskomattoman röyhkeää, valehtelua sanan varsinaisessa merkityksessä. Jokainen voi mennä katsomaan mitä kaikkea lupasit kun FIMK:lle (lue itsellesi) rahaa keräsit.

Äkkiseltään löysin tämän kirjoittamasi suunnitelman, jota harhaanjohtavasti jaoit.

[i] THE FIMKRYPTO MASTERPLAN August 31st, 2014
FIMKRYPTO PROJECT TIMELINE, 6-MONTH DEVELOPMENT ROADMAP
September 2014:

  • [tech deployed] SMS short message payment gateway
  • [tech deployed] mobile invoicing and SMS wallet
  • [tech starting] Kryptoradio nationwide transaction broadcast begins
  • [tech deployed] EUR asset exchange
  • [tech deployed] community incentives automation (forum tipping & fund transfers)

October 2014:

  • [operations commence] national basic income begins for opt-in citizens
  • [tech starting] merchant gateway service with instant EUR conversion and billing
  • [operations commence] merchant incentivization program
  • [operations commence] “almost free” strong authentication of FIMK users to 3rd party service providers

November 2014

  • [operations ongoing] merchant incentivization program
  • [tech starting] Kryptoradio portable merchant device
  • [tech deployed] Community client release with email and SMS payments
  • Krypto FIN ry opening party for members

December 2014

  • [operations commence] advertisement campaigns for FIMKrypto and national basic income
  • [operations ongoing] merchant incentivization program

January 2015

  • [tech starting] FIMKrypto disbursement & exchange ATM machines
    February 2015
  • [tech starting] pre-paid FIMK debit cards

March 2015

  • power campaign and incentives for converting fiat to FIMK - cash (ATM), EUR / USD (exchanges), Bitcoin / altcoins (exchanges), credit cards (exchanges / association), SMS messages (exchanges / association)

April 2015 -> ~ June 2018

  • deployment of any pending services specified above
  • maintenance and upgrades of the core services
  • coordination for expansion of FIMKrypto domestic adoption through visibility and partnership campaigns
  • driving international adoption and integration of other local cryptocurrencies with FIMKrypto system

:smiley::smiley::+1: En edes muistanut tota “masterplania”, käykääpäs Heatin kotisivuilla niin saman tasoista liirum laarumia. Yksi asia kiinnostaisi myös eli paljon Fitcoin on nostanut itselleen liksaa näistä projekteista?

Bullshit. Trollaat jälleen omaa, olemattomilla analyysitaidoilla tehtyä arviotasi muka faktana. Aito fakta on, että FIMKin teknologiaa ja koko projektia arvostetaan suuresti tahoilla, jotka ovat aivan muuta kuin tämä muutaman hengen obsessiivis-kompulsiivinen lukihäiriöinen angstirinki tällä foorumilla.

Mistäköhän syystä pyrit antamaan kuvan, että “suomalaisten keskuudessa” olisi joku staattinen sinun mielipitetäsi mukaileva mielipide minusta? Tai tiedän kyllä syyn, mutta tiedätköhän itse. Ei ole, ja niinkutsutut kasvoni ovat hyvässä maineessa siellä missä ne tunnetaan.

Vastauksesi sai minut vihdoin käsittämään, miksi et luultavasti ymmärrä mitään mitä sinulle selitän, etkä varsinkaan teknistä termistöä. Valitettavasti nykyteknologiaa ei voi käsitellä Eino Leinon runomitoilla, eikä siitä keskustelu sovi henkilöille joilla ei ole kapasiteettia käsitellä heille kerrottuja asioita. Vilpittömästi kuitenkin toivon, että vuorovaikutustaitojen erityistarpeesi pystytään täyttämään muilla keskustelualueilla joihin saatat jopa tahtomattasi ajautua…

Ei tuohon voi oikein enää mitään sanoa, trollausta mallikelposimmillaan vääntämällä pariin lauseeseen jälleen läjä johdattelevia virhemeemejä - joskin niistä paistaa jo päivä läpi häijysti. Statementtini oli absoluuttisesti totta, eikä sitä voi edes mitenkään pyrkiä kiistämään. Sen takia johdat HEAT-ketjun aihetta jälleen sivuun ja vedät hatusta heti seuraavan onnettoman manipulaatioyrityksen:

Jokainen voi mennä katsomaan mitä kaikkea lupasit kun FIMK:lle (lue itsellesi) rahaa keräsit.

Kyllä, voi mennä katsomaan mitä on luvattu kun yhdistyksen varainkeruu oli käynnissä: Yleishyödyllisen yhdistyksen toiminnan pyöritys, kryptovaluuttojen käytön edistäminen jne. ja sillä pohjalla toimiva FIMK-järjestelmä. Kaikki tämä on toimitettu. Jatkat harhojesi julistamista vailla mitään pohjaa - missään kohtaa muualla ei voida pinpointata valehtelua kuin sinun vääristelevissä herjoissasi.

Jankutat toistuvasti valehtelu-sanaa, miksiköhän? Wink look up Freud ja peilaus

[quote]Äkkiseltään löysin tämän kirjoittamasi suunnitelman, jota harhaanjohtavasti jaoit.
[/quote]
Harhaanjohtavasti jaoin suunnitelman. Okei. Jos on luetun ymmärtämishäiriö kuten kangasbrossilla ilmeisimmin on, niin vaikea sitä on näin etänä korjata. Kerrataan kuitenkin, että kyseinen suunnitelma on tehty ja jaettu yhdistyksen varainkeruun jälkeen. Eli minkä “lupausten” pohjilta teitkään yhdistykselle lahjoituspäätöksesi?

Toinen fakta on, että suunitelmasta suurin osa on toteutettu, mikä ilmenee myös useissa päivityksissä ketjuun josta sen nappasit.

Kolmas fakta on, että ketjun alussa, boldattuna luki tämä: THIS IS A DRAFT THAT WILL BE AMENDED / UPGRADED AS THE FIMKRYPTO PROJECT PROCEEDS AND TECH DETAILS COME IN.

Neljäs fakta on, että suunnitelmia tosiaan täytyy aina välillä muuttaa. Mutta tämänhän minä olen jo muutamaan kertaan kertonut. Et vaan vielä ymmärrä, kun et taida olla lahjoiltasi bisnesmiehiä, vaan ihan muita miehiä…

Viides fakta on, että tämä on HEAT-ketju, ja FIMK-asioita voidaan käsitellä FIMK-ketjussa. Mutta sinä stv et taida tätä ymmärtää, koska pakkomielle näköjään ajaa sinua toistuvasti yritykseen kuitata kahvirahojen realisoitumattomat pikavoitot hupaisalla pikku trollaamisella.

Nyt alkaa vaikuttaa asiallisilta kysymyksiltä. Pitäytyisit simakki vaan asiallisessa diskurssissa ilman jatkuvia sivuhuomautuksia niin voisit saada vastauksia, jotka hyödyttävät kaikkia lukijoita. Ehkä vielä pääsemme siihen asti joskus.

Et vaan vielä ymmärrä, kun et taida olla lahjoiltasi bisnesmiehiä, vaan ihan muita miehiä…

Siinä vaiheessa kun osaaminen ja faktat ovat lopussa niin jäljelle jää ainoastaan foorumeilla riehuminen ja muiden keskustelijoiden nimittely. Huomaa kyllä helposti mitkä on sun kommentteja, on huutomerkkiä, boldausta ja nimittelyä ja itse asiasta pelkkää selitystä, kiertelyä ja kaartelua.

Kolmas fakta on, että ketjun alussa, boldattuna luki tämä: THIS IS A DRAFT THAT WILL BE AMENDED / UPGRADED AS THE FIMKRYPTO PROJECT PROCEEDS AND TECH DETAILS COME IN.

Okei, eli kun kirjoittaa tuollaisen “vapaudut vankilasta -lauseen” niin sen jälkeen on vapaa kirjoittamaan mitä vaan. Juuri näin Fitcoin, ilmeisesti tämä on huijarin ajatusmaailmaa.

Harhaanjohtavasti jaoin suunnitelman. Okei. Jos on luetun ymmärtämishäiriö kuten kangasbrossilla ilmeisimmin on, niin vaikea sitä on näin etänä korjata. Kerrataan kuitenkin, että kyseinen suunnitelma on tehty ja jaettu yhdistyksen varainkeruun jälkeen. Eli minkä “lupausten” pohjilta teitkään yhdistykselle lahjoituspäätöksesi?

Nythän alat jo itsekin myöntämään valehtelun. Eli varainkeruun jälkeen voi sijoittajille suoltaa ihan mitä tahansa paskaa, näin varmasti on huijarin näkökulmasta. Sijoittajan näkökulmasta minä uskoin, että suunnitelma sisältää niitä asioita, joita aletaan tekemään ja joihin rahat on annettu. Varainkeruusta lähtien olet suoltanut valheellista tietoa mukamuka kehityksestä ja siitä, että kohta alkaa FIMK:n suhteen tapahtua. Kaiken tämän yrität kuitata sillä, että suunnitelmat voivat muuttua.

Todellinen Masterplan:)

Sijoittajien rahat pitäisi käyttää siihen tekemiseen ja siihen projektiin mitä lupaa kun rahoja kerää. Sen sijaan sinä jatkoit FIMK:n hypetystä ja aloitkin suunnittelemaan toista projektia.

Toinen fakta on, että suunitelmasta suurin osa on toteutettu, mikä ilmenee myös useissa päivityksissä ketjuun josta sen nappasit.

Kerro ihmeessä mitkä kohdat on toteutettu. Olen kyllä seurannut FIMK:n kehitystä, ja minulta on vaan sitten mennyt ohi. FIMK:lla on varmasti paljon käyttäjiä, FIMK käy maksuvälineenä useissa paikoissa, kauppiaat ovat tyytyväisiä, perustulon saajien määrä kasvaa, likviditeettiä riittää, yhdistyksen palkkaamat myynninedistäjät kiertää Suomea, kiinankieliset sivut myllää ja markkinointi eri kanavissa jauhaa uusia kävijöitä, ja nyt ollaan vastas projektin puolivaiheessa, hienoa! Kohta saadaan ATM-koneitakin:)

Jankutat toistuvasti valehtelu-sanaa, miksiköhän? Wink look up Freud ja peilaus

Kyllä, käytän todellakin sanaa valehtelu, enkä tosiaankaan hepposin perustein. 2 vuotta katselin rävellystäsi FIMK:suhteen. Nyt kun kävi ilmi, että FIMK:n sijoittajilta kerätyillä rahoilla oletkin jo pitkään suunnitellut uutta HEAT-huijausta niin aktivoiduin kertomaan tämän.

Ja kun HEAT-ketjusta on kyse, niin siihen sijoittaneiden kannattaa muistaa, että sinun suunnitelmilla ja kirjoituksilla ei ole mitään painoarvoa, suunnitelmat voivat muuttua niin, että HEATIN sijaan aletaakin suunnittelemaan uutta coinia, joka tottakai alkaa rahankeräyksellä. Näin kävi FIMK:n tapauksessa.

Olet huijannut minulta rahaa. Sijoitin, koska olin naiivi ja uskoin, mitä 2 vuotta sitten foorumeilla kirjoitit. Luotin kirjoittamaasi. Olin todella tyhmä.

Jos olisit vilpittömästi liikkeellä niin arvostaisit sijoittajiasi ja pitäisit heidät ajantasalla, etkä säälittävästi yritä kuitata valheita sillä, että suunnitelmiin on tullut muutos.

Tulin huijatuksi, voitit , sait rahani. Minun ja sijoittajien rahojen lisäksi meni sun “maine” ja kasvot totaalisesti.
Halveksin kaltaisia helppoheikkejä ja huojareita, jotka käyttävät ihmisten hyvää uskoa hyväkseen.

Hieno ad hominem, tämä lisää uskottavuuttasi.

Et tietenkään vaivautunut vastaamaan mihinkään noista asiallisista kysymyksistä, sen sijaan jatkoit henkilöön menemistä ja muuta säälittävää lässytystäsi :smiley:

Eiköhän sun kannata nyt jättäytyä täältä keskusteluista ja keskittyä kehittämään projektiasi sen verran mitä vielä pystyt… Kohta olet jauhanut itsesi sellaiseen suohon, että et nouse sieltä enää millään.

1 tykkäys

Eli itsereflektiosi sentään toimii johonkin asti? Ylempänä annoin juuri viisi faktaa, sinulta ei olla luettu yhtään. Nimittelyä kylläkin joka viestissäsi.

Ilmeisesti ongelmasi ei ole poistunut kun luulet edelleen tulleesi huijatuksi ja sen perusteella kusetat minkä jaksat. Etkä tietenkään vastaa kysymyksiini, koska ne pureutuvat asian ytimeen etkä pysty niihin vastaamaan koherentisti. Jos teit sijoituspäätöksesi perustuen forum-kirjoituksiin, missä on tällainen forum-kirjoitus joka on mielestäsi valheellinen? Ei missään. Heität viitettä varainkeruun jälkeisiin suunnitelmiin ja väität, että teit sijoituspäätöksesi niiden perusteella. Missä logiikka?

Tosiaan on mennyt ohi - siinä niistä on osa lainauksessasi. “Tech deployed” tarkoittaa, että nuo kohdat olivat tuolloin toiminnassa. Lainaamassasi suunnitelmaversiossa mainituista toteutettiin: SMS short message payment gateway, mobile invoicing and SMS wallet, Kryptoradio nationwide transaction broadcast begins, EUR asset exchange, national basic income for opt-in citizens, strong authentication of FIMK users to 3rd party service providers, Community client release with email and SMS payments, Krypto FIN ry opening party for members, advertisement campaigns for FIMKrypto and national basic income, maintenance and upgrades of the core services, sekä muita osia joita viedään nyt loppuun yhteistyössä HEATin kanssa.

Verba volant, scripta manet. On hyvä puhua henkilöille kielellä jota he ymmärtävät:

Näitä tuskin voi keskusteluiksi kutsua. Kyse on ollut siitä, että muutama foorumilla psykopatiaan taipuvainen jantteri pyrkii pönkittämään egoaan suoltamalla semisäännöllisesti perätöntä ja asiatonta herjaa näihin projektiketjuihin jotka muuten keskittyisivät suomalaisen fintech-teollisuuden kärkiprojektien eteenpäin vientiin ja niistä asioista rakentavaan keskusteluun.

Kun raukat eivät itse tajua että epäsuhtaisesta lapsuudesta tai ties mistä johtuva koulukiusausmentaliteetti on jo hyvän aikaa ollut melko trenditöntä ja trollaus moukkamaista niin on hyödyllistä nostaa kissan p*rse pöydälle eteensä nuuskittavaksi. Tämä riittääkin tästä aiheesta toistaiseksi. Vastaan mielelläni asiallisiin kysymyksiin HEATin teknologiasta ja bisneksistä. Voin vastata myös Simakin hyviin kysymyksiin sitten kun kaveri pystyy laittamaan ensimmäisen asiallisen viestinsä ilman sivunälvintää.

Asiallisia ja hyviä kysymyksiä on kyllä tässä ja FIMK-ketjussa esitetty. Itse pyrit jatkuvasti viemään keskustelun pois aiheesta henkilökohtaisuuksiin menevillä ala-arvoisilla vastauksilla. Hetkittäin käy jopa sääliksi.

Itselleni on muodostunut käsitys, että FIMK:n / HEAT:n dev:eillä on kyllä ainakin vahvaa teknistä osaamista ja hyviä ideoita, mutta oikeanlaisen tiimin / vahvan ja aktiivisen yhteisön rakentuminen on jäänyt taka-alalle. Kyllähän se väistämättä on niin että vaikka olisi kuinka hyvä alusta ja tekniikka, niin yhteisö ja oikeat ihmiset on ne, jotka homman saa oikeasti rokkaamaan. Olisikin kiva tietää mitä esim. FIMK:n yhteisö (jos sellaista on) / sijoittajat ovat tehneet edistääkseen alustan menestymistä. Vai onko mennyt siten, että suurin osa odottaa tuppisuuna, että muutama kehittäjä saa keskenään kaiken aikaiseksi, ja loput mustamaalaa projektia pessimismillään?

Mielestäni kehittäjien pitäisi vaan pystyä keskittyä kehittämiseen ja markkinoinnin ja yhteisön tehtäväksi jää kertoa suurelle yleisölle ihan kädestä pitäen mistä hommassa on kyse.

Itse FIMK:iin en ole toki sijoittanut, mutta on jotenkin vaikea tulkita niiden toimintaa huijaamiseksi. Alusta näyttää toimivan niin kuin oletettavasti pitääkin, eikä se ole kadonnut mihinkään, lisäksi kuka tahansa voi käyttää sitä. Ja kyllähän siinä olisi varmasti potentiaalia kehittämiselle, mutta täytyy kyllä sanoa, että HEAT vaikuttaa lupaavammalta ja kehittyneemmältä alustana, ja mikäli toteutuu tässä lähitulevaisuudessa, en näe mitään syytä miksi en itse voisi sitä käyttää(DSA-puoli tuossa kiinnostaa itseäni eniten), kertoa muille ja/tai niihin sijoittaa, jos alusta oikeasti toimii niin kuin pitää.

Se mikä on HEAT:n ICO:ssa mietityttänyt on se, että tuntuu, että aikataulutuksen/tiedottamisen kanssa on ollut vaikeata. Mieluiten varaisin itse reilusti aikaa kehitykselle ja mahdollisille vastoinkäymisille, kuin että joutuu puskemaan koodia yötäpäivää ja pahoittelemaan viivästyksiä, jonka takia osa alkaa lähes aina projektista riippumatta tuomitsemaan huijaukseksi.

Olisikin kiva tietää mitä esim. FIMK:n yhteisö (jos sellaista on) / sijoittajat ovat tehneet edistääkseen alustan menestymistä.

Vastaan tähän FIMK-ketjussa.

Kryptovaluutat eivät ole uusi juttu, niitä löytyy ja löytyi jo 2 vuotta sitten. Olennaista on se, että onko niillä käyttäjiä tai miten käyttäjiä tullaan hankkimaan.

Tähän liittyen Fitcoin lupasi loputtomasti markkinointiin ja myyntiin liittyviä toimenpiteitä. Kun rahat oli saatu siirryttiinkin seuraavaan projektiin. Koko tämän 2 vuotta luvattiin ja luvattiin FIMK:n sijoittaneille, että kohta alkaa tapahtumaan, mainostoimistoa ollaan palkkaamassa ja markkinointia niin kuluttajille, perustulon saajille kuin kauppialle lähtee käyntiin. Puhuttiin tapahtumamarkkinoinnista ja aktiivisesta some-näkyvyydestä. Miksiköhän tämmöstä skeidaa jauhetaan, kun samaan aikaan jo duunataan uutta huijausta.

Näitä toimepiteitä ei tehty. Sijoittajille ei myöskään missään vaiheessa kerrottu (tietenkään), että FIMK eteen ei tehdä yhtään mitään. Masterplan on karua luettavaa kun vertaa sitä todelliseen tekemiseen. Tähän kun lisätään Fitcoinin säännöllinen hehkutus siitä kuinka FIMK:n kurssi tulevaisuudessa nousee niin oma johtopäätökseni on selkeä. Todella onnistunut huijaus, ihan älykäs sellainen.

Toki tämä on vaan mun mielipide, olen seurannut melko tarkkaan sijoitukseni vaiheita. Sijoitukseni menettämistä enemmän nyppii se, että tulin huijatuksi.

Sama surkea länkytys pyörii kerta kerran jälkeen stv:llä. Ihan sama mitä olen vastannut Masterplanin osista tai mistä tahansa kun luetunymmärtäminen on nolla. Rakentava keskustelu on nolla, aitoja viitteitä ei esitetä. Pakkomielle alkaa lähennellä epätoivoa, kun tarkemmalla katsomisella alkaa selkiytyä ettei huijausväitteillä ole mitään pohjaa?

Et stv ei pysty näyttämään yhtäkään tekaistua väitettäsi valehtelusta toteen, mutta tällaisia räikeitä valheita suollat itse koko ajan asioista joista et mitään tiedä. FIMKiä pyöritettiin yli puolentoista vuoden ajan täyspäiväisesti usean työntekijän voimin ennen kuin edes idea HEATista tuil ja tarve siirtää fokus pois nonprofit-pohjalta kävi välttämättömäksi. FIMK + yhdistys pyörivät vieläkin ja pitkään.

Jos olisi aikaa voisin lähteä avaamaan trollauksen psykologiaa, kun meillä on tässä näin mainio ja sinnikäs näytekappale kyseisestä lajista. Katsotaan myöhemmin, ellei näyte väsähdä.

Ihailtavaa tarkkanäköisyyttä - näinhän se on tarkalleen ottaen mennyt. Tämä on pääsyy miksi siirryimme HEATiin, joka ei ole yhteisöprojekti niin kuin FIMK on, vaan meidän oma business.

Kyllä, tekemistä on massiivisesti ja aikataulu on tiukka. Koska projektin eri osien onnistuminen - myös teknologian ulkopuolella - on suoraan riippuvaista tiukkojen aikataulujen saavuttamisista, pyrimme sitouttamaan itseämme asettamalla “alustavia” päivämääriä julkisesti. Kun tällaisia annetaan, niin eihän niitä sitten kuitenkaan ulkoa päin mielletä mitenkään alustaviksi vaan jopa sitoviksi. Niiden missaaminen on luonnollisesti valtava pettymys ja aiheuttaa haittaa & entistä työläämpää luovimista paitsi PR-puolella, etenkin projektin sisäisillä osa-alueilla. Joudumme luultavasti luopumaan käytännöstä toistaiseksi kunnes vararesursseja on riittävästi kyseisentyyppisen julkaisupolitiikan käyttämiseen.

Tässä on Masterplan, jonka sinä itse ole kirjoittanut. On totta, että minulla ei ole mitään muita todisteita tästä projektista kuin se mitä sinä olet foorumeille kirjoittanut. Masterplanin osalta olet moneen kertaan vastannut, että suunnitelmiin tuli muutos. Ei se ole mikään muutos suunnitelmiin, jos aletaan suunnittelemaan uutta projektia edelliseen projektiiin tarkoitetuilla rahoilla. Ilman, että edes kerrotaan tästä alkuperäisille sijoittajille.

Tässä sinun kirjoittamasi Masterplan, päivitä ihmeessä ja kerro miten homma jatkuu. Toki puhut mieluiten jostain aivan muusta kuten trollauksesta ja muista henkilökohtaisuuksiin menevistä asioista.

[i] THE FIMKRYPTO MASTERPLAN August 31st, 2014
FIMKRYPTO PROJECT TIMELINE, 6-MONTH DEVELOPMENT ROADMAP
September 2014:

  • [tech deployed] SMS short message payment gateway
  • [tech deployed] mobile invoicing and SMS wallet
  • [tech starting] Kryptoradio nationwide transaction broadcast begins
  • [tech deployed] EUR asset exchange
  • [tech deployed] community incentives automation (forum tipping & fund transfers)
    October 2014:
  • [operations commence] national basic income begins for opt-in citizens
  • [tech starting] merchant gateway service with instant EUR conversion and billing
  • [operations commence] merchant incentivization program
  • [operations commence] “almost free” strong authentication of FIMK users to 3rd party service providers
    November 2014
  • [operations ongoing] merchant incentivization program
  • [tech starting] Kryptoradio portable merchant device
  • [tech deployed] Community client release with email and SMS payments
  • Krypto FIN ry opening party for members
    December 2014
  • [operations commence] advertisement campaigns for FIMKrypto and national basic income
  • [operations ongoing] merchant incentivization program
    January 2015
  • [tech starting] FIMKrypto disbursement & exchange ATM machines
    February 2015
  • [tech starting] pre-paid FIMK debit cards
    March 2015
  • power campaign and incentives for converting fiat to FIMK - cash (ATM), EUR / USD (exchanges), Bitcoin / altcoins (exchanges), credit cards (exchanges / association), SMS messages (exchanges / association)
    April 2015 -> ~ June 2018
  • deployment of any pending services specified above
  • maintenance and upgrades of the core services
  • coordination for expansion of FIMKrypto domestic adoption through visibility and partnership campaigns
  • driving international adoption and integration of other local cryptocurrencies with FIMKrypto system

Heh, miettikääpä nyt vähän tuota masterplania. Tuossa on ihan tolkuttomasti tavaraa. Tyypillisesti yksi bitcoin-firma tekee yhden palvelun tuosta listalta ja hieroo sen hyvään kuntoon vuosien aikana… Nää jantterit toteuttaa kaiken mahdollisen kuudessa kuukaudessa :joy:

Näkisin itse että tuo on ihan hyvä osoitus inkompetenssista, ettei ole selvästikkään mitään kykyä arvioida että mitä on mahdollista toimittaa ja mitä ei, millaisella aikajaksolla. Noh onneksi paskanjauhaminen osataan, seuraavaa rahoituskierrosta vaan kehiin ku hölmöjä sijoittajia vielä löytyy :smiley: Jotenkin epäilen ettei tällä porukalla hommasta kyllä tuu paskaa eikä lastaa vaikka ois miljardiluokan rahoitus takana…

No mutta, jos se keskittämätön valuutanvaihtopörssi oikeasti on tulossa ja toimii, niin se on iso juttu. Vastaavia on jo pidemmän aikaa kehitetty (EtherEX, BCExchange, InstantDEX,…), mutta yhtään toimivaa kunnollista ei tietääkseni ole vielä julkaistu. Siihen vielä puhutut multisig fiat transactiot niin huh. Mutta se ei tietenkään poista sitä faktaa että Heat pitäisi aluksi saada muihin pörsseihin, kun omassa ei ole heti alkuun käyttäjiä.

Mielestäni tämä keskustelu on vähän trollailutasolla puolin ja toisin. Jos tätä keskustelua halutaan saada asiapitoisemmaksi, niin noihin kysymyksiin voisi myös ihan vastata, eikä pelkästään todeta että ovat hyviä kysymyksiä.

Toki voi olla että olit aikeissa vastata noihin ajan kanssa myöhemmin jokatapauksessa, mutta haluan silti muistuttaa jotta tosiaan saataisiin keskustelua järkevöitettyä.

Vastaan kysymyksiin kun ehdin, kuten aiemminkin. Sitä ennen tämän foorumin tähän mennessä totaalisen olematon moderaatiopolitiikka kaipaa hieman julkista selvennystä nyt kun moderaattori vihdoin vaivautui kommentoimaan.

Onkohan ylläpidolla ihan valvontaresurssit kohdallaan jos ei huomaa kuka trollaa ja miten. Tässä on ollut rankkaa, perustelematonta valehtelusta syyttämistä jo hyvin pitkään, sekä foorumin käyttöehtojen vastaista kielenkäyttöä keskustelun muilta osapuolilta useaan otteeseen. Järkevää keskustelua ei voi käydä, koska mitä tahansa vastaan niin seuraava viesti on täysin pois aiheesta joko mitätöintiä, valehtelusta syyttämistä, asioiden kääntämistä päälaelleen jne. Ilmeisesti on kovin vaikeaa tunnistaa tätä manipulaatioagendaa, ehkä siitä syystä että muutaman hengen bully-klikki vuorottelee hauskanpidossaan ja ne jotka olisivat ehkä eri mieltä eivät enimmäkseen osallistu kommentointiin paria hajaääntä lukuunottamatta.

Aivan kuin viestejäni ja vastauksiani kysymyksiin ei luettaisi ollenkaan? Tästä syystä viittaan lukihäiriöön, joka olisi lähestulkoon ainoa pätevä syy kyseisenlaiseen käytökseen.

Viimeisin järjettömyys näkyy pari viestiä ylöspäin. Quotataan stv:n toimesta toiseen kertaan peräkkäin 2 vuotta vanha kokonainen FIMK masterplan, syytetään valehtelusta ja kysellään päivityksistä masterplaniin, jotka olen jo kertonut edellisenä päivänä. Mitä muuta tämä on kuin:

  • väärän aiheen käsittelyä tässä ketjussa
  • jankutusta asiasta joka on jo kysytty ja johon on läpikotaisin vastattu
  • viestiketjun floodaamista postaamalla uudelleen samaa pätkää, ilmeisenä tarkoituksena häivyttää kaikki järjellisyys ja keskustelupyrkimykset

Onko tämä sitä haluttua asiallista keskustelua, josta ei ole aiheellista huomauttaa niinkuin tehdään 2 päivää vastaamatta olleista kysymyksistä?

Siis päätit muistuttaa minua, aivan kuin olisin ainoa ja kriittinen tekijä keskustelun järkevöittämiseksi? Muilla osapuolilla ei ole mitään vaikutusta asiaan, tai ainakaan heitä ei kannata muistuttaa mistään? Valitettavasti kysymyksiin vastailuni nopeus ei ole ollut olennainen seikka tässä pari vuotta jatkuneen loanheiton asiattomuudessa - varsin ihmeellistä, jos ei tätä pysty ylläpito aloittamieni - tämän foorumin ylivoimaisesti suosituimpien ketjujen “keskusteluista” näkemään.

Vai onko Technomagella kenties oma lehmä ojassa ja asenteessa hieman neutraloimisen varaa? Jo aiempi kommentti “pelleilyyn” kerätystä rahasummasta herätti ihmetystä siitä mikä oikein onkaan foorumin pyörittäjän ja HEATin / FIMKin pitkäaikaisen liikekumppanin julkinen suhtautuminen näihin projekteihin.

[quote=“Fitcoin, post:90, topic:3255, full:true”]Vastaan kysymyksiin kun ehdin, kuten aiemminkin. Sitä ennen tämän foorumin tähän mennessä totaalisen olematon moderaatiopolitiikka kaipaa hieman julkista selvennystä nyt kun moderaattori vihdoin vaivautui kommentoimaan.

Onkohan ylläpidolla ihan valvontaresurssit kohdallaan jos ei huomaa kuka trollaa ja miten. Tässä on ollut rankkaa, perustelematonta valehtelusta syyttämistä jo hyvin pitkään, sekä foorumin käyttöehtojen vastaista kielenkäyttöä keskustelun muilta osapuolilta useaan otteeseen. Järkevää keskustelua ei voi käydä, koska mitä tahansa vastaan niin seuraava viesti on täysin pois aiheesta joko mitätöintiä, valehtelusta syyttämistä, asioiden kääntämistä päälaelleen jne. Ilmeisesti on kovin vaikeaa tunnistaa tätä manipulaatioagendaa, ehkä siitä syystä että muutaman hengen bully-klikki vuorottelee hauskanpidossaan ja ne jotka olisivat ehkä eri mieltä eivät enimmäkseen osallistu kommentointiin paria hajaääntä lukuunottamatta.[/quote]

Kyllä näitä keskusteluja moderaattorit seuraavat. Asia nyt on vaan niin, että mitään moderaatiota vaativaa ei ole huomattu, vaikkakin aletaan liikkua kieltämättä hieman rajamailla mikäli keskustelu yhtään enempää kärjistyy. Juuri siitä syystä yritänkin nyt ottaa kantaa ja pelkästään sillä tarkoituksella, että keskustelusta saisi hieman rakentavampaa.

Syytökset mitä täällä on esitetty ei pääasiassa vaikuta mitenkään erityisen ongelmallisilta. Kritiikki uusia altcoin-projekteja kohtaan on luonnollista ja erittäin järkevää, sillä statistiikatkin kertovat että altcoin-projekteista 99 % kuivuu kasaan joko nopeasti tai vähän myöhemmin. Menestyvän altcoin-projektin toteuttaminen on äärimmäisen haasteellista, ja siitä syystä jokainen niistä kokee oikeutetusti suurta kritiikkiä alkuvaiheissaan. Tässä tapauksessa syytä siihen löytyy erityisesti, sillä kyseessä on käytännössä saman porukan toinen altcoin-projekti. Tosin siihen täytyy lisätä että tuo voi olla myös positiivinen seikka, jos ajattelee asiaa siltä kantilta että yksi projekti alla on tuonut kokemusta.

Kritiikki kuuluu yksinkertaisesti asiaan varsinkin, kun pyörittää projektia alalla jossa on nähty suuri määrä erilaisia skämmejä ja pump & dump skeemoja. Se on tervettä. Esimerkiksi Ethereumkin sai suuren määrän kritiikkiä launchatessaan, mutta on sitten kyennyt kuitenkin nousemaan selkeästi toisiksi suurimmaksi kryptovaluuttaprojektiksi. Tärkeää on osata ottaa se kritiikki oikealla tavalla vastaan.

Itse ainakin olen sitä mieltä että ongelma tässä ketjussa on kaksipuolinen, ei yksipuolinen. Niiden ns. järkevienkin kysymysten ja kommenttien jälkeen on pääasiassa keskitytty vastaamaan hyökkäyksiin hyökkäyksillä, sen sijaan että jättäisi ne omat arvoonsa ja keskittyisi vastaamaan asiakysymyksiin (joka on se linja jota itse pitäisin järkevimpänä). Kritiikkiin reagointi kritisoimalla kritisoijaa on käytännössä vain ja ainoastaan löylyn heittämistä kiukaalle. Siitä ei seuraa mitään rakentavaa. Tuo on tärkeää ymmärtää.

Erityisesti kangasbrosin kritiikin sivuuttaminen pisti silmään. Hänen kritiikkinsä on ollut suhteellisen asiallista kuitenkin ja jos käydään hieman hänen taustaansa läpi niin kyseinen henkilö on ollut kovan luokan ohjelmistokehittäjänä yli 10 vuotta ja perustanut yhden koko kryptovaluuttamaailman menestyneimmistä palveluista (LocalBitcoins). Hieman kunnioitusta saisi näkyä yhdelle koko maailman kryptoskenen kovimmista pioneereista.

Jos vastapuoli jankuttaa jostain mikä on jo jossain käyty läpi, voi simppelisti vastata että vastaus löytyy täältä (ja linkki sinne mistä löytyy). Siihen vastaaminen kritisoinnilla vain lisää löylyä kiukaalle. Faktaa vaan pöytään ja muut löpinät pois, sillä pystyy voittamaan ns. korkeamman aseman väittelyssä. Sitten se trollaus menee enemmän yksipuoliseksi joka on hyvä olla tavoitteena.

[quote=“Fitcoin, post:90, topic:3255, full:true”]Mitä muuta tämä on kuin:

  • väärän aiheen käsittelyä tässä ketjussa
  • jankutusta asiasta joka on jo kysytty ja johon on läpikotaisin vastattu
  • viestiketjun floodaamista postaamalla uudelleen samaa pätkää, ilmeisenä tarkoituksena häivyttää kaikki järjellisyys ja keskustelupyrkimykset[/quote]

Voin tarkentaa moderaatiosäädöksiä sen verran että en näe ongelmaa FIMK-aiheisessa keskustelussa tässä ketjussa, mikäli se jotenkin liittyy HEATiin. Ja monissa tapauksissa se liittyy olennaisesti, koska molemmilla projekteilla on sama kehittäjätiimi. Tietyssä mielessä keskustelua on tehokkaampaa käydä samassa ketjussa eikä tarvitse miettiä mikä nyt kuuluu minnekin. Monet näistä asioista liittyvät tietyllä tapaa molempiin projekteihin.

Jankutuksen uskon kyllä loppuvan ennen pitkää jos kurinalaisesti vastaa niihin asiakysymyksiin tai linkkaa missä niihin on aiemmin vastattu. Ja yksi ratkaisu on jättää perusteettomat kommentit täysin huomioimatta. Jokatapauksessa näissä tapauksissa on aika ratkaisevaa se että asian puolustajan (tässä tapauksessa sinä) pitäisi olla keskustelun argumenteissa ja sävyssä selvästi korkeammalla tasolla kuin kritisoijat, mutta tällä hetkellä tilanne on kaikinpuolin pielessä. On hyvin vaikea arvioida miten kritisoijat reagoivat jos heidän kritiikkiin vastaa kurinalaisesti vain asiapuheella. Jos sama meno jatkuisi silti niin sitten katsoisin moderaattorina tilannetta eri tavalla.

Mitä tulee väitteisiin manipulaatiosta tai pienen piirin floodauksesta, pidän noita argumentteja molemmin puolin kyseenalaisina. Jokatapauksessa näissä keisseissä yleisempää on se että vastustajia on keskustelun ulkopuolella kyllä paljon enemmän kuin puolustajia, he eivät vain kommentoi koska täällä on riittävästi henkilöitä jotka hoitaa sen kommentoimisen heidän puolestaan. Kun taas uutta ja pientä juttua tulee kyllä puolustamaan kaikki kynnelle kykenevät. Tällä en siis nyt viittaa erityisesti HEATiin vaan mihin tahansa uuteen altcoin-projektiin, joka saa niskaansa huomattavasti heidän omaa yhteisöä suuremman Bitcoin-yhteisön kritiikin. Niin se vaan menee, ja muun kuvitteleminen on mielestäni jossain määrin harhaluuloista.

Siitä huolimatta että tämän forumin omistaa kryptovaluuttayritys, annamme keskustelun käydä täällä hyvin vapaasti jopa suoraan kilpailevista palveluista. Ja moderaatiolinja on yleisesti ottaen löysä, emme koske ketjuihin kuin ääritapauksissa. Se on osa sitä vapausajattelua joka Bitcoinin taustalla jyllää. Tässä kyseisessä tapauksessa mielestäni suurin vastuu ja mahdollisuus keskustelun järkevöittämisessä on keskustelun aloittajalla ja puolustajalla, siellä on se suurin argumentointivastuu.

Mutta toki me vedämme rajat huutelussa johonkin kaikkien osapuolten osalta, ei tässä vaan ole vielä näkynyt mitään niin överiä vittuilua että ryhtyisimme toimenpiteisiin. Mutta rajamailla ollaan, ja juuri sen takia olenkin nyt kommentoinut tähän jotain. Intressini on ainoastaan keskustelun saaminen kehittävämmälle raiteelle, ei mikään muu.

Jos miettisin tässä pelkästään omaa lehmää niin paras ratkaisu saattaisi mahdollisesti olla hiljaa vaan, mutta kaikki ajatteluni ei kuitenkaan mene niiden ääriviivojen mukaisesti. Haluan kuitenkin painottaa että aiempi kommenttini rahasummasta ei ottanut mitenkään kantaa siihen onko se hyvä vai huono asia että rahaa on sijoitettu enemmän kuin siinä kommentissa mitä korjasin oli väitetty. Korjasin vain faktat kuntoon, that’s it.

Mitä tulee omiin näkemyksiini altcoin-projekteista yleisesti, olen lähtökohtaisesti skeptinen, ja se lienee selvää jos on minun kommenttejani ylipäätään lukenut altcoineihin liittyen. Sen takia koska pidän edelleen Bitcoinia ykkösjuttuna ja pidän muiden haastajien mahdollisuuksia pieninä. Mutta se ei tarkoita sitä että minulla olisi mitään altcoin-projekteja vastaan. Ei tosiaan ole. Ne ovat hyvä kokeilualusta asioille joita Bitcoinissa ei oikein voi kokeilla, ja vastaavasti ne toimivat tavallaan manttelinperijänä mikäli Bitcoin syystä tai toisesta failaa. Silloin kuvittelisi jonkin muun altcoinin ottavan ykkösaseman. Itseasiassa Prasos on tuomassa altcoineja mukaan joihinkin palveluihin lähitulevaisuudessa, koska niille on kysyntää kuitenkin olemassa.

HEATiin en ole tutustunut kyseisen projektin etusivua enempää, joten en lähde siitä sanomaan mitään suuntaan tai toiseen. Suhtaudun asiaan neutraalisti, ja näen tärkeänä vapauden luoda ja kehittää uusia kryptoprojekteja. Olen tässä nyt ottamassa kantaa ainoastaan tämän keskusteluketjun argumentaatiotasoon, joka on liikahtanut matalalle tasolle.

Itse olen argumentoinut paljon netissä monista aiheista, ja ollut joskus oman asian kanssa altavastaajan roolissa, ja jatkuvan kriikin kohteena. Siihen ainoa lääke mitä voi yrittää antaa, on kurinalainen ja jatkuva asiapitoinen vastailu. Sekään ei välttämättä toimi jos vastassa on todellisia trolleja, mutta sillä tavalla ainakin antaa rakentavalla keskustelulle mahdollisuuden. Tässä ketjussa en nyt ole nähnyt mitään merkkejä ns. todellisista trolleista, olen netissä nähnyt paljon pahempaakin. Tässä kuitenkin esitetään suht säännöllisesti niitä asiakysymyksiäkin, ja niihin oikeasti odotetaan perusteellisia vastauksia.

2 tykkäystä

Asiallinen vastaus modelta, suoraan ytimeen. Thumbs up! :+1:

Kiitos Technomage laajasta vastauksesta. Monia hyviä pointteja, joista olen pitkälti samaa mieltä. Erityiskommentti kangasbrossin asiallisuudesta,“kritiikin” sivuuttamisesta ja kunnioituksen puuttumisesta jää ihmetyttämään, muttei nyt juututa siihen.

HEATin tuoma lisäarvo on monitasoinen. Pohjatasolla, eli infrastruktuurissa HEATin teknologia mahdollistaa suuruusluokkaa 10 000 - 100 000-kertaisen vertaisverkon transaktiokapasiteetin Bitcoiniin verrattuna sekä rajoittamattoman skaalautuvuuden. Näillä tekijöillä on valtava merkitys verkon globaaliin käytettävyyteen.

HEAT on teknologia, jota toisaalta ei ole suunnattu millekään tietylle käyttäjäryhmälle vaan haluamme jättää teknologian käytön mahdollisimman auki. Vähän kuin 20 vuotta sitten olisit kysynyt, kenelle WWW on suunnattu.

Toisaalta, rakennamme itse HEATin päälle esimerkkipalveluita, jotka fokusoituvat kapeampiin käyttäjäsektoreihin. Näitä ovat ensi vaiheessa joukkorahoitukseen liittyvät ominaisuudet, intangiibelien arvojen tokenisaatio, lisensoitu sähköisen rahan (eurojen) siirto lohkoketjussa ja esim. jo alpha-vaiheessa toimiva kryptattu (pika)viestintä.

Miksi HEAT:ia tarvitaan ja miten sitä aiotaan markkinoida?

Tarvitsemme HEATia ensinnäkin itse Heat Ledger Oy:n yritystuotteiden ja -palveluiden näyteikkunaksi. Tämä on HEAT-järjestelmän ensisijainen funktio. Heat Ledger Oy on startup-yritys, joka valmistaa lohkoketjuratkaisua. Julkisen lohkoketjun ja HEAT-tokenin julkaisu on vain yksi, joskin oleellinen osa liiketoimintastrategiaamme.

Tässäkin asiassa on kuitenkin toinen, yhtä tärkeä puoli. Haluamme HEATilla operoida kryptoskenessä, jonka tunnemme hyvin. Tämä on se “altcoin-puoli”, jos näin haluaa asia kytkeä. Tosin kyseessä on erityislaatuinen kryptoarvoke ominaisuuksiensa ja struktuurinsa puolesta, koska se on niin tiiviisti kytketty yhtiön liiketoimintaan. Heat Ledger Oy:n liiketoiminta ja HEATin menestys ovat sidoksissa toisiinsa, mutta eivät täysin riippuvaisia toisistaan. Kumpikin voi menestyä erikseen silloinkin, jos toinen niistä jossain vaiheessa feilaisi.

HEATin markkinointi noudattaa toisaalta bisnesmaailman myyntiprotokollia Heat Ledger Oy:n asiakashankinnassa, toisaalta kryptoskenen lainalaisuuksia. Markkinointihenkilöstön kanssa hiomme markkinointimallin sellaiseksi, jolla on parhaat edellytykset onnistua hyvin mieluiten kumpaakin kautta.

Mainitsin jo merkittävän eron palvelinohjemiston tapahtumakäsittelyn kapasiteetissa verrattuna kaikkiin muihin altcoineihin. Joitain muita yleisiä eroja kuten lohkoketjun splittaus pieniin osiin on käsitelty aiemmin tässä ketjussa. Altcoineilla on keskenään erilaisia ominaisuuksia, joista suuren osan HEAT yhdistää yhden järjestelmän alle. Suosittelen vilkaisemaan 32-sivuista teknistä esitystämme http://heatledger.com/HEATWhitepaper.pdf

Onko HEAT:illa mitään konkreettista yhteystyökuviota, kuten esimerkiksi XEM:illä Japanissa?

Heat Ledger Oy on tehnyt laajan yhteistyösopimuksen suht merkittävän suomalaisen finanssitoimijan kanssa, sekä pienempiä jo sovittuja järjestelyjä joukkorahoitusta HEAT-alustan kautta hankkivien yritysten kanssa sitten kun alusta on käytettävissä. Useita muita, suurempia ja pienempiä yhteistyökuvioita ja asiakkuuksia on vireillä ja tulee vireille. Näistä luonnollisesti osa tulee toteutumaan, osa ei.