Haussa henkilöä joka osaisi laati oikeudelle lausunnon koskien lähinnä Bitcoinien kotiutusta

#1

Moikka. Osaisko joku vinkata henkilöä/yritystä joka osaisi laatia Käräjäoikeudelle lausuntoa minun bitcoin lompakon välisistä siirroista. Lähinnä bitcoin kotiutuksista. Hankin vuonna 2015 x-määrän bitcoineja ja realisoin ne pääosin vuonna 2017 kun kurssi oli vähintään kymmenkertaistunut.

Tämän seikan pitäisi joku uskottava taho näyttää toteen oikeudessa. Blockchain avulla tämä kävisi helposti, mutta maallikko ei tajua siitä mitään.

Valtio maksaisi korvauksen Lausunnon tekijälle

0 Likes

#2

Vielä… Jos joku onnistuu vinkata uskottavan henkilön, tai yrityksen, niin voin maksaa tiedosta 100e bitcoinina.

Asialla alkaa olla hieman kiire.

0 Likes

#3

Moikka, mites ois Antti Innanen! Lakimies, erikoistunut lohkoketjuteknologiaan, yksi suomenkielisen Lohkoketju-kirjan kirjoittajista.
Löydät yhteistiedot linkedin-profiilista.

0 Likes

#4

Miksi et aikoinaan salannut yhteyttä/käyttänyt bitcoin sekoitinta? Jos saan kysyä syytä moiselle toiminnalle? Yhteiskunta ei todellakaan ole reilu monessa suhteessa.
Siis lohkoketjusta noiden juttujen kaivaminen vie ikuisuuden, sulla pitää olla tiedossa kaikki osoitteet, joita olet käyttänyt. Se on kun etsisi neulaa heinäsuovasta.

0 Likes

#5

Ei ollut hirveästi salattavaa, siksi en mitään miksereitä käyttänyt. Lompakoita oli neljä kappaletta ja yhteen lompakkoon oli tullut 2015 noin 7000-10000 euron edestä bitcoineja, jotka realisoin vasta 2017. Tämän pystyy jokainen joka vähänkin tajuaa Blockchain päälle todeta. Eli sisään oli tullut x-määrä bitcoineja 2015, jotka myyty vasta 2017 kesällä. Lompakossa ei ollut muuta liikennettä.

0 Likes

#6

Mikähän tässä oikein vaatii todistelua… miksi kukaan epäilisi, jos väität että olet tehnyt noin kovat voitot ja maksat siitä asianmukaiset verotkin? Ymmärrän toki jos et voi avata oikeusjuttua enempää tässä :confused:

Jos tilanne kuitenkin vaatii jostain syystä todisteet, eikö riitä että kertoo siirtojen transaction ID:t?

0 Likes

#7

Huh, isoja summia tuollaiset. Haluaisin kyllä kuulua itsekkin siihen porukkaan, jolla on varallisuutta. Sitten näitä 20-40 BILJOONAA dollaria omistavat on taas yksi ryhmä, joille ei raha merkitse enää mitään sitä on niin paljon.

0 Likes

#8

Tässä samassa voisin kysäistä miten homma menee jos olet myynyt jotain esim tietokoneen bitcoineilla vaikka kun kurssi oli 100e ja möit bitcoinit suurella voitolla 19k hinnoissa ja maksat verot niinkuin kuuluu. Täytyykö sinun jotenkin pystyä todistamaan mistä olet bitcoinit saanut? tämähän on täysin mahdotonta jos sinun pelkkään sanaan ei uskota koska voi olla kulunut niin paljon aikaa ettei pirukaan tuollaisia muista.

0 Likes

#9

Kai edelleenkin saa todeta hankintahinnan olleen 0€ ja myydä ilman sen kummempia selvityksiä alkuperästä, maksaen täydet verot?

0 Likes

#10

Avaan hieman… Kyseessä ei ole mikään veronkierto tai jotain vastaavaa. En kerennyt maksamaan veroja voitoista koska minua epäiltiin huumausainerikoksesta ja minut vangittiin. Kotoani löydettiin huumausaineeksi luokitettavia lääkkeitä ja minun hallussani olevista puhelimista ja tietokoneista ilmeni että olen vaihtanut huomattavan summan bitcoineja käteiseksi. Tulli päätteli että olen myynyt lääkkeitä dark web sivustolla koko vaihdetun summan edestä, vaikka raha oli tullut 90% kurssinousun myötä.

Tämän vuoksi tarvitsisin asiantuntija lausuntoa milloin bitcoinit on tullut lompakkoon ja milloin ne on realisoitu sieltä, oikeudenkäyntiä varten. Blockchain mukaan bitcoinit ovat tulleet lompakkoon 2015 ja realisoitu sieltä 90 % 2017.

2 Likes

#11

http://www.taxfenix.fi/ :llä on varmasti tähän riittävän asiantuntevat lakimiehet. Mainostaneet useasti krypto-verotus -asioita hoitavansa. Ja tämähän on kait jotain ihan ihan perus perus kauraa :smiley: verrattuna verottajan kanssa taisteluun siitä miten nuo asiat millonkin pitäs mennä.

Toivottavasti sulta tosiaan kuitenki löytyy nää jokaisen asiaan nyt kuuluvan lompakon “osoite” vähintään, oon aika aloittelija mut uskosin tietty et noilla sen voi todistaa että sinne ei ole tullut maksuja sieltä täältä, eli että et todellakaan olisi mitään laittomista taikka edes laillista bisneksistä kerännyt pikkuhiljaa vaan joskus köntässä hankkinut bittikoinit ja se siitä.

Tietty jos nyt jotenkin et sais käräjiä varten tämän vertaa asiaa tuntevaa lakimiestä, niin valitusoikeushan toki varmasti on.

Mut onko se tosiaan niin hankalaa nyt sinun itsesi jotain blockchainin logeja ottaa todisteeksi ominpäin?

Jos et jo käytä feisbuukia niin liity nyt vaikka salanimellä, ja ryhmään: bitcoin ja kryptovaluutat
tavoitat sieltä varmasti ihmisiä ketkä ei tätä fooorumia jaksa seurata.

0 Likes

#12

Ainakin voit todistaa, että kontrolloit bitcoin-osoitetta allekirjoittamalla viestin. Toiminto löytyy bitcoin-lompakoista nimikkeellä sign/verify message. Viestiksi voit laittaa esim. “Tämän osoitteen omistaa Matti Möttönen. Allekirjoitettu 28.3.2019”. Tämä täytyy tehdä jokaiselle osoitteelle erikseen.

Suosituin block explorer on ilmeisesti blockchain.com, josta voi näyttää milloin allekirjoittamiisi osoitteisiin tulevat coinit ovat tulleet haltuusi ja kuinka kauan ne ovat olleet omistuksessasi.

Tosin jo pelkkä tuloste blockchain-sivustosta jo itsessään todistaa kai ainakin jotain, vaikka et tekisikään noita allekirjoituksia.

Muistaakseni joskus oikeudessa on ollut asiantuntijana henkilö, jolla on ihan tavallinen tutkinto tietotekniikasta. Noiden allekirjoitusten verifiointi ei käytännössä vaadi muuta kuin että osaa käyttää bitcoin-lompakkoa.

1 Like

#13

Joo joo yhteiskunta ei ole reilu monessa suhteessa tiedän sen asian varsin hyvin. Voit sanoa sen, että se oli sun selvitymistä varten ja vedota että olet köyhä!

0 Likes

#14

Niin muistaakseni poliisilla on oikeus takavarikoida käteinen joka löytyy samassa yhteydessä kuin huumausaineet ja rahojen rehellisyyden todistustaakka on vastaajalla, siis myös se että voit todistaa mistä nuo alkuperäiset rahat joilla bitcoin voitot on tulleet olet hommannut, eli jos ne alkuperäiset sijoitusrahat ovat hämäriä ei myöskään arvonnousua tulla hyvittämään. En siis tiedä onko tästä lainkaan tässä kyse tarkoitin vain että muista ottaa huomioon kun lähdet oikeuteen näyttää todeksi myös se ettei ne alunperin sijoitetut rahat liity rikoksiin(Siis jos syyttäjä edes ottaa asiaa esille) niin siinä tapauksessa et voi hävitä juttua koska bitcoinin nousut pystyt todistamaan varmasti plus että vaikka ei vaadittaisi todistamaan tuo varmasti kääntää asiaa sinun eduksesi jokatapauksessa jos sen todistat. Onnea matkaan ja turha noista bitcoin arvojen muutoksen todistuksista on stressata ne löytyy kyllä 100% varmasti kunhan on jotain lompakoita/tietokone siltä ajalta/ pankista haetut tilisiirto todistukset ellet ole käteisellä ostanut automaatista tai vastaavaa etc.

1 Like

#15

Mulla ei ole väliä noista rahoista niin paljoa. Pääasia ettei mua tuomita mistään pillerikaupasta, kun kyseessä on puhtaasti bitcoinien arvonoususta, mistä takavarikoinut rahat on peräisin.

0 Likes