Hankintameno-olettama oikaisu

Moi,
Onko joku anonut hankintameno-olettama oikaisua aiemmilta vuosilta? Sujuiko ok / huomioita?
Kiitos

Lähetin oikaisuvaatimuksen vuoden 2017 verotuksesta 5 kuukautta sitten. Vielä ei ole mitään vastausta/yhteydenottoa tullut että kauan siinä ainakin kestää.
Vuoden 2018 verotuksessa oli hyväksytty 20% hankintameno-olettama.

Jos/kun vuodelta 2017 jotain palautusta tulee, niin maksetaanko se tilille vai käytetäänkö tulevien verojen maksuun?

Käsittääkseni kaikki alijäämä käytetään tulevien verojen maksuun, eli voit seuraavana vuonna tienata alijäämän verran verovapaasti. Nämä on toki hyvä varmistaa suoraan Verohallinnolta, vaikka heidän vastauksissa ja oikaisuissa välillä kestääkin.

Lisähuomiona ketjuun se, että 20% hankintameno-olettamaa voi tosiaan käyttää vaikka todellinen hankintahinta olisi nolla. Oikaisua voi Verohallinnon sivujen mukaan vaatia vuodesta 2013 lähtien viiden vuoden kuluessa ja 2017 lähtien kolmen vuoden kuluessa.

Se maksetaan tilille.

2 tykkäystä

Heti tulee tosiaan rahat tilille kun oikaisu hyväksytään. Voi olla jopa rahat tilillä ennen kuin ehdit lukea päätöskirjeen.

Omassa keississäni odottelen yhä päätöstä, tein oman oikaisuvaatimuksen pian KHO-päätöksen jälkeen. Tunnen monia jotka saaneet jo päätöksen ja rahat, mutta omassa keississä saa vielä odotella. Toivottavasti ei pitkään enää.

4 tykkäystä

Ok, no tämä oli mukava tieto, että päätöksiä on jo tullut.

Jätin omani melkein heti päätöksen jälkeen, silloin verottajan ohjeellinen käsittelyaika oli 6kk, nyt aika on 12kk.

Ootellaan…

1 tykkäys