Hankintakulut veroilmoituksessa

Moi!

Pitäisi tehdä veroilmoitus myydyistä kryptoista, ja törmäsin tällaiseen epäselvyyteen: Jos esim. ostan kryptoa 1000€:lla ja hankintakulu on vaikka 10€, Coinmotionin ostotapahtumassa näyttää siltä että hankintakulu vähennetään ensin ja kryptoa tuleekin vain 990€:n edestä. Ostettu määrä kerrottuna kurssilla ainakin täsmää juuri tuohon 990 euroon. Olenko ymmärtänyt tämän oikein?

Coinmotionista ladatussa .xls-tiedostossa tuo esimerkkitapahtuma näkyy kuitenkin niin että on ostettu 1000€:lla ja kulut 10€. Jos täytän nämä manuaalisesti Omaverossa, pitääkö ne laittaa juuri noin, vaiko 990 ja 10€?

Kokeilin myös Coinpandan ilmoituspalvelua johon voi lähettää xls/csv:n ja siellä tuo esimerkkitapahtuma näkyy niin että rahaa olisi käytetty yhteensä 1010€, ja voitto/tappiolaskelman tulos ei täsmää. Pitäisi jollain tavalla varautua siihen jos verottaja haluaa nähdä dokumentteja, sekä siihen jos raakadata-tyylinen xls-tiedosto ei sellaisenaan niille kelpaa. Ei myöskään olisi pahitteeksi jos laadittu parempi laskelma täsmäisi aiemmin ilmoitetun kanssa…

Ostohinta on se hinta, jonka olet maksanut kryptojen osuudesta. Ostokulut ovat ne kulut, jotka sinulta on veloitettu ostotapahtuman yhteydessä. Vastaavasti myyntien kanssa.

Omaverossa muistaakseni eritellään ostohinta ja ostokulut erikseen. Eli hankintahinta olisi silloin 990e ja hankintakulut 10e.

1 tykkäys