Gavin Andresenin pääsy estetty järjestelmän koodiin

"Van der Laanin mukaan ratkaisu oli välttämätön, sillä Andresen oli sanonut antavansa Nakamotolle pääsyn bitcoinin koodiin, jos tämä joskus palaa hankkeen pariin. Van der Laan piti Wrightia huijarina, joten Andresen oli turvallisuusriski bitcoin-hankkeelle. "

Ei ole estetty. Bitcoinin koodi on avointa kaikille. Kuka vaan voi muokata sitä aivan miten haluaa. Tuo blogikirjoitus avaa tätä jonkin verran: https://laanwj.github.io/2016/05/06/hostility-scams-and-moving-forward.html

Gavinilta poistettiin ylläpito-oikeudet Bitcoin Core -projektin koodiin. Ja mielestäni ihan järkevällä perusteella. Se ei tarkoita sitä etteikö Gavin voisi tehdä kehitystä Bitcoin Corelle jatkossakin, hänellä ei vaan ole mitään valtaa niiden tuotantoon saattamisessa. Toki en sitten tiedä miten tuo kehitystyö onnistuu jatkossa kun lienee välit hitusen tulehtuneet Coren pääkehittäjien ja Gavinin välillä nyt. Mutta ehkä myöhemmin kun pöly on hieman laskeutunut :slight_smile:

Njoo, veikkaan että jos Gavin laittaa jotain ei-kontroversiaaleita pull requesteja niin kyllä ne läpi menee. Ihan pätevä kaverihan se on. Ainoa vaan että jos agendana on blokkikoon nosto hard forkilla, niin ne pull requestit ei kyllä mene läpi. Veikkaan että Gavinia ei vaan tylsemmät ongelmat välttämättä hirveästi kiinnostaa, koska ajattelee että blokkikoko on se akuutein ongelma.

1 tykkäys