Fyysisen casascius bitcoinin avaaminen

hei. kyselisin että miten tuon fyysisen bitcoinin avaaminen onnistuisi turvallisesti. tiedän että tuon coinin takapuolella olevan tarran takana on koodi joka pitää liittää lompakkoon jotta sinne ilmestyisi coinit mutta haluan nyt varmistaa että kaikki menee niinkuin pitääkin.

täältä katselin ohjetta
https://bitcoinelectrum.com/importing-your-private-keys-into-electrum/

eli pari kyssäriä:
saisiko selkeällä suomen kielellä selitettynä niinkuin 8 vuotiaalle että mitä eroa on tuolla private keyn importtaamisella ja sweeppaamisella?

voiko tässä prosessissa jotenkin hukata coininsa jos tekee jotain väärin?

miten saan bitcoinin forkit käyttöön ja mistä näen mitä kaikkea niitä on? esim bitcoin cash ja bitcoin sv jne jne?

Ennemmin myisin sellaisenaan jollekkin keräilijälle, saat huomattavasti enemmän siitä kuin lunastaessa bitcoinit!

1 tykkäys

Noin minäkin olen toiveikkaasti ajatellut
… koska olen nähnyt samoin nuo markun mainitsemat asiat :wink:

tämä on tiedossa kyllä

Private keyn importtaus tarkoittaa avaimen lisäystä osaksi käyttämääsi lompakkoa. Sweeppaus tarkoittaa kaikkien avaimella käytettävissä olevien bitcoinien siirtoa yhdessä siirrossa, usein käyttämääsi lompakkoon.

Tässä prosessissa voi helposti hukata coininsa, jos tekee jotain väärin. Nykyään ei ole kovin suositeltavaa, että näillä suorilla yksityisavaimilla häärättäisiin manuaalisesti, sillä virheitä on helppo tehdä.

Bitcoin Cashit sun muut on omia järjestelmiään. Niissä oleviin mahdollisiin tokeneihin pääset käsiksi samalla avaimella. Kannattaa olla varma, ettei avaimella pääse siirtämään bitcoineja, ennen kuin noita airdroppeja/forkkeja alkaa säätämään.

Näiden Casascius-kolikoiden avaamisen kanssa tulee oikeasti tietää kunnolla mitä tekee, sillä muutoin varojen menettämisen riski on melko suuri.

joo sillä minä tulinkin kysymään viisaammilta apua :smiley:

eli jos käytän tuota keyn importtaamista ja teen tämän ohjeen mukaisesti hommat:
https://bitcoinelectrum.com/importing-your-private-keys-into-electrum/

tuossa tehdään käsittääkseni uusi lompakko ja siihen importataan se key. mikä tuossa voisi mennä mahdollisesti pieleen?

ja jos tuo private keyn importtaaminen onnistuu ja electrumissa näkyy coinit niin voinko ne siitä sitten lähettää ihan normaalisti jonnekin muualle?

Aina kun kirjoitat yksityisavaimen Internettiin kytkettyyn laitteeseen, niin riskinä on varojen menetys.

Casascius-kolikot käyttävät hyvin vanhaa osoitetyyppiä, en tiedä tukeeko Electrum suoraan sitä. Jos ei, niin sitten pitää vähän säätää. Tämä liittyy compressed/uncompressed-osoitteen johtamiseen.

Kyllä. Electrumin oikea verkkosivu on muuten www.electrum.org. Välttäisin kaikkia muita “electrum”-domaineja.

1 tykkäys

kiitoksia vastauksista. näyttäisi siltä että tuo private key importtaaminen on turvallisempi vaihtoehto. vielä yksi kyssäri:
jos importtaan tuon kolikon keyn lompakkooni ja lompakkoni jostain syystä katoaa backuppeineen päivineen niin onko tuo btc vielä tuon private keyn takana? että sen voisi importata uudestaan sinne jos tekee tämän jälkeen taas uuden lompakon?
eli pysyykö coini tuon priva keyn takana niin kauan kunnes se lähetetään johonkin muualle?

niin ja olen tämän bittirahan kaupasta joskus aikoinaan ostanut. tää on siis vuoden 2013 series 2 mallin 1btc kolikko. jos bittirahan ihmiset on kiinnostuneita ostamaan tämän kolikon takaisin niin olkaa yhteydessä :wink: :smile:

Private keyn importtaus tallentaa kopion privaattiavaimesta lompakkoosi. Mikäli avainta ei käytetä bitcoinien siirtoon missään vaiheessa, bitcoinit eivät siirry. Privaattiavaimestahan voi tehdä loputtomasti kopioita. Bitcoinit pysyvät privaattiavaimen takana niin kauan kunnes ne lähetetään muualle. (Sweeppaus taas käyttäisi privaattiavainta heti ja tekisi siirron, toisin kuin importtaus joka vain kopioi/tallentaa avaimen.)

Hei. Minusta vaikuttaa, että näille ei ole oikeita ostajia. Lueskelin bitcointalkin threadit esimerkiksi läpi.

Onko jollakulla tietoa, että jossain saisi oikeasti myytyä lunastamattomia casascius-kolikoita? Tuttavallani olisi nimittäin tarve, ja hänelläkin sama riski, että saako kaikki forkit itse talteen.

Oletko koittanut ottaa yhteyttä mihinkään asiantuntijatahoon myymiseen liittyen? Summat ovat kuitenkin melko isoja, niin luotettavasta välittäjästä tuskin harmia olisi juuri kenellekkään. Olisiko kenties @Technomage Coinmotion Private Banking kiinnostunut toimimaan kaupan välittäjänä? Heiltä ainakin löytyy asiantuntemusta arvioida kolikon aitoutta.

Kiitos vastauksesta! Coinmotion Privaten asiakas olenkin, ja kysyinkin heiltä, mutta eivät kuulemma välitä keräilykolikoita.

Ilman muuta ajattelen välittäjää sekä fyysistä tapaamista esimerkiksi tietyllä lentokentällä asianajajien läsnäollessa. Mutta vaikuttaisi siltä, että minkäänlaista preemiota tällaisesta vaivannäöstä ei olisi saatavilla. Mielelläni kuulen, jos jollakulla on parempaa tietoa tästä.

Ajatuksen tasolla olisi hienoa, että kolikoille löytyisi keräilijä-ostaja, eikä niitä tarvitsisi lunastaa.