Euro laskee


#1

Kurssi kohta dollarin kanssa samoissa…

vuodessa laskenut
http://www.kauppalehti.fi/5/i/porssi/valuutat/valuutta.jsp?curid=USD&days=365&x=40&y=14

Jatkossa kun bitcoinin kurssi nousee ja bitcoineja vaihtaa joskus euroiksi niin onko tästä hyötyä ?
siis siitä että euro heikompi


#2

Laskeeko euro vai nouseeko dollari? Onko jossain jotain graafia josta näkee keskiarvon euron suhteesta kaikkiin muihin valuutoihin?


#3

Euro laskee todennäköisesti sen takia, että muutama päivä sitten päätti EKP tehdä 60 miljardia euroa lisää rahaa joka kuukausi ainakin 2016 syyskuuhun asti. Siitä tulee reippaasti yli 1000 miljardia euroa uutta rahaa. Jos bitcoinin dollarikurssi pysyy samana ja euro heikkenee dollaria vastaan, bitcoinin eurokurssi nousee.


#4

Alright, kiitos tästä tiedosta Anduck. Kiva tietää syitä tapahtumille. Koitin nopeasti etsiä paljonko euroja on ylipäätään, mutta ei helposti löytynytkään. Seteleitä kuitenkin on jo pelkästään ~1000 miljardia… Oletan kuitenkin että euroja on kokonaisuudessaan paljon enemmän, eikä niitä paineta 6% kuukaudessa lisää…


#5

Googlella löytyi maailman valuutan määräksi alla olevat:

U.S. $6.430 trillion.
EU $7.352 trillion.
China $3.1 trillion.
Japan $6.677 trillion.


#6

Eli 60 miljardia kuukaudessa on mitättömän pieni summa tuohon nähden, en nyt jaksa laskea tarkkaan, mutta olisiko miljoonasosa eurojen kokonaismäärästä?


#7

[quote=“J, post:5, topic:2540”]Googlella löytyi maailman valuutan määräksi alla olevat:

U.S. $6.430 trillion.
EU $7.352 trillion.
China $3.1 trillion.
Japan $6.677 trillion.[/quote]

Venäjääkään tuossa ei ole mainittu, mutta niinkuin jotkut on sanonut, niin venäjän talous kuulemma vastaa tavallista eurooppalaista valtiota vaikka maantieteellisesti suurvalta onkin. En tosin ihan purematta niele kun ajattelee niiden pinta-alaa ja mitä kaikkea sieltä voi saada.


#8

Vientiteollisuus tykkää.


#9

Hyvä juttu jos bitcoinin eurokurssi nousisi.

Pienet on Yhdysvaltojen valuuttamäärät mutta Yhdysvalloilla on paljon lainaa (12 triljoonaa ainakin jonkin tilaston mukaan) ja Kiinalla vielä enemmän.


#10

Mitäs lainaa Kiinalla on? Keneltä? (ihan vaan että mistä näitä vitsejä sikiää) ellet sitten tarkoita että kaikki fiat on “lainaa”. Mutta Kiinalla on kyllä jo pelkästään yhdysvaltain liittovaltion velkakirjoja (saatavia siis) reippaasti yli 1000 miljardia dollaria.

Kiina on kuitenkin maailman suurin talous ja maailman suurin pankki on kiinalainen ja tuleva aasian maiden talousliitto saattaa jonniin verran lähivuosina muuttaa maailman talousrakennetta.


#11

Totta ei niin paljon lainaa Kiinalla mutta jotain on…

kuvassa näkyy lähteet, mutta kuvan lähde http://demonocracy.info/
samat tiedot löytyy muiltakin sivuilta


#12

Lähde YLE 16.1.2014

Luvut päätyivät vahingossa Yhdysvaltain valtiovarainministeriön verkkosivuille torstaina.

Kiinan omistamien Yhdysvaltain valtionvelkakirjojen arvo on noussut uuteen huippuunsa, kertoo uutistoimisto Bloomberg.

Ennätys meni rikki marraskuussa, jolloin Kiinan omistamien Yhdysvaltain velkakirjojen arvo ylitti 968 miljardia euroa.

Luvut lipsahtivat vahingossa etuajassa Yhdysvaltain valtiovarainministeriön verkkosivuille torstaina. Niistä oli tarkoitus kertoa julkisesti vasta perjantaina. Tilasto poistettiin sivuilta heti virheen käytyä ilmi, Bloomberg kertoo.

Kiina on ollut Yhdysvaltain suurin lainoittaja vuodesta 2008. Japanin omistus on Kiinan kanssa samaa luokkaa. Sen omistamien Yhdysvaltain velkakirjojen arvo on 872 miljardia euroa.

Ja tuo on yli vuoden takainen juttu jonka pohja on reilusti sitäkin vanhempi.

HS 2.8.2013

Kiinalainen pankki valtasi viime vuonna ensimmäisen kerran maailman suurimman pankin paikan. Ammattilehti The Bankerin keräämien tietojen mukaan kiinalainen ICBC -pankki nousi maailman suurimmaksi sekä ensisijaisella omalla pääomalla että pankin varoilla mitattuna.

T&T 8.10.2014

Ohitti Yhdysvallat ja jatkaa kasvuaan - Kiinasta maailman suurin talous Kiinasta on tullut maailman suurin talous, kertovat IMF:n tuoreet tilastot.

IMF:n mukaan Yhdysvaltojen vuoden 2014 ostovoimakorjattu bruttokansantuote on 17,4 biljoonaa dollaria, kun Kiinan vastaava luku on 17,6 biljoonaa dollaria.

Sitä mihin tämä BRICS maiden yhteistyön tiivistäminen ja kehitys johtaa ei vielä tiedä kukaan:

Competition for the IMF

The CRA is meant to provide an alternative to International Monetary Fund’s emergency lending. In the CRA, emergency loans of up to 30 percent of a member nation’s contribution will be decided by a simple majority. Bigger loans will require the consent of all CRA members.

Toki Kiinan sisällä ns velkasuhde on jo keskinkertaisen paha mutta muualla tuppaa olemaan vielä paljon pahempaa.


#13

Ymmärrän että Kiina iso maa ja syypää osin Euronkin laskuun (tuotantoa siirretty Kiinaan ym)

Jotain kannattaisi alkaa netissä myymään Kiinalaisille…
http://www.kauppa.fi/ajankohtaista/uutiset/kiina_rynnimassa_verkkokaupan_ykkoseksi_24630


#14

Saa nähdä vaikuttaako Kreikan äskeiset vaalit ja tulevat päätökset Euron kurssiin? Bitcoin ainakin hetkeksi noussut.