Electrum synkronointi jumissa

Vastaanotin bitcoinia electrum-lompakkooni jota en ole käyttänyt noin vuoteen (electrum versio 2.8.3). Siirto näkyy lohkoketjussa ja se näkyy siellä vahvistettuna eli kaikki ok. Electrum-lompakossa siirtoa ei kuitenkaan näy sillä kun avaan electrumin, se jää “Synchronizing…” eikä etene siitä mihinkään. Ei ilmeisesti lataa lohkoketjua?

Miten saan tämän kuntoon?

Paina näppäimistöstä Windows ja R samaan aikaan. Kirjoita %appdata% ja paina enter. Kopioi ja liitä Electrum kansio turvalliseen paikkaan. Sitten lataa uusi versio ja asenna: https://electrum.org/#download

Hyvä aina olla varmuuskopio.

Kiitos vastauksestasi.

Mulla on tosiaan macci (high sierra 10.13.6) Mitenhän tää hoituis sillä?

Onnistuisko niin että otan lompakostani kopion, tallennan sen ja lataan uuden version electrumista ja importtaan sinne? Miten ton lompakon saa kopioitua/tallennettua tjs?

http://docs.electrum.org/en/latest/faq.html#what-is-the-seed

Seedin saa selville valikosta (Wallet/Seed). Tämä kannattaa joka tapauksessa kirjoittaa paperilapulle ja säilyttää.

Uuden lompakon asennuksessa annat tämän seedin. Et tarvitse muuta, olettaen että olet käyttänyt lompakkoa “normaalilla” tavalla. Sama pätee jos asennat lompakon uudelle koneelle.

Ok, eli nyt kun mulla on seed ylhäällä, voin huoletta poistaa vanhan electrumin, ja ladata uuden ja palauttaa seedillä lompakkoni? Mitään lompakkotiedostoa ei tarvi säästää?

Bitcoinit ovat palautettavissa pelkästään seedin avulla poislukien importoidut bitcoin-osoitteet. Importointi oli muistaakseni mahdollista Electrumin vanhemmissa versioissa. Lompakkotiedostojen säästäminen riippuu itsestäsi, esim. jos näet tarpeen ylimääräiselle varmuuskopiolle.

1 tykkäys

Homma toimii, kiitos.

Ei tarvinut kun poistaa vanha electrum ja asentaa uusi niin se löysi heti vanhan lompakon ja salasanan antamalla pääsi sisälle ja se synkronoitui hetkessä ja coinit näkyvät. Loistavaa!