Edullisin tapa siirtää bitcoineja lompakosta toiseen (MultiBit-Bither)

Koska MultiBit-lompakkoa ei enää tueta ja se on alkanut oikutella uhkaavasti, päätin siirtää varat Bitheriin.

Kauhukseni ja närkästyksekseni oletusasetusten mukainen noin sadan dollarin siirto otti kuluja kaksinumeroisia prosentteja. Varat tulivat vanhasta lompakosta aivan välittömästi, mutta kohtuuttomaan hintaan.

MultiBitistä en löytänyt siirtoasetuksia. Bitherissä, eli vastaanottavassa lompakossa ne ovat:

Bitherin Advance Options

Default Transaction Fee

• Normal (0.1 mBTC/kb)
• High (0.2 mBTC/kb)
• Higher (0.5 mBTC/kb)
• 10 Times (1.0 mBTC/kb)

API Config
• Blockchain.info
• Bither

☐ Password Strength Check

Kokeilin edullisinta, joka on nimetty normaaliksi, mutta viikonkaan odottelun jälkeen ei ole tapahtunut mitään.

Koska siirrän omia varojani omista lompakoistani toiseen, ei ole mitään kiirettä, enkä myöskään halua maksaa mielestäni turhia välityspalkkioita. Toisaalta asia pitäisi saada hoidettua.

Eli osaisiko joku arvioida vaikka 100 dollarin siirtoaikoja noilla neljällä nopeudella? Entä miten siirtoajat ja kustannukset korreloivat jos satasen lähettää kerralla tai vaikka neljässä erässä? Ja mikä on “API Config”?

Siirtohintaan ei vaikuta se arvo jonka siirrät. Ihan sama siirrätkö 0.001BTC vai siirrätkö 1000BTC.
Sen sijaan siirron koko tavuina vaikuttaa.
Kun tutkit sen osoitteesi josta siirrät saat selville aika hyvän arvion siitä mikä on siirron tavumäärä. Siihen vaikuttaa montako inputtia se saldo siinä osoitteessa sisältää ja sitten jos siirto yhteen osoitteeseen siitä tulee jokin tavumäärä.

Jos osoitteessa oleva saldo jonka aiot siirtää sisältää yhden sisään siirron ja siirrät sen kokonaan yhteen toiseen osoitteeseen on se siirron koko karkeasti sanoen suuruusluokkaa 200 tavua. Olkoot sen siirron saldo sitten tuhannes osan bitcoinia tai tuhat bitcoinia.

On olemassa web sivuja joissa näkyy kulloistakin lähihistoriasa ja “ennustetta” juuri vallitsevalle siirtopalkkiotasolle.

Sanotaan noin heti kättelyssä että alle 20-30 satoshia/tavu.

Pitää sitten huomioida se että jotkut lompakot käyttävät millibitcoinia/kilotavu ja jotkut satoshia/tavu jne. Eli tarkkana niiden yksiköiden kanssa. Tässä on yksi syy jonka vuoksi Mycelium on aivan loistava kännykkälompsa. Turvallinen ja lähes rajaton mahdolisuus säätää siirtopalkkio ja se myös jossain määrin on perillä kulloisestakin tilanteesta verkossa. Mutta ennustaminen, tulevan ennustaminen, siihen ei pysty kuin pouta ja sammakkomies.

Tässä kaksi aika hyvää lähdettä vallitsevan siirtopalkkion osalta reaaliajassa tai lähes.
Niitä pitää kuitenkin osata tulkita eikä mennä suinpäin tyrkyttämään liian isoa palkkiota.

Myös Mempoolin koko ja varsinkin sen muutoksen suunta kannattaa noteerata jolloin voi hiukan itse pätellä onko siirtohinnat juuri ehkä nousussa tai laskussa. Nimittäin palkkiot voi muuttua sen jälkeen kun laitat siirron menemään ja jos hinta sitten onkin myöhemmin liian alhainen kun se roikkuu Mempooleissa niin sinne se jää mahdollisesti pitkäksikin aikaa odottamaan parempia aikoja.

Louhijat sen päättää mitä siirtoja haluavat louhia maksimoidakseen lohkopalkkion ja sen päälle tulevanm siirtopalkkion. Hurjimpina aikoina oli 13BTC siirtopalkkio + 12.5BTC lohkopalkkio. Joten ymmärtää että louhijat kuolaavat niiden isompia palkkioita maksavien siirtojen perään.

https://jochen-hoenicke.de/queue/#24h
(vasemmassa reunassa voi klikkaamalla hiirella maskata siitä pois niitä aalimpia halutessaan joitta saa paremman kuvan siitä tilanteesta. Kunhan hetken pohtii sen logiikan miten sitä lukee)
Aika selväksi siitä näkee sen että alle 20 satoshin voi olla lähes varma että sinne jää odottamaan kunnes vanhenee ja joskus ikuisuuksien jälkeen palautuu takaisin.


Tässä kannattaa katsoa edulliseen siirtoon sitä aluetta jossa siirrot vielä menee jotenkuten läpi. Esim juuri nyt tuollainen 40-50 satoshia/tavu kun on aikaa odotella mutta mennee kohtuuajassa kun kiirutta ei ole…

Mempoolin koko:

Eli tällä hetkellä ei mitään isompaa ruuhkaa varsinaista ruuhkaa.
Kun lähetät siirron se rekisteröityy heti Mempooliin. Sieltähän tai niistä mempooleista louhijat sitten niitä kasaavat louhimoon. Kun tekemäsi siirto näkyy mempoolissa se on niinsanotusti lähetetty ja siis matkalla, kunnes joskus tulee louhituksi ja saa vahvistuksen jonka jälkeen se sitten saa niitä vahvistuksia edelleen lohko kerrallaan.

Ja tällä “tyokalulla” (siinä on varaa valita mitä haluaa nähdä, vipuja on paljon)

saa paljon selville siitä mitä siellälohkoketjussa tapahtuu. Näyttää myös (useinmiten) sen kun siirtosi makaa mempoolissa. Eipä juuri tuon jälkeen viitsi
https://blockchain.info/
käyttää, saati sen suomiversiota joka on aivan arsesta jossa joka toinen asia päätyy 404:ään.

Aivan. Kiitos vastauksesta.

Kuinkahan kauan tuo koelähetys viipyy hitaimmalla nopeudella? Raha lähti matkaan 18.11.

Kumpaan kannattaa laittaa ruksi API Config’issa, mikä se sitten lieneekään,
Blockchain.infoon vai Bither?