Dogecoinin lasku, bitcoinin nousu

Dogecoin on ollut monelle ensimmäinen kosketus kryptovaluuttoihin ja hyvä testialusta sekä ponnahduslauta kohti bitcoinia. Nyt nämä ihmiset ovat alkaneet dumpata dogejaan ja vaihtavat bitcoiniin. Redditin /r/Bitcoin:iin tulvii jatkuvasti lisää viestejä joissa ihmiset kertovat vaihtavansa dogesta bitcoiniin.

Kysymys kuuluu: Miksi juuri nyt?

DGC suunnilleen -20% tälläviikolla (suhteessa bitcoiniin). BTC +18% (suhteessa dollariin). Hype ei koskaan muuttunut substannsiksi, monella on usko horjunut jo varmaan pitkään ja nykyinen kurssikehitys on viimeinen niitti ?

Siitä mikä helvetin into noilla on reddit/r/bitcoin:iin postailla tuosta en tiedä, haiskahtaa hieman masinoidulta.

[quote=“Isokivi, post:2, topic:2067”]DGC suunnilleen -20% tälläviikolla (suhteessa bitcoiniin). BTC +18% (suhteessa dollariin). Hype ei koskaan muuttunut substannsiksi, monella on usko horjunut jo varmaan pitkään ja nykyinen kurssikehitys on viimeinen niitti ?

Siitä mikä helvetin into noilla on reddit/r/bitcoin:iin postailla tuosta en tiedä, haiskahtaa hieman masinoidulta.[/quote]

Niin, tuo kuulostaa juurikin joltain suuremmalta. Myös Dogen hashrate on laskenut reilusti eikä mainaus ole kannattavaa. Tekisikö Dogecoin mahdollisesti jopa kuolemaa?

Joo, hashrate on laskenut alle puoleen huipuista, Dogen jo tapahtuneet 2 halveningia on rajusti alentaneet kannattavuutta ja uusia minereille houkuttelevampia kolikoita tulee koko ajan markkinoille. Tässä on myös GPU- minereiden yleistä siirtymää scrypt ASICien alta x11:een, scrypt-n:aan ja muihin ei-ASICia-ainakaan-vielä algoritmeihin.

Multipoolit mainaavat kuitenkin Dogea edelleen: http://wafflepool.com/stats
Seuraavan jakautumisen (heinäkuussa) jälkeen loppunee multipoolien Doge mainaus, ei voi kannattaa mitenkään.

Ei kai nyt sentään, eiköhän sotilaallinen siipi (http://www.reddit.com/r/DogecoinDefenseForce) ja yhteisön innostus ASICeihin pitäne kolikon hengissä. Hashrate tippunee vaarallisen alas, 51% hyökkäysvaara on ilmeinen. Merged Miningia LTC:n kanssa on esitetty ratkaisuksi, mutta ainakaan vielä ei ole yhteisö lämmennyt ajatukselle.