Decred on uusi kryptovaluutta

Jotkut bitcoin kehittäjät ovat jättäneet bitcoinin ja rakentavat uutta kryptovaluuttaa DECRED.
Tosin en nyt näe heti mainintaa kuinka monta on bitcoinia ollut kehittämässä ja millä tavalla ja kuinka paljon uusia porukassa.

Hieman luin mikä idea tässä uudessa kolikossa on ja yksi hyvä lause löytyi että “Decred may be compatible with Bitcoin” eli voi olla jotenkin yhteensopiva bitcoinin kanssa ?
Aika näyttää mitä tästä syntyy mutta ehkä tämä nyt voi sekoittaa vähän bitcoinin kehitystä jälleen kerran.

DECRED kotisivu
DECRED twitter sivu
Tiedoite
THN juttu

lisätty Cointelegraph: “Innovatiivinen kryptovaluutta tai hyvin järjestetty huijaus”

Asiaan enempiä perehtymättä, voisin kuvitella että on melkoisen typerä idea kehittää rinnakkainen kryptovaluutta pelkästään korjaamaan bitcoinin ongelmia. Parempi vaihtoehto voisi olla kehittää oma versio/forkki bitcoinista eli toisin sanoen oma lompakkosofta mikä ei välttämättä ole yhteensopiva aiempien bitcoin lompakoiden kanssa. Jos sitä ei kukaan käyttäisi niin se toimisi testnet tyylisenä kunnes käyttö lisääntyisi.

Niin tai miksei luotaisi bitcoinista lähes täysin samanlainen hiekkalaatikko kopio. Missä tätä kopiota sitten käytettäisi kaikkeen mahdolliseen testaamiseen ja “leikkimiseen”. Ja jos joku idea näyttää toimivan tässä niin se voidaan siirtää sitten oikeaan bitcoiniinkin.

Todenköisesti tälle hiekkalaatikko bitcoinillekin syntyisi omat markkinat jos ei muista niin virtuaalirahoilla treidaajista. Mikä olisi suotavaakin, koska se tekisi leikkimisestä vakavasti otettavaa. Ja mikä tärkeintä antaisi bitcoinin kehittäjille alustan jossa voivat vapaasti kokeilla järjettömiltäkin tuntuvia ideoita vaarantamatta oikeaa bitcoinia. Niin ja nykyinen bitcoinissa vanhentunut louhintakoneisto pääsee taas töihin. Tai ehkä tuolla hiekkalaatikko bitcoinilla voitaisi kokeilla edullisia ja sähköä säästäviäkin louhintaideoita. Jos sellaisia edes on olemassa…

Joo tuntuu se vähän oudolta alkaa rakentaa pyörää melkein kokonaan uudestaan korjaamaan ongelmia.
Ei riitä tieto/taito sanomaan kuinka paljon bitcoinin koodissa on sellaista mitä ei pystytä muuttamaan ja kuinka tärkeitä osia nuo ovat joita ei voi muuttaa ? Vai onko kiinni vain siitä että ei haluta kajota johonkin osaan ?

Varmasti kaikki pystytään muuttamaan. Kyse on vain siitä milloin ja miksi.

Edit: Kuka tahansahan teoriassa voi vaikka samantien tehdä oman version bitcoinista. Se on sitten toinen juttu käyttäisikö sitä kukaan.

Decred vaikuttaa suoraan sanottuna aika vahvasti jonkinlaiselta huijaukselta. Menee tuohon “tusina-altcoinit” -kategoriaan.

Decred löytyy tällä hetkellä coinmarketcapin listalla sija 29.
Esim Bittrexin kautta voi ostaa ja tuo lompakko sovellus on aika paljon Copay käyttämän lompakon näköinen. Jotain yhteistyötä ilmeisesti niiden kanssa ? Myös Block Explorer sivulta löytyy maininta Bitcoresta joka taas liittyy Bitpayhin.
Muuta uutta en osaa kertoa.

En ole itse sijoittanut tähän mitään mutta lähinnä mielenkiinnolla seuraan mitä tapahtuu.

Yksi coini lisää pörssissä… Kuinkahan vakaa tuo mahtaa olla? Monenko miljoonan dollarin edestä sitä laitetaan liikkeelle? Tuleeko fyysisiä kolikoita?