Data centterit

Moi,

Ajattelin kysyä täältä, jos jollain on kokemusta/ajatuksia farmin siirtämisestä ulkomaille?

Suomessa sähkön hinta kyllä tehokkaasti rajoittaa tätä hommaa ja nyt katseita aletaan kääntämään ehkä muualle. Suomessa meilläkin on kohteita joissa sähkön kulu on kohtuullinen n. 7snt/kwh. Nämä ovat kohteita joissa koneet lämmittävät varastoja tms ja kiinteistön omistaja tulee sähkön hinnassa vastaan.

Nyt sitten määrät alkaa kasvamaan jo sen verran isoiksi, että alkaa hieman miettimään, mitä jos nämä siirtäisi kaikki johonkin isompaan data centeriin.

Onko kenelläkään kokemuksia siirroista, lähinnä pohjoismaat kiinnostaa erityisesti.

Nyt kaikki laitteet ovat gpu rigejä ja määrää on tarkoitus kasvattaa jatkuvasti suuremmaksi. Aina kun tiloja löytyy, se kun tässä on se haastavin osuus.

Onhan noita konttipalveluita, jossa voi siirtää eripuolille maailmaa edulliseen hintaan. Itselläni haaveena kans tommoinen juttu. Kyllä varmaan ensimmäisenä sijoittaisin Suomeen nämä kontit. Nykyään tuo on paljon ammattimaisempaa ko homma, kohta on kaikki maailman BTC louhittu eli ei välttämättä kannata lähteä mukaan hommaan louhimaan BTC.

Kyllähän noita kontteja saa, mutta se ei vielä ongelmaa ratkaise että mihin sen saa viedä ja nauttia suomea edullisemmasta sähköstä.

Ja BTC ei nyt ole se mitä louhintaan.

Kannattaako mitään enää louhia? Se juna meni jo pari vuotta sitten. BTC on kohta $1000 arvoinen ja altit sen myötä ilmaisia.

Bitcoin cash on vielä hard forkin jäljiltä.
https://coin.dance/