Craig Wright - uhka bitcoinille?

#1

Craig Wright on julistanut olevansa bitcoinin keksijä Satoshi Nakamoto. Onko hän? Vaihtoehtoja on kaksi: 1) on tai 2) ei ole. Kummassakin tapauksessa hänestä vaikuttaisi olevan minusta jonkinmoinen uhka bitcoinin tulevaisuudelle vaikkei sentään suoranaiselle tuholle, Miksi?

No, jos CW ON Nakamoto niin se on huono homma. CW ei nimittäin pidä nykyisestä bitcoinista ja koska hänellä on bitcoinin syntyhistorian alussa louhimiensa bitcoinien privaattiavaimet hallussaan, hän voi laittaa reilun miljoonan verran kolikoita myyntiin ja siitä seuraisi pitkäksi aikaa sellainen kryptotalvi romahtaneen kurssin myötä ettei mitään rajaa. Viime vuoden kryptotalvi ei olisi yhtään mitään siihen verrattuna. Alkaisi hillitön paniikkimyynti kun iso kasa muitakin sijoittajia alkaisi myymään kolikoitaan pois kurssin romahtaessa CW:n dumppausten myötä.

Mutta onneksi CW ei todennäköisesti ole Nakamoto. Tässäkin vaihtoehdossa on silti riskinsä. Näyttää nimittäin siltä että herralla olisi pääsy ensi vuoden ensimmäisestä päivästä alkaen 1,1 miljoonaan kolikkoon jotka voi sitten laittaa myyntiin romahduttaakseen bitcoinin kurssin ja kenties pumpatakseen saamillaan rahoilla bitcoin sv:n kurssia ylös. Tuolta taustaa väitteelle että hänellä tosiaan olisi pääsy moiseen määrään kolikoita:

Mksii hänet olisi haastettu oikeuteen jos asia ei olisi noin? Tässä on ensi vuoden ensimmäiselle neljännekselle viritetty melkoinen aikapommi, olkaahan varuillanne…

0 Likes