Coinmotion vaihtokurssien isot hinnat

Hei,

Meille Suomalaisille Coinmotion on oikeastaan ainoa kauppapaikka myydä Bitcoineja ja siirtää rahaa pankkitilille (se ei ole pörssi, vaan vaihtoalusta). Näyttää siltä, että Coinmotion on erittäin AHNE toimija.

Oletteko kiinnittäneet huomiota siihen, että Coinmotionin myyntihinta on jatkuvasti n. 100 euroa alhaisempi, kuin esim. Bitsampissa. Virtuaalivaluuttapörsseissä tämä on luonnollisesti AINA toisin päin. Myyntihinta on AINA korkeampi, kuin ostohinta.

Tämä tuntuu TODELLISESLTA ryöstöltä jos haluaa kotiuttaa esim. muissa pörsseissä ostettuja bitcoineja ja vaihtaa ne euroiksi. Jos myyn nyt Bitsampissa saan 9030 euroa / BTC, Coinmotionissa samaan aikaan saan 8041 euroa / BTC.
Samaan aikaan joudun kuitenkin maksamaan Coinmotionissa 9020 euroa / BTC.

Käytännössä Coinmotion ryöstää monopoliasemaansa perustuen asiakkaittaan. Se ei ole tehokas kauppapaikka, vaan asiakkailleen hyvin, hyvin epäedullinen. Coinmotionin AHNE toimintaperiaate sotii täysin virtuaalivaluutan edullisten transaktioiden periaatteita vastaan!

Suomeen tarvittaisiin toimija, joka toimii asiakasystävällisesti reiluin hinnoin.

KORJAUS: Jos myyn nyt Bitsampissa saan 9030 euroa / BTC, Coinmotionissa samaan aikaan saan 8041 euroa / BTC.

“Jos myyn nyt Bitsampissa saan 9030 euroa / BTC, Coinmotionissa samaan aikaan saan 8941 euroa / BTC.”

Eikun perustamaan? Vapaa maa ja vapaa kilpailu. Bitcoin-palvelun pyörittäminen ei duunin ole kaikista helpoimmasta päästä, vaikka se varmasti ulkopuolisille saattaa sellaiselta näyttää.

Puheet coinmotionin monopoliasemasta ovat kyllä puppua. Suomalaisen on hyvin helppoa perustaa tilejä muihin eurooppalaisiin palveluihin, joita on useita. Ja tietty coineja voi ostaa ja myydä myös localbitcoins.com:ssa

Coinmotion ei ole pörssi joten sitä ei voi verrata.

Kangasbros: On vapaa maa. Asiakkaana toivoisin kuitenkin kilpailua ja EDULLISEMPIA hintoja.
Itselläni ei ole resursseja, eikä osaamista, mutta tosiasia on, että spread on asiakkaille erittäin epäedullinen. Vai oletko sitä mieltä, että vaihtokurssit ovat edullisia? Miksi mielestäsi suomalainen kuluttajat eivät ansaitsisi reilumpia vaihtokursseja, kuten esim. Bitstampissa? Eikö tässä ollut ajatuksena, että valuuttaa voidaan siirtää toimijoiden välillä edullisemmin kuin perinteissä järjestelmässä. Kangas: yrittäjänä sinä ajattelet yrittäjän etua -> korkeaa tuottoa, asiakkaana minä ajattelen asiakkaan etua -> edullisia hintoja

beatcoin: Näin on, ja sen mielestäni tekstissäni totesinkin. Asiakkaana kuitenkin toivoisin ryöstöhintojen sijaan kotimaista pörssiä ja edullisia hintoja. Luulenpa, että suurin osa asiakkaista näin haluaisi.

kangasbros:
puheet eivät ole kyllä yhtään puppua. Ainakin Prasoksen osakeantimateriaalin mukaan he ovat ylivoimainen markkinajohtaja Suomessa. EI sinänsä monopoli, että toiminta olis lailla suojattua, mutta niin vahva markkina-asema, että epäedullisten hintojen asettaminen asiakkaille nykyisellä tavalla mahdollista.

En itse ole bittirahan toiminnassa millään muotoa mukana, eli ei nyt ole mikään tarve puolustella heitä. Mutta sen verran mitä tiedän niin toiminta on ollut tappiollista vuosia, ovat tehneet useampia rahoituskierroksia jne. Kulujen on pakko olla korkealla pienellä markkinalla. Viime vuonna vasta rupesivat tekemään voittoa käsittääkseni useamman tappiollisen vuoden jälkeen.

Mielestäni ryöstämisestä haukkuminen on kohtuutonta. Suomi on niin pieni markkina ja kansa täällä köyhää (ymmärrettävästi, kun ei tajuta markkinatalouden päälle ja aina ajatellaan että “jonkun muun” pitäs tehdä homma ja vielä halvalla). En ihmettele ettei täällä ole kellään hinkua perustaa firmoja, nostan hattua kuitenkin bittirahalle siitä että jaksavat täällä demarilandiassa toimintaansa pyörittää.

2 tykkäystä

kangasbros: mitä sitä tosiasioita peittelemään, mielestäni vaihtokurssit ovat ryöstämistä suhteessa muihin alan toimijoihin, olkoonkin, että Suomi on pieni markkina ja Coinmotion kotimainen toimija. Eikö sen voi todeta ihan ääneen?
Korkeat kulut ovat crypton vastaisia.

Joo, eikai se väärin ole arvostella hintoja. Mutta hyvä sanoa että vaihtoehtoja löytyy ja niitä todellakin löytyy. Esim. bitstamp, kraken, coinbase, gdax, bitFlyer, bitpanda, localbitcoins.com jne. Coinmotionia käytetään mukavuuden ja helppouden takia ja se on tehty suomalaisille. Mielestäni niillä ei ole mitään eettistä tai moraalista velvollisuutta tarjota halpaa palvelua.

Tämä nyt on täyttä häränpaskaa. Kryptoilla ei ole mitään linjaa tuohon, kryptot ja bitcoin ovat vain teknologiaa joita kukaan ei kontrolloi millään tavalla. Jos jokin ideologia kryptojen takana on, niin se on vapaa markkinatalous. Vapaassa markkinataloudessa kuka tahansa saa tarjota palveluita mihin hintaan tahansa haluaa, eikä kenenkään ole pakko ostaa. Ja jos on tyytymätön nykyisiin toimijoihin voi perustaa kilpailevan palvelun. Tätä demariasennetta jossa valitellaan ainoan toimijan kalliita hintoja en ymmärrä ollenkaan. Vähän samaa ideologiaa kun ajatellaan että valtion pitäisi hoitaa kaikki ja sitten vaan jupistaan kun valtio hoitaa hommat paskasti, niinkuin se yleensä hoitaa.

kangasbros: _ikun perustamaan? Vapaa maa ja vapaa kilpailu
ajuta markkinatalouden päälle ja aina ajatellaan että “jonkun muun” pitäs tehdä homma ja vielä halvalla). En ihmettele ettei täällä ole kellään hinkua perustaa firmoja
Vapaassa markkinataloudessa kuka tahansa saa tarjota palveluita mihin hintaan tahansa haluaa, eikä kenenkään ole pakko ostaa. Ja jos on tyytymätön nykyisiin toimijoihin voi perustaa kilpailevan palvelun.

Oletko siis sitä mieltä, että ihmisten pitäisi ryntäillä perustelemaan firmoja toimialoille, joista niillä ei ole tuon taivaallista tietoa?

kangasbros: Joo, eikai se väärin ole arvostella hintoja.
No ei ole. Vai maksatko maitolitrastakin mielelläsi nelinkertaisen hinnan jos niikseen tulee?
Jostain syystä käyt siellä kuitenkin aika kuumana ja vaahtoat demariasenteesta. En ole demari. Kannatan markkinataloutta, ja niin KOVAA kilpailua kuin mahdollista -> josta seuraa alhaisia hintoja.

kangasbros: Tämä nyt on täyttä häränpaskaa. Kryptoilla ei ole mitään linjaa tuohon, kryptot ja bitcoin ovat vain teknologiaa joita kukaan ei kontrolloi millään tavalla.
Olen tästä eri mieltä. Lukuisat crypto -projektit perustelevat olemassaoloaan alhaisilla siirtokustannuksilla. Se on teknologian yhtenä tavoitteena.

Kun Henkka ja kumppanit on oman firmansa perustaneet, niillä on ollut vielä vähemmän tietoa asiasta kuin sinulla tässä vaiheessa. Ne ovat tehneet pioneerityötä, grindanneet monta vuotta tappiollisen bisneksen kanssa, levittäneet tietoutta bitcoinista samalla jne. Mielestäni ne saavat tarjota palveluaan millä hinnalla haluavat, ja tässä vaiheessa ovat oikeutettuja markkina-asemaansa ja hinnoitteluunsa.

Hinnoista saa toki mussuttaa, ja pitääkin. Lähinnä vaan painottaisin suhteellisuudentajua ja kannustaisin myös ymmärtämään, miksi markkina nyt on sellainen kuin se on.

Ne jotka mainostaa hinnoilla mainostaa hinnoilla. Coinmotion ei ratsasta hinnoilla vaan suomalaisuudella ja helppoudella. Halvemmalla saat coineja vaikka jos menet jonkun bitcoin-automaatin viereen mainostamaan että ostat markkinahintaan. Tai ehkä valtion huutokaupasta? https://www.hs.fi/talous/art-2000005575957.html

Mä luulen että joku pankki vielä ratkaisee tämän ongelman. Pankit tulee ja mainostaa kokemuksella ja turvallisuudella ja niin me ollaan taas kiltisti pankkien asiakkaina.

Sinun pitäisi kritisoida pankkeja. Pankit estävät uusia kryptoyrityksiä avaamasta tilejä, sulkevat aiemmin avattuja tilejä ja suhtautuvat negatiivisesti myös yksityishenkilöihin jotka ostavat tai myyvät suurempia määriä kryptoja. Pankit yrittävät estää heille kilpailevan rahajärjestelmän syntymisen. Pankkien toiminta on käytännössä määräävän markkina-aseman väärinkäyttöä suhteessa kryptoyrityksiin. Jos keksit tähän ratkaisun, niin hintoihin liittyvät ongelmat ratkeavat samalla. Finanssivalvonnan pitäisi valvoa pankkeja, mutta tuskinpa tekevät tälle asialle mitään. Sinne voi kuitenkin ottaa yhteyttä myös pankkien asiakkaina olevat yksityishenkilöt: http://www.finanssivalvonta.fi/fi/Fiva/Yhteystiedot/Pages/Default.aspx

Se on hullua että pankit yrittävät estää, vaikka voisivat luoda oman lohkoketjun. Pankki voisi luoda sen verran ylivoimaisen kryptopankkipalvelun, että yksityishenkilötkin varmasti tallettaisivat isommat rahamäärät sinne. Paperilompakoiden säilyttäminen itsellä on vähintäänkin kuumottavaa, jos olis miljoonia siinä lapulla. Tällä hetkellä se on turvallisin tapa.

Coinbasen vaihtokulut ovat kyllä myös isoja mutta sekin on vain muutaman kolikon paikka. Liiketoimintaahan tämä vain on ja kotimaassa on kyllä muitakin toimijoita kuten local bitcoins.

Omega: en ymmärrä pointtiasi, menee tämän keskustelun ohi. Pankit eivät liitty millään tavoin Coinmotionin myynti- ja ostokursseihin.
Saan heidän kauttaa siirrettyä rahaa omalle pankkitililleni, joka on hieno asia.

Etkö oikeasti? Kilpailevia kryptoyrityksiä ei voi syntyä, koska ne eivät saa avattua pankkitiliä. Eivätkä edes vanhat voi jatkaa jos niiden tilit suljetaan. Nämä taisivat olla omia sanojasi:

“Kannatan markkinataloutta, ja niin KOVAA kilpailua kuin mahdollista -> josta seuraa alhaisia hintoja.”

Lohkoketju on tehottomin ohjelmistotekniikassa kehitetty tietorakenne. Ensisijainen tavoite on toimia vertaisverkkona ilman kontrolloivaa auktoriteettia. Markkinointipuheet voivat antaa harjaanjohtavan kuvan tekniikan rajoituksista.

Kilpailussa yleensä isot syö pienet ja miksi kilpailevalle yritykselle tulisi järjestää systeemit. Taitaa coinmotion olla sittenkin huono peluri ja kilpakumppanit vähän näpäyttää. Pankkejahan ei pitänyt tarvita.

Bittiraha taitaa purra ruokkivaa kättä.

Aloittajalla yksipuolinen näkemys. Hyvä kuitenkin että keskustelua käydään.
Olen itse ollut yrittäjänä ja tiedän, että on paljon kiinteitä kuluja ja sivukuluja.
Coinmotion on ammattimainen toimija jonka täytyy maksaa myös työntekijöille palkat, verot ja vuokrat.