Coinbase-kokemuksia

Coinbase laajensi alku syksystä Suomeen. Onko kokemuksia kellään miten lompakko ja osto/myynti skulaa käytännössä. Risuja ja ruusuja…

Vaatii SEPA- tilisiirron eli kulut on suurempia…

Itselläni ei tunnistautuminen toiminut, sähläsin supportin kanssa jonkun aikaa, ja nyt voisi ilmeisesti koittaa uudestaan. En ole vielä jaksanut vaivautua :stuck_out_tongue:

Pankki on joku virolainen pankki, en muista nimeä. Hinnat ovat kilpailukykyisemmät kuin esim. bittirahalla tai coinmotionilla, mutta vastaavasti varmaan siirrot menevät hitaammin. Toisin kuin jenkkipalvelussa, lompakossa on myös EUR-balanssia, ja ne pitää vaihtaa coineihin sitten siirron toteututtua.

Lienee yksi parhaiten rahoitetuista palveluista.

Kannattaa lukea niistä Coinbasen käyttöehdoista huolella mm. seuraava kohta:

You hereby authorize Coinbase to, directly or through third parties, (i) make any inquiries we consider necessary to verify your identity and/or account information, and (ii) request and obtain any consumer report, credit report or similar information relating to you and to take action we reasonably deem necessary based on the results of such inquiries and reports, and hereby authorize any and all third parties to which such inquiries or requests may be directed to fully respond to such inquiries or requests.

Siitä saa aika mainion rekisterin käyttäjistä ja sen saa sitten vaikkapa myydä vapaasti eteenpäin:

9.6. Change of Control. In the event that Coinbase is acquired by or merged with a third party entity, we reserve the right, in any of these circumstances, to transfer or assign the information we have collected from you as part of such merger, acquisition, sale, or other change of control.

Automaattinen tunnistautuminen tuotti vähän tuskaa, mutta kolmannella kerralla meni onneksi käsittelijälle ja joku henkilö sen sitten hyväksyi (aikaa meni kokonaisuudessaan n. 30 min). Tunnistautumisen jälkeen kaikki on toiminut yksinkertaisesti mutkitta!

Jos joku yrittää kokeilla Coinbase:a juuri tuon saman nimeltä mainostamattoman virolaispankin tileiltä, en suosittele: pankkisiirtojen läpimeno ei toiminut odotetulla tavalla. :frowning:

Näissä tilanteissa se USA:n tekninen tuki näemmä heittääkin pallon takaisin ns pankin puolelta tarkistettavaksi, joka yleensä ottaa aikaa kun nämä organisaatiot ovat sellaisia kuin ovat melko usein … :-[

:-\ ???

Jotain mättää aika pahasti Coinbase:n kumpanin virolaisen LHV-pankin järjestelmissä: ensin kun sain korjausta siihen miten viitenumeroa pitääkin käyttää maksusiirtojen viestikentissä eivät ongelmat ole loppuneet tähän päivään mennessä.

Seuraavaksi muodostui ongelmaksi vastaanottajan nimen kanssa ts Beneficiary -kenttään ei kelpaakaan englantilainen Coinbase -yhtiön virallinen nimi.

Myöskin UK/USA:sta annetetut helpdesk:n ohjeet ovat täysin hyödyttömiä eikä kukaan halua ko pankista mitenkään kommentoida “asiakkaansa” tilin käytön palvelua.

Onkohan kukaan ratkaissut tätä ongelmaa täällä forumilla?

ps: pistin tarkoituksella tuon pankin nimen esiin koska ovat kerran tähän leikkiin itse mukaan lähteneet.

Vanhaan ketjuun vähän omia kokemuksia.
Toimii ja ei toimi.

Olen pari kuukautta testannut Coinbasen palveluita ja eniten kiinnosti kuinka eurot siirtyy coinbase tililtä Suomeen. Joulukuun puolella ensin kokeilin pankkikortilla ostaa bitcoineja, exchange btc/eur treidaus sivua samoin bitcoinien siirtoa sisään ja ulos coinbase tililtä… ei ihmeempiä ongelmia.

Tammikuussa kokeilin 3 eri siirtoa noin viikon välein Suomeen S-pankin tililleni. Euroja ei voi siirtää ellei ensin ole tehnyt tilin varmistussiirron eli täytyy lähettää omalta tililtä muutama euro coinbasen tilille. Lisäksi täytyy olla henkilöllisyys todistettu esim. passi*. Tämän jälkeen voi siirtää euroja Suomeen. Tallentamisesta ei veloiteta mutta siirroista omalle tilille Suomeen menee 0,15 euron kulu.

Tekemäni siirrot oli vähän yli 50 euroa/lähetys. 1. ja 2.siirron tapahtuma näkyi tililläni kahden päivän sisään. 3.siirto kesti 13 päivää (9 arkipäivää) Maksu luotiin 21.1 ja summa tuli tililleni 3.2. (Suomen aikaa)
Selitys oli ”odottamaton tilanne” pankin viiveissä. No voi olla mutta viive oli kyllä pelkästään lähettäjän päässä koska kun kysyin niin täällä päässä ei ollut normaalista poikkeavaa viivettä. Ohessa selitys

Mielestäni tuo 3. siirto-aika oli liian pitkä enkä suosittele ainakaan isompia summia siirtelemään jos vaikka olisi suunnitellut että tietty summa on perillä tiettynä päivänä. Siihen en luottaisi.

Vähän jos spekuloin niin siirtoihin ehkä vaikutti 15.-16.1 päivän tapahtumat coinbasen btc/eur pörssissä. Silloin bitcoinin hinta vaihteli todella paljon n.300-400 euron välillä. Tästä varmaan syntyi paljon tapahtumia/maksuja kerralla jotka ruuhkautti tilanteen ? Lisäksi Coinbase ilmoitti 25.1 sivuston ongelmista ja tutkineensa mahdollista DDoS hyökkäystä
Resolved - Our team has taken action to mitigate a possible DDoS attack on the Coinbase.com website. Service has been returned to normal, the site is online and fully operational.

*En nyt epäile Coinbasen tai muun isomman pörssin toimintaa mutta kannattaa aina miettiä mihin ja mitä henkilötietoja antaa ulkomaille. Itse olen käyttänyt jo jonkin aikaa varmuuden vuoksi Suomalaista palvelua josta tulee tieto jos luottotietojani kysellään jne. josta voisi päätellä että henkilötietojani käytetään mahdollisesti väärin.

Jatkossa Coinbasen käyttö jää vähemmälle mutta onhan tuo varalla hyvä olla tili ulkomaillakin. Luotan kuitenkin enemmän Suomalaisiin bitcoin palveluihin helpomman asiakaspalvelun takia jos ongelmia tulee.

Menin sitten kirjautumaan coinbaseen ja kerroin nimeni,emailini ja puhelinnumeroni. Vasta jälkeenpäin luin ohjeesta:

Discloses information to a third party

This service can associate your payments together, log your IP address and know your real identity if you provide personal information like your email, name or banking account.

Pankkitunnusta en sivustolle antanut.

Eli mitä tuo ( tummennetut osat ) käytännössä tarkoittaa? Lähinnä tuo IP osoite mietityttää.

Eli siis onko mahdolliset myöhemmät webbi lompakot vaarassa hakkeroinnilta tjsp.?

This service can associate your payments together, log your IP address

Eiköhän nuo ole melkein jo lain edellyttämiä vaatimuksia kun rahasiirroista puhutaan, mahdollisen rahanpesun ym. estämiseksi.

Rekisteröitymisvaiheen verifiointiongelmia ja viime päivien palvelukatkoksia lukuun ottamatta Coinbase on toiminut hyvin, tilisiirrot on menneet läpi yhtä nopeasti kuin Bittirahallakin.

Jonkun sanasen kirjoittelin Coinbasestakin:
http://lohkaisut.blogspot.fi/2017/05/euroilla-ethereita.html