Bter

Ilmeisesti btc siirrot ei heti toimi kun saavat sivunsa kuntoon…

“We are seeking all ways to compensate our users including selling http://BTER.com (Debits & funds not included): [email protected]

“CNY and USD withdrawals will be enabled first in these days and the crypto-coins (NXT etc)will be handled later when we make sure it’s safe.”

lähde : https://twitter.com/btercom

[quote=“bittimikko, post:1, topic:2585”]Ilmeisesti btc siirrot ei heti toimi kun saavat sivunsa kuntoon…

“We are seeking all ways to compensate our users including selling http://BTER.com (Debits & funds not included): [email protected]

“CNY and USD withdrawals will be enabled first in these days and the crypto-coins (NXT etc)will be handled later when we make sure it’s safe.”

lähde : https://twitter.com/btercom[/quote]

Tuosta taisi puuttua pieni maininta siitä, että myös saitti olisi myynnissä.

“We are seeking all ways to compensate our users including selling http://BTER.com (Debits & funds not included): [email protected]

Vaikuttaa siltä, ettei niitä bitcoineja ihan heti ole takaisin odotettavissa.

Joo taitaa loputkin rahat olla loppu Bter tileiltä…

http://www.coindesk.com/bter-unable-to-repay-customers-following-alleged-exchange-heist/

Todella vaikeata näiden pörssien toiminta tuntuu olevan. Liian pienillä sijoituksilla / varoilla haalitaan asiakkaita paljon ja erilaisia kolikoita… lähdetään tekemään isompaa kauppaa / toimintaa mihin oikeasti on varaa.
Tämän takia varmaan osa pörsseistä vähentänyt kolikoiden määrää koska btc varat ei riitä siinä tilanteessa jos kaikki asiakkaat myyvät pois kolikot kerralla -> vaihtavat btc.

Nyt en ymmärrä logiikkaa. Jos pörssi toimii teknisesti oikein ja rehellisesti, niin eivät ota asiakkaiden talletuksia omaan käyttöön, vaan ainoastaan mitä saavat kuluista itselleen. Toisin sanoen kaikkea ei voi vaihtaa bitcoineiksi ellei joku niitä myös osta ja jos dumppaa ison määrän, niin hinta voi laskea niin alas että ei enää viitsi myydä niin halvalla.

Lisäys: Hajautetut pörssit (Multigateway, Ripple tms) on jo valmiiksi olemassa oleva ratkaisu pörssien hakkerointi ongelmaan.

Bter, Bittrex ym. ottavat käsittelykuluja myynneistä/ostoista n. 0.25% (riippuu kolikosta).
En oikein usko että tuolla 0.25% pelkästään pyöritetään palvelimia ja maksetaan työntekijöiden palkat ym kulut.
Jostakin niiden saatava muitakin tuloja ? tai sitten pyörivät laina/sijoitus rahoilla ?
Mielestäni tämä Bter ryöstö osoitti että juuri muita varoja ei ole kuin asiakkaiden varat ja joidenkin sijoittajien jotka varmaan jo kääntäneet selkänsä.

Bitcoinin arvon muuttuessa edestakaisin niin aiheuttaa mielestäni sen että btc pitäisi olla enemmän varastoituna kuin se mitä sijoitettu. Voi niistä voittoakin saada kun myy kolikoita bitcoineiksi.

Oon noita joskus aiemmin laskenut, nyt aivot lyö tyhjää eikä jaksa laskea bterin kohdalla erikseen, mutta alla vanha quote miten arvioin Bitstampin tulot:

[quote=“BaaBlo, post:29, topic:2502”][quote author=J link=topic=2802.msg22662#msg22662 date=1420757933]
Eilen illalla silmät ristissä arvioin että 19000BTC vastaa ehkä Bitstampin vuoden liikevoittoa. Älkää nyt kuitenkaan kivittäkö jos laskin ihan pieleen. Se olisi “helposti” laskettavissa kaivamalla jostain volyymit ja laskemalla siitä bitstampin palkkion ja vähentämällä siitä arvioidut kulut.
[/quote]

Tuohon samaan tulokseen tulivat muutama tunti sitten olleessa live sessiossa “Q&A with Andreas Antonopoulos: Bitcoin in 2015 and beyond”
https://www.youtube.com/watch?v=1DG98FH1qlo @ ~38min 25sec eteenpäin
Enemmän kommentteja BitStampin tapahtumasta @ 35min 19sec eteenpäin

Suosittelen lämpimästi katsomaan / kuuntelemaan koko session läpi, paljon hyviä pointteja ja näkemyksiä erinäisistä asioista ;)[/quote]

No kai sillä 0.25% oikeasti joku yritys sitten tekee voittoa.

Siihen pitää lisätä myös rahansiirroista pörssistä ulos tulevat kulutuotot, mutta hädin tuskin kannattavastihan noi pyörii. Juoksevat kulut ei nyt tosin välttämättä niin isot oo toiminnassa olevalla pörssillä, palvelinkulut ja ulkoistettu asiakaspalvelu… :stuck_out_tongue:

Bter sivut tulleet takaisin.
Itselläni todella pieni määrä kolikoita siellä. Äsken kirjauduin sinne ja näytti kyllä ihan höpöjä saldot toistaiseksi.

[quote=“bittimikko, post:9, topic:2585”]Bter sivut tulleet takaisin.
Itselläni todella pieni määrä kolikoita siellä. Äsken kirjauduin sinne ja näytti kyllä ihan höpöjä saldot toistaiseksi.[/quote]

Ainakin NXTin siirtäminen ulos on toistaiseksi estetty.

no ehkä pääsiäiseen mennessä…

“[size=12pt]We have decided to rebuild BTER’s backend, completely solve the wallets security issue and re-enable all the tradings[/size].”
https://twitter.com/btercom

Tarina kertoo, että ainakin NTXiä saisi nostettua nyt pois.

Tässä uutinen sivuten jatkoa: http://www.coindesk.com/bter-to-return-hacked-funds-following-security-partnership/

Kiitos infosta… Sain NXT:t (ja BTC:täkin) nostettua 8)

Ennen Bter alasajoa minulla oli siellä jonkun verran BTC sekä yuaneja että esim YAC.
Pieni osa kadonneista BTC on jo palautettu ja itsekin sain koko menetetystä saldosta jotain 7% luokkaa. Menetetty saldo on Bterin krjanpidossa ja sitä varten on luotu BTC rinnalle “tili” jossa näkyy koko menetetty summa ja sitten se summa jonka verran on kulloinkin saatu palautettua. Pyrkivät 100% palautukseen.

Lisäksi testasin YAC deposit ja toimi.
Myös treidaus näyttäisi toimivan.
Sivuilla ilmenee vielä monenlaisia pikku ongelmia mutta näyttävät viilaavan niitä jossain prioritetetijärjestyksessä.

Minulla ei myöskään ole aikomustakaan vetää coinejani sieltä pois mutta varmaan hetki pitää odottaa että se normalisoituu. Käyttäjäthän sen ratkaisee jatkavatko sen käyttöä. Minun luottamukseni Bteriin itseasiassa on vahvistunut tämän casen myötä - toistaiseksi vaikka aika pohjamudissa se hetken kävikin.

Bter siis näyttää olevan vakavissaan nousemassa uudelleen pystyyn entistä ehompana ja vaikuttaa todellakin sille että ei ollut mikään MtGox skammi. Bter väellä on varmasti vielä iso urakka jäljellä mutta paljon ja vauhdilla ovat tehneet. (ei nimittäin ole mikään ihan simppeli juttu - paitsi pienten nörttipoikien luuloissa)

Jo ennen tapausta Bter oli saatu toimimaan varsin hyvin ja mallikkaasti sekä jopa asiakaspalvelukin oli valovuoden edellä jotain craptsyn tyylistä surkeutta.

Pakko antaa 8 ja 1/2 pistettä Bterille. Antaisin kympin jos tapauksessa tiedotus olisi myös “shokkivaiheessa” ollut edes hiukan parempaa.

Kun kaikki huono tapahtui uutisoitiin asiasta reippaasti siellä, täällä ja vähän tuollakin. Nyt kun kaikista epäilyistä ja hurjista huhu- ja juoruviidakkorumpu uutisista huolimatta se näyttäisi nousevan takaisin ja entistä ehompana eipä nouse uutiskynnysten yli, ei täällä eikä tuolla…