Bluebox - masternode kolikoiden ASIC?

Tämä voi olla hieman väärä osasto sinänsä kun tämä ei varsinaisesti ole ASIC, mutta tuumasin että tätä ryhmää tämä eniten kuitenkin kiinnostanee niin mainostanpa täällä.

Nyt on ennakkotilattavissa Bluebox niminen verme:
https://www.blueboxing.net/

Tämä ei ole suoranaisesti ASIC, mutta tämä kuitenkin mielestäni muistuttaa huomattavasti ASIC koneita, että ainakin minun kaltaiseni käyttäjän kannalta se ajaa saman asian kuin ASICit, paitsi onnistuessaan on nähdäkseni jopa parempi.

Olen tehnyt englanninkielisen kirjoitelman tähän liittyen: https://medium.com/@samuli.holopainen1/bluebox-replacement-for-asic-miners-3407007e7e2e

Sen kun lukee, niin ei tätä Suomenkielistä selostusta tarvitse lukeakaan.

Lyhyesti kyse siitä että louhittavat kolikot ovat niin sanottuja “proof of work” kolikoita. Mutta on myös olemassa “proof of Stake”-kolikoita, joissa sitten laitetaan pystyyn Masternodeja, jotka pyörivät servereissä.

Tässä masternode hommassa on kuitenkin ongelmana sekä se että niitä ei ole yhtä näppärä laittaa pystyyn kuin louhijoita, ja lisäksi on vaikea löytää mitä kolikkoa kannattaa “louhia”, eli mille laittaa masternode pystyyn.

Tähän liittyen sitten on Bluebox ratkaisemassa juuri näitä kahta edellä mainittua ongelmaa. Bluebox toimii periaatteella että yritys joka sen myy, on etäyhteydellä yhteydessä koneeseesi ja laittaa noita masternodeja pystyyn sinun puolestasi. Tällöin sinun ei tarvitse osata laittaa niitä pystyyn, ja lisäksi joku muu valkkaa minkä kolikon masternode sinne laitetaan. Haittana tässä tosin on että yritys ottaa osan tuotosta itselleen.

Sinänsä on toki mahdollista laittaa niitä itsekin pystyyn, mutta silloin se ei enää muistutua ASICin käyttämistä mielestäni, vaan tällä tarkoitetulla toimintaperiaatteella homma on samanlaista kuin ASICin käyttö, eli hommaat koneen joka laitetaan nettiin kiinni ja säätelet tiliasetukset kuntoon niin sen jälkeen homma toimii itsestään.

Teknisesti laite on erilainen kuin ASICit, mutta käyttäjän kannalta käyttäminen on samanlaista. Käyttäjän kannaltakin eroja kuitenkin on.

Ensimmäisenä että kun sinulla on serveri johon laittaa masternode, niin voit laittaa minkä tahansa kolikon masternoden siihen, eli algoritmi ei rajoita. Ja päälle vielä samassa blueboxissa voi olla useamman eri kolikon Masternodet yhtä aikaa pyörimässä.

Toinen ero on käyttöikä. ASICithan lähtökohtaisesti käyvät päivä päivältä suhteellisesti huonommiksi kun kilpailevien koneiden teho kasvaa, masternodien kohdalla taas kaikki masternodet ovat tasa-arvoisia, joten sinänsä kone käy heikommaksi mitä enemmän masternodeja kolikolla on, koska jakajia on enemmän, mutta suhteellinen teho pysyy samana ja lähtökohtaisesti kone voi olla vielä 10 vuoden päästäkin yhtä käyttökelpoinen kuin nytkin.

Tähän liittyen myös tulo logiikka on päinvastainen kuin ASICilla, ASICilla lähtökohtaisesti tehdään isot rahat alussa ja ajan kuluessa tulotaso pienenee kokoajan.

Koska tässä yritetään löytää sitä hyvää kolikkoa kaikkien huonojen seasta, niin lähtökohtana on että alussa kone tekee vähemmän rahaa ja lopussa enemmän. Siis idealla että toivotaan osuttavan johonkin DASH kolikon kaltaiseen joka sitten viiden vuoden päästä tekisi sen tonnin kuussa.

Mutta lukekaa enemmän tuosta englanninkielisestä kirjoituksestani ja jos kiinnostaa lisää kysellä, niin yksi mahku on mennä Transcendence/Telos kolikon Discord kanavalle: https://discord.gg/j4BrEM

Tämä Bluebox siis liittyy tähän Transcendence/Telos kolikkoon sillä tavoin että yritys koneen takana on saman omistama kuin Transcendence/Telosin kehittäjä.

Sinänsä Blueboxilla ei tarvitse Telos nodeja laittaa, mutta käytännössähän toki yrityksen puolesta niitä laittavat.

Selitäppä muutamalla lauseella mitä tuo laite tekee. Tuo telos kolikkohan on täysin arvoton ja hyvin pieni rahamäärä siirtyy käyttäjältä toiselle vuorokauden aikajanalla.
Ostan sen ja kytken nettiin, mitä seuraavaksi?
Nuitako teloksen masternodeja tuolla pyöritellään vai mitä vain muita?
Jos muita niin aika paljon saa laittaa rahaa kiinni että mitään järkevää saa sinne ja mitä tuo nyt sitten eroaa että laitan sen mn pyörimään itse jonnekkin virtuaalimasiinalle.

Ps. En lukenut koko tekstiä joten voin kysellä jo selittämiäsi asioita.

Masternodeja pyöritellään omalla tai vuokratulla serverillä ja setuppien laittaminen ei ole rakettitiedettä niin ihmettelen mikä tämä boxi on?
Masternodet vaativat pyörittämiseen todella kevyttä rautaa ja joista tärkein on kenties kovalevytila. Käytännössä melkein mikä tahansa vanha läppäri kävisi. En ehkä tajunnut boxin ideaa?

Itsellekkin tuli aiheeseen liittyvä kysymys jos joku osaa vastata. Onko mitää haittaa jos pyöritän useaa eri masternodea yhdelta samalta serveriltä?

1 tykkäys

Tuolla Blueboxing-sivulla puhutaan hajautetusta järjestelmästä (decentralization) mitä täytyy kyllä nyt vähän kritisoida. Masternode-systeemit menevät nimittäin alkuperäisistä kryptovaluutoista keskitetympään suuntaan. Tässä hieman englanninkielistä kirjoitelmaa aiheesta:

http://iki.fi/teknohog/hacks/cryptocurrencies.php#masternodes

Alkuperäinen Proof of Stake kehitettiin Peercoiniin, joka julkaistiin jo 2012. Menemättä yksityiskohtiin, PoS on kuin pankkitili joka maksaa noin prosentin korkoa vuodessa talletuksille, riippumatta talletuksen absoluuttisesta määrästä. Tämä on suhteellisen reilu systeemi, koska "rikkaat" eivät saa suhteessa yhtään sen enempää kuin "köyhät".

Masternodeissa on tavallaan sama idea, mutta “korkoa” saa vasta kun on tallettanut nodeen tietyn summan (collateral). Nämä summat ovat yleensä tarkoituksella suuria, jotta masternodejen kokonaismäärä pysyy rajoitettuna. Siispä “korkoa” saa vasta kun on tarpeeksi varakas sijoittamaan kunnolla. Esim. Zcoinilla tämä talletus on tällä hetkellä 5000 euron luokkaa.

Masternodet menevät siis ideologisesti sellaisen vanhan maailman suuntaan, jossa vain isot pojat keräävät kapitalismin tuotot, eikä alkuperäisestä kryptoanarkismista ole paljoa jäljellä.

Tästä seuraa myös se ongelma, että kun ahneet sijoittajat laittavat kaikki lanttinsa masternodeihin, niin kiertoon jää vähemmän coineja. Näillä pitäisi sitten hoitaa varsinaiset raha-asiat, joten yksittäisen coinin arvon pitäisi nousta. Eli tavallaan masternodet ovat yksi tapa pumpata coinin arvoa keinotekoisesti.

Peercoinilla on muuten vastaava PoS-boksi ollut jo pidempään tarjolla:

Kai noita jotain yhteis pooleja löytyy masternodeile jos haluu vaikka vähän pienemmällä mukaan? Ainakin kuulut että olisi tulossa sekä joku stake projekti minkä kautta voisi liittyä niin pienellä summalla masternoden pyörittämiseen kuin haluaa. Tarviiko kaiken edes olla välttämättä täydellisen hajautettua riippuen projektin päämärästä ja tavoitteista vai riittääkö joissakin tapauksissa että on riittävän hajautettu? Ymmärrän pointtisi hajautuksen suhteen ja esim bitcoiniin ei tulisi kysymykseenkään vastaavanlainen toiminta malli

Eli kun otat sen ja kytket nettiin, niin siitä eteenpäin et itse tee enää mitään, vaan loput tekee yritys etäyhteydellä.

Mutta mitä sitten laitteessa tapahtuu on että yritys laittaa sinne masternodeja pystyyn eri kolikoille. En sitten tiedä kuinka tuo tulon maksu sitten tapahtuu käytännössä, että maksavatko esimerkiksi kaiken teloksina, vai pitääkö noita kukkaroita sitten jossain vaiheessa tehdä joka kolikolle että saa omat osuudet masternodien tuloista itselleen vai kuinka. Mutta periaate on kuitenkin siinä että mikäli onnistuvat hyvin noita kolikoita valkkaamaan, niin sitten pitäisi kolikoitakin alkaa tulla.

“Nuitako teloksen masternodeja tuolla pyöritellään vai mitä vain muita?”

Oletan että laittavat sinne ainakin Telosten masternodeja, mutta käsitykseni on että sinne tulisi sitten yhden jos toisenkin kolikon masternodeja, koska sillä tavallahan se juuri olisi järkevää. Ja tosiaan, käsitykseni on että voi vaikka kieltäytyä noista Teloksen masternodeista jos haluaa, ja ihan mitä tahansa Proof of Stake kolikoita sinne voi laittaa. Mutta yritys laittanee niitä mitkä potentiaalisiksi ja halvoiksi arvelee.

“Jos muita niin aika paljon saa laittaa rahaa kiinni että mitään järkevää saa sinne ja mitä tuo nyt sitten eroaa että laitan sen mn pyörimään itse jonnekkin virtuaalimasiinalle.”

Tässä on sellainen että itseasiassa yritys maksaa tarvittavat kolikot masternodien pystyyn laittamiseen. Eli kun olet laatikon maksanut, niin siitä eteenpäin ainoa kulu sinulle on sähkö ja netti yhteys, tosin nettiyhteyteenkin saa sopimuksen jossa yritys maksaa sen.

Muokkaan tuon toisen osan kysymystä siten että mitä eroa on itse laittaa tai tuota blueboxia käyttää.

Eli tässä tosiaan pitää muistaa että jotkuthan pyörittävät noita PoS masternodeja kymmenen vuotta (tai enemmänkin) vanhoilla kannettavilla, joten itse hardware puoli ei liene kovin merkittävä. Ja jos itse osaat ja jaksat masternodeja pystyyn laitella eri kolikoille, niin silloin edut jäävät varsin vähäisiksi. Lähinnä etuna on silloin se että yritys maksaa nuo kolikot joilla nuo masternodet pystyyn laitetaan, mutta toisaalta kun yritys sitten ottaa tuloista myös oman osuutensa, niin jos joka tapauksessa jaksaa, niin silloin ehkä kannattaa mieluummin itse laittaakin.

Joten etu on siis ennenkaikkea sellaisillä minun kaltaisillani jotka kaipaavat vaivatonta ASIC kokemusta. Eli ostan laitteen, pistän päälle ja sitten vain keräilen tuloja.

Voitaisiinkin sanoa että Blueboxissa itse laite ei liene kovinkaan ihmeellinen, vaan se mikä jutussa on jujuna on, että ostat itsellesi palvelua, työvoimaa.

Voitaisiin sanoa että sinä maksat laitteen ja yritys maksaa työn.

Esimerkiksi itselläni ei ole kiinnostusta alkaa analysoimaan eri PoS kolikoita että mille kaikille niistä kannattaa laittaa masternode pystyyn eikä hirveästi kiinnosta niiden pystyttäminenkään. Laitoin Telokselle 38 masternodea pystyyn, ja vaikka se olikin kohtuu kivutonta, niin mieluummin en näe sitäkään vaivaa. Itseasiassa päädyin ostamaan Peertoro.eu (saman yrityksen hosting palvelu miksi noita nyt sanotaankaan) kautta lopulta noita Teloksen masternodeja pystyyn kun en halunnut nähdä edes tuota masternoden pystyyn laittamis vaivaa.

Joten ennenkaikkea tuossa laitteessa on kyse siitä että PoS kolikoiden “louhinta” tehdään vaivattomaksi.

Niinkuin tuossa aiemmassa vastauksessani pekonimunaalle totesin, niin boxin idea on oikeastaan siinä että idea ei niinkän ole itse boksissa vaan palvelussa joka seuraa mukana. Eli jos itse tykkäät laitella noita masternodeja pystyyn ja vahdata kolikoita, niin silloin tuosta ei juurikaan muuta hyötyä ole kuin se että yritys maksaa collateraliin laitettavat kolikot, mutta toisaalta, tästä kuitenkin seuraa että yhtiö myös ottaa osan voitosta, joten lopulta voi olla parempi että maksaa itse collateralin ja myös pitää kaiken.

Eli jos haluaa vaivatonta ASICin kaltaista PoS kokemusta, niin blueboxilla sen saa, mutta jos on valmis näkemään vaivan itse, niin korkeintaan tuosta saa silloin sen serverin itsellensä.

“Onko mitää haittaa jos pyöritän useaa eri masternodea yhdelta samalta serveriltä?”

Ei suoranaisesti. en ole ihan varma, mutta on mahdollista että joku PoS kolikko saattaisi rajoittaa ettei samalla serverillä voisi olla muita (veikkaan kylläkin ettei se ole edes mahdollista). Sen tiedän että jotkut kolikot rajoittavat omien masternodien määrän yhteen per serveri. Eli esimerkiksi Teloksen tapauksessa voit pistää vaikka 100 Teloksen masternodea samalle serverille, tosin ovat puhuneet mahdollisesti muuttavansa tämän tulevaisuudessa, koska se on luonnollisestikin huono decentralisaation kannalta ja näin ollen koko kolikon vakauden. Teloksessa tämä tulikin jo kertaalleen vastaan kun monella oli Contabossa kasa masternodeja ja Contabo teki useammalle tällaiselle jonkin ylläpitotoiminnon joka kaatoi näitä masternodeja pois, niin se näkyi kun yllättäen joku 10 prosenttia masternodeista lähti pois linjoilta.

Varsinaisia todellisia mahdollisia haittoja tulee mieleeni kaksi. Ensimmäinen on että eri kaksi eri kolikkoa saattavat jakaa saman portin, tällöin voi olla että molempia ei pysty samalla serverillä pitämään.

Toinen haitta on sitten itsesikin mainitsema kovalevytila, jos on monen eri kolikon masternodet, niin silloin myös kaikkien lohkot ovat kovalevyllä, joten tämä voi jossain vaiheessa alkaa tulla ongelmaksi kun kovalevytilaa alkaa tarvita niin rajusti. Blueboxeissa taitaa tulla 500 Gb kovalevyt defaulttina mukana, mutta ovat jo varoittaneet että jossain vaiheessa täytyy olla enemmän kovalevytilaa, että tuo ei vielä riitä.

Mikäli tuosta nettisivulta oiein ymmätsin niin tuo peercoinin StakeBox ei ole sama asia kuin Bluebox.

Teloksella on kyllä vastaavanlainen viritelmä nimellä PiggyBank: https://teloscoin.org/wiki/index.php/Telos_PiggyBank

Ja monella muullakin PoS kolikolla on vastaavanlainen.

Eli nämä ovat staking laitteita, eivät masternode vehkeitä. Sinänsä näillä varmaan voisi pyörittää masternodeakin, mutta niitä ei ole kuitenkaan tarkoitettu sellaisiksi.

Näiden ideana on että näissä on jonkin kolikon kukkaro sisällä, tässä tapauksessa peercoinin, ja sitten ihan vain kolikoita kukkarossa pitämällä ja kukkaron päällä pitämällä saat tuohon kukkaroon lisää rahaa.

Esimerkiksi Teloksen kohdalla jako menee 90/10 masternode / kukkarojen välillä. Eli uusista kolikoista 90 prosenttia menee masternodien pyörittäjille ja 10 prosenttia menee kukkaroihin.

Kukkaro on siis heikompi tulon lähde mutta vaivattomampi eikä vaadi mitään erityisttaitoa.

Mitä tulee tuohon PoS kolikoiden analyysisi niin olet sekä oikeassa että väärässä. kaikenkaikkiaan PoS ja PoW ovat kaksi erilaista toimintafilosofiaa joissa kummassakin on omat hyvät puolensa ja heikkoutensa.

Esimerkiksi on totta että esimerkiksi DASHin kohdalla ei köyhillä enää ole mitään asiaa mukaan kun collateralin hinta on 70 000 USD. Tulot olisivat toki kanssa mukavat.

Mutta uusia kolikoita tulee kokoajan uusia joista suurin osa tosin on huijauksia tai muuten vain päätyvät pieleen menneiksi, mutta näihin uusiin pääsee paljon halvemmalla mukaan kuin mainauksella, tosin tietokoneellakin mainattavia taitaa tulla aina hetkeksi aikaa.

mutta noin verrattuna että varsin moneen PoW kolikkoon mukaan pääseminen hyvänä aikana vaati 1000 euron ASIC masiinan sijoitusta. Teloksen masternoden pystyyn laittaminen virtuaaliserveriin, virtuaaliserverin maksu ja collateral kolikot mukaan luettuna onnistunee alle 5 euron. Joten veikkaisin että köyhä Intialainen tai afrikkalainen kykenee vielä Telokseen lähtemään mukaan, mutta ASICit on poissa laskuista.

50 prosentin hyökkäyksen osalta veikkaisin että PoW on paremmassa suojassa koska tarvittaisiin niin kova laskenta teho että saisi 50 prosentin hyökkäyksen aikaiseksi, mutta toisaalta tämän hintana on varsin monta ydinvoimalaa.
PoS kohdalla asiassa tulee hinta suojaksi. Alussa kun kolikot on halpoja, 50 prosentin hyökkäys onnistuisi aika vähälläkin vaivalla varmaan, mutta ei kannattaisi. Sitten kun mennään Dashissa, niin hinta tulee liian isoksi kun yksi ainoa Masternode maksaa 70 000, ja näitä vielä pitäisi laittaa jokaista olemassa olevaa kohden yksi lisää, joten hinta pyörähtänee jossain muutamassa miljardissa tällä hetkellä.

Tosin tähän täytyy sitten todeta että kukapa sanoo ettei jollakulla ole varastossa halpana aikana ostettuja Dasheja tarpeeksi näin tekemään, koska vaikka nykyinen hinta onkin liian kallis, niin joku on voinut jo ennakkoon haalia ne kaikki aikanaan satasella.

Lisäksi sitten jos nyt ajatellaan vaikka Telostakin että kävisi niin että collateralin hinta menisi samaiseen 70 000 USD:hen, niin toisaalta staking toimii ilmankin masternodeja, joten köyhäkin voi ostaa sen yhden kolikon ja antaa sen sitten lisääntyä Stakingilla, tosin enpä sitten tiedä mahtaisiko sillä yhdellä kolikolla mihinkään päästä.

Jokatapauksessa, en oikein näe että sen enempää PoWille kuin PoSillekaan tekee oikeutta kutsua niitä rikkaiden tai köyhien kolikoiksi, koska niissä molemmissa on etunsa ja haittansa.

Kiitos infosta. Ajatuksena ihan mielenkiintoinen boxi. Onko kukaan laskenu potenttiaalisia tuottoja? Jos boxi antaa ostajalle hyvän porkkanan niin tuo kuulostaa kyllä paremmalta hajautukselta kuin datacentterista vuokrattu serveri. Itsekkin juuri pähkäilen kumpaan kallistun omaan vai vuokra.

on tuosta laskelmiakin tehty, mutta ei tuota käytännön tasolla ihan pysty edes laskemaankaan. Siis annan esimerkin.

Jos toimivat niinkuin tuossa mielestäni kannattaisi, niin yrityksenhän kannattaa laittaa sinne esimerkiksi 50 eri kolikon masternodet pystyyn. Nappaa esimerkiksi 50 uudenhkon puoleista kolikkoa.
Näistä sitten parissa kuukaudessa varmaan jo vähintään puolet katoaa huijauksina tai muuten vain unholaan, jonka jälkeen kyseisest masternodet pistetään alas ja pistetään tilalle taas seuraavien kolikoiden masternodeja.

Tällä tavoin sitten jatketaan kunnes ihanteellisena lopputuloksena parin vuoden päästä siellä olisi 50 DASHin veroista masternodea. Tällöin tietysti tulopuolikin olisi aika hulvaton.

Eli jos tekevät sen tuolla logiikalla tai edes sinnepäinkin, niin periaatehan olisi että alussa ei varmaan tulisi paljoa mitään, että voisi hyvin olla että ensimmäisten kuukausien tulot ei pahimmillaan korvaisi edes nettiyhteyden hintaa, mutta pikkuhiljaa tilanne sitten muuttuisi kun niitä onnistuneita Masternodeja alkaisi olla siellä aina vain enemmän ja enemmän, kunnes lopulta nähdäkseni yhdellä ainoalla boksilla tekee jo elannon. Että hieman tuollainen lottomasiina tuo nähdäkseni olisi parhaimmillaan.

Vaikuttaa kuitenkin siltä että pääpainotus ainakin alussa ilmeisesti olisi noissa teloksen masternodeissa, eli lähtökohtaisesti yritys aikoo pistää useamman Teloksen masternoden noihin bokseihin pystyyn, mutta on tuolla discordissa ollut puhetta yrityksen puolelta jo muistakin kolikoista, muistini mukaan noista mitkä Peertorostakin löytyvät: https://www.peertoro.eu/rapidcartpro/index.php?catalog/all/-/date/1 eli Dogecash, LigthPayCoin, ja Bitcoin Ingognito.

Jokatapauksessa, oli joku laskelma noiden pelkkien Telos masternodien pohjalta että pelkillä niillä tulot taisi olla joku reilu satanen kuussa. Mutta tosiaan tuollaisten laskelmien tekeminen ei oikein tuo sitä blueboxin todellisuutta esille, tai siis voihan sitä toki noinkin käyttää että pistää sen täyteen Teloksen masternodeja, mutta siinä kyllä mielestäni hukataan se koneen todellinen lottopotentiaali silloin.

Yirtyksen puheista olisi tullut hieman sellainen kuva että tuo tulee olemaan loton ja laskelmallisen toiminnan puolesta välistä. Eli itse tosiaan toivoisin että yritys laittaisi tyyliin sen 50 eri kolikkoa ja sitten karsisi huonot pois ja uudet tilalle taas, mutta puheiden perusteella vaikuttaisi että sinne tulee ainakin noita Teloksia paljon, ja sitten laittelevat harkiten noita tuollaisia “premium” PoS kolikoita lisäksi.

Vaikka sinänsä voisi nähdä harmina sen että yritys ottaa prosentit tuotoista itselleen, niin siinä on kuitenkin myös sellainen hyvä puoli, että sillähän niillä on myös sitten motivaatiota laitella tuollaisia kalliimpiakin masternodeja sinne pystyyn.

tekstiesi pituutta voisit lyhentää ja kiteyttää pää kohdat, alkaa muistuttaa kirjaa pikkuhiljaa. en näe tälle boxille mitään tarkoitusta. voin vuokrata vpssän 1-5€ kuukausihinnalla mikä pyörittää muutamaa masternodea, sulkea, restartata ja vaihtaa milloin haluan.

myös käyttöjärjestelmä, ram, kovo, tehot jne muutokset ovat huomattavasti helpompaa, edullisempaa ja nopeampaa tehdä virtuaali serverien kautta.

Olen huono kirjoittamaan lyhyesti niin siksi vastauksistani tuppaa tulemaan pitkiä.

Boksilla tosiaan lienee lähinnä kaksi tarkoitusta.

Itsekäytettynä toimia serverinä, mutta soveltuvia servereitä nyt saanee hommattua halvemmallakin.

Ja toinen tarkoitus on sitten se itseäni kiinnostava, eli se että joku muu tekee hommat puolestani, tosin ottavat sitten prosentitkin.

Joten voisi sanoa että tämä on osaamattoman / laiskanmiehen PoS ratkaisu. Ja huomioon tosiaan tulee ottaa myös se että halpoihin PoS Masternodeihin pääsee luokkaa 5 eurolla hyvinkin jo mukaan, että tämähän on niihin nähden varsin kallis ratkaisu kun tässä kuitenkin hinnat lähtee jostain 300 eurosta liikkeelle. Tosin tietysti tähän tulee enemmän noita Masternodeja kuin vain se yksi, mutta noin niinkuin minimi lähtöhinta ajatuksella tämä on huomattavasti kalliimpi tapa lähteä liikkeelle, vaikkakin sitten jykevämpikin.

Mitä noihin muutoksiin tulee niin tarkoituksena lienee että kone pysyy sellaisenaan koko käyttöikänsä kovalevyjä lukuunottamatta. Että jos perussetillä lähtee liikkeelle, niin kovalevytilaa pitäisi joutua jossain vaiheessa lisäämään, mutta muistit, tehot, jne. on varmaankin jo mitoitettu valmiiksi riittäviksi.

idea sinänsä hyvä mutta kun kaikki nämä ovat yrityksen kontrolloimia jopa masternodejen ostamista ja valintaa myöten homma vaikuttaa aika centralisoidulta. mikään ei estä yritystä lyömästä nappia joka kytkee koko ”bluebox” verkon pois kerrasta. kohderyhmä siis vaikuttaa olevan tavikset ketkä ei cryptoista niin paljoa tiedä / jaksa nähdä vaivaa.

itse tekemällä ja selvittämällä varmasti paremmat tulokset saat.

valitettavasti en voi lukea kaikkia tietoja yrityksen sivulta kun mobiili tuki näyttää olevan puoliksi tehty.

Hieman samansuuntaisesti itsekin tuossa laskeskelin että tuossa on tietyjä ongelmia. Tosiaan ensimmäisenä se että oletetaan että tulisi sellainen tilanne että tästä tulisi nyt PoS koneiden Bitmain, niin silloin olisi tosiaan olemassa se riski että voisivat tehdä 50 prosentin hyökkäyksiä koska voisi olla tilanne että niillä olisi hallussaan yli 50 prosenttia joidenkin kolikoiden masternodeista sitä kautta että ne on niiden asiakkailla joihin yirtyksellä on etäyhteys ja täysi kontrolli.

Toinen sitten ei-ilkeämielinen ongelma tuossa on se että PoS-kolikoiden osuus on kuitenkin vielä suhteellisen pieni, joten ei kovin monelle tuollaiselle laitteelle ole lopulta tilaa.
Siis jos ajatellaan että laitteita pöllähtäisi yllättäen miljoona kappaletta markkinoille, niin ei taitaisi löytyä riittävästi järkeviä kolikoita joka masiinalle, kun masternoden kannattavuus kuitenkin laskee sitä myötä mitä enemmän noita masternodeja on pystyssä (samoin kuin ASICienkin). Tämä ensimmäinen erähän on vain muutama sata kappaletta, joten sen markkinat kestää vielä oikein hyvin, mutta entäpä kuinka käy tulevaisuudessa? Jos homma osoittautuu toimivaksi, niin tuolla voi pian olla monta muutakin firmaa jonossa tekemässä samaa. Bitmainkin voisi teoriassa, mutta luulen että on niille liian pieni markkina vielä tässä vaiheessa, että luulen että raja menee jossain muutamassa kymmenessä tuhannessa tuollaisessa laitteessa, niin siinä vaiheessa on jo vaikea löytää mistä kaikille jakaa.

Jos joku haluaa kokeilla saada Blueboxin ilmaiseksi niin kaksikin mahkua.

Ensiksikin puolen tunnin päästä arpovat Kryptofriday streamissa yhden katsojien kesken: https://www.youtube.com/watch?v=X9TJYJT5Akg&feature=emb_logo

Ja toinen mahku on retweetata, tykätä, ja seurata bitdoradon twiittiä/accountia: https://twitter.com/BitdoradoE/status/1223527839351394304

arvonta twitterin osalta tapahtuu huomenna.

Tällä hetkellä kryptofridayta katselee alle 70 ihmistä vasta ja twiittiäkin on levitetty vasta luokkaa 50 ihmisen toimesta, joten voittomahkut on varsin hyvät tavallisiin arpajaisiin verrattuna.

Blueboxin arvo on siis luokkaa 1000 euroa kun siihen kuuluu tuo 100 tuhannen Teloksen masternode. 100 tuhatta telosta siis on suunnilleen sen 1 000 Euroa arvoltaan.