BlockFi - kuinka luotettava

BlockFi-lanseerasi melko houkuttelevan tilin, jossa siis maksavat 6% korkoa btc tai eth -talletuksille.

Kuinka luotettavana porukka pitää tätä firmaa?

Katsii olla tosi varovainen ja lukea pieni printti.

Tässä rautalankaversiona selitetty selkeesti.

Tuossa mitä siellä BlockFi säännöissä sanotaan.
Kuvakaappaus twitteristä, obiwankenobit käyttis

Tuossa vielä BlockFi sivuilta.

Rullaat vaan tarpeeks kohtaan:

Consent to rehypothecate

PS. Suosittelen lämpimästi Caitlin Longin seuraamista Twitterissä. 22v senior exe Wall Streetillä ja nykyään lohkoketju-advokaatti ja puhuu aika avoimesti miten hommia pankkimaailmassa hoidetaan ja mitä kantsis välttää lohkoketjubusineksissä.

1 tykkäys

Lohkoketju sitä ja lohkoketju tätä. Se on pojjaat proxy war eikä mitää muuta.

Omakohtaista tietoa asiasta ei ole (eikä tule) mutta järki sanoo että jos 6% luvataan korkoa niin jonkin sortin ponzi ja/tai muu kusetus kyseessä. Jollei muuta niin vuoden kuluttua “oho, meidät hakkeroitiin ja kolikot vietiin”…

Joo joo kyllä coinmotion on parempi.

En jaksanut selvittää itse kun ajatus haiskahtaa mutta kertokaapa joku että mitä he muka tekevät että heidän kannattaisi maksaa noin kovaa korkoa ja että silti saavat itse katetta?

Ei varmaan kannata kenenkään selvittää. Päivänselvä kusetus vilkaisematta. Mistään ei saa pieniriskistä 6% korkoa tähän taloudelliseen tilanteeseen. Pankit ei maksa talletuksille mitään ,Saksalle lainaat rahaa 10 vuodeksi niin korko on 0,07%. Euroopan keskuspankin talletuskorko on -0.40% etc.

En tiedä erityisesti tästä tapauksesta, mutta ei tuo korko nyt ihan mahdoton ole tällä hetkellä. Tästä linkistä voi tarkastella Bitfinexin kautta saatavia korkoja eri kryptoille. Riveillä siis näkyvissä yhden päivän korko:

Esim. tänään bitcoinille saisi n. 7 % vuosikoroksi muutettuna. Toki korko muuttuilee koko ajan.

Tämä kryptojen lainaaminen tuntuu olevan ihan mielenkiintoinen konsepti tällä hetkellä, koska mahdollistaa passiivisen tulon.

Lainaamista varten on myös olemassa suomalainen Whalelend. Tekee lainaamisen helpoksi piensijoittajallekin:

Ei tuo korko tietenkään mahdoton ole, riskiä vaan sisältyy reippaasti. Jostainhan tuo korko on tarjoajan kaivettava. Saksa ei ole kait ihan heti menossa konkkaan ja silti korko käytännön nolla. Siitä voi kukin miettiä miten luotettava on 6 pinnaa ja vieläpä kryptoissa, joissa lisäksi kurssiriski.

Aa nopeella vilkaisulla katsoin et 6pros. Kùukaudes mut se oliki kai vaan et maksetaan kerra kuukaudes ja 6pros. Vuosikorko

Minä ainakaan en nukkuisi kovin kovin öitäni, jos olisi Bitfinexissä niin paljon kryptoa tallessa, että 7% korko tuntuisi houkuttelevalta.

On kyllä todella riskialtista puuhaa monellakin tapaa:

Kolikot eivät ole vakuutettuja (koska kyseessä ei ole pankki) ja sitten vielä tällainenkin “hauskuus”:

The company also can change the terms at any time and it’s the user’s responsibility to review them “from time to time.”

En kyllä talleta tuonne killinkiäkään, valaille uudelleenlainattaviksi, shortattaviksi eli bitcoinin hintaa alaspainamaan.

1 tykkäys