Bittirahan laskupalvelu on julkistettu!

Noniin. Laskupalvelumme on nyt käyttövalmiina! Pääset palveluun täältä:

https://bittiraha.fi/laskupalvelu

Keskeiset ominaisuudet:

[ul][li]Voit maksaa useita laskuja samalla kertaa[/li]
[li]Vaihtokurssi lukitaan maksuhetkellä, eli tiedät hinnan etukäteen[/li]
[li]Maksu onnistuu perinteisen copypasten lisäksi click-to-pay tyyliin ja tietysti QR-koodilla[/li]
[li]Tässä vaiheessa hyväksymme vain suomalaisille tileille suunnattuna laskuja[/li]
[li]Laskujen päivittäinen maksimisumma per asiakas on aluksi 1500€[/li]
[li]Kulurakenne on sama kuin Bittipörssissä eli 1,99% + 1€[/li][/ul]

Laskupalvelun täydet käyttöehdot voitte lukea palvelusivulta. Kommentteja ja palautetta palvelusta voitte antaa tässä ketjussa. Palvelussa saattaa esiintyä bugeja alkuvaiheessa, ilmoittakaa jos löydätte niitä.

Siirrän tämän ketjun muutaman päivän kuluttua sille kuuluvaan paikkaan, tämä on palvelujulkaisu joten sitä voi mainostaa alussa hieman näkyvämmin.

Hurraa! Odotettu palvelu!

BTC/USD-kin alkoi tempoa ylöspäin tätä julkistusta odotellessa. Hieno ensi viikko tulossa :slight_smile:

Hienoa! :smiley:

Upeeta ! 8)

Hyvä homma!

hieno palvelu! kehitysehdotuksia:

  • syötetyn laskun muokkaus
  • maksettujen aiempien laskujen selailu + laskun tila
  • vahvistus kun maksu näkyy blockchainissa (eli tilaus varmasti hyväksytty)
  • muista maksajan tiedot

[quote=“msiren, post:6, topic:1219”]hieno palvelu! kehitysehdotuksia:

  • syötetyn laskun muokkaus
  • maksettujen aiempien laskujen selailu + laskun tila
  • vahvistus kun maksu näkyy blockchainissa (eli tilaus varmasti hyväksytty)
  • muista maksajan tiedot[/quote]

Kiitos palautteesta. Palvelua aiotaan kehittää paremmaksi kokoajan. Tuo viimeiseksi mainittu eli maksajan tietojen muistaminen on tulossa ihan lähipäivinä, se oli pieni unohdus joka muistettiin vasta launch-päivänä. Bittipörssissähän tuo ominaisuus on käytössä. Tuo vahvistus Bitcoin-maksusta on myös ominaisuus, jonka aiomme toteuttaa, tällä hetkellä palvelumme on tuolta osin vähän manuaalinen vielä. Maksujen editointi- ja katselumahdollisuutta pidän myös hyvänä ideana.

Aiomme toteuttaa sellaisenkin mahdollisuuden, että tilauksen saa halutessaan maksaa myöhemmin, eli sitä ei tarvitse maksaa heti vaikka siinä on se 15 minuutin aikaraja. Tämä auttaa myös tilanteessa, jossa jostain syystä 15 minuuttia oli ja meni. Se tulee toimimaan niin, että tilaaja saa laskunmaksuun linkin, jota klikkaamalla se hakee vaihtokurssin uudestaan, ja antaa uudet 15 minuuttia maksuaikaa.

Asiakaspalautteen pohjalta ajattelin kommentoida yhtä asiaa. Ei kannata olla huolissaan siitä, että ehdoissa lukee muutamassa kohtaa “pidätämme oikeuden peruuttaa tilauksen”. Ne on siellä pelkästään sitä varten, että voimme peruuttaa tilauksen jos huomaamme selvää väärinkäyttöä esimerkiksi bitcoinien hintaheilahteluihin liittyen. On epätodennäköistä, että me hylkäisimme tilausta vaikka se olisi maksettu 15 minuutin aikarajan ohi, jos se näyttää kuitenkin vilpittömältä tilaukselta.

Jatkossa aiomme lisätä tuohon mekanismin joka ilmoittaa tilaajalle nopeammin onko tilaus “hyväksytty” tai “hylätty”, mutta tässä vaiheessa voin vain sanoa, että hylkääminen on hyvin epätodennäköistä.

Laskujen päivittäistä maksimisummaa per asiakas on nostettu. Uusi raja on 5 000 euroa.

https://bittiraha.fi/laskupalvelu

Yksi kysely tuli liittyen yksityishenkilöiltä ostettuun käytettyyn tavaraan. Jos kyseessä on julkinen myynti-ilmoitus eli ostajalla on linkata se jostain forumilta, huuto.netistä tai tori.fi:stä tms, voi meidän laskupalvelua käyttää myös tälläisten maksamiseen. Laittaa vaan kommenttiin sen linkin.

Laskupalvelun ehtoihin lisätty kohta:

  • Bitcoin-siirron tulee saada vähintään 1 vahvistus 12 tunnin sisään siitä, kun siirto on lähetetty. Muuten pidätämme oikeuden peruuttaa tilauksen.

Tähän on syynä se, että olemme nyt törmänneet uuteen ongelmaan. Ilman transaktiokulua lähetetyissä Bitcoin-siirroissa voi kestää todella kauan, jopa yli vuorokausi. Emme suosittele lähettämään 0-fee transaktioita, ja ongelman ehkäisemiseksi meidän päässä, lisäsimme tuollaisen ehdon palveluun.

Hei, kenties tyhmä kysymys liittyen laskupalvelun käyttöön ja verotukseen.

Jos olen ostanut käteisellä esim. 10 000 euron edestä bitcoineja (eikä kuittia toki ole), ja maksan niillä laskuja, voiko verottaja teiltä saatujen tietojen perusteella (kenen laskuja on maksettu) tulla kysymään mistä ne 10 000 euron arvoiset kolikot on saatu?

Bittiraha.fi ei luovuta tietoja verottajalle. Tietoja luovutetaan viranomaisille vain mikäli tietystä asiakkaasta tulee rikosepäilyyn liittyvä tietopyyntö. Eli jos sinua epäiltäisiin veropetoksesta, ja tulisi tietopyyntö asiasta, silloin he voisivat saada tietoja meiltä. Yhtäkään veroihin liittyvää tiedonantoa ei tähän mennessä ole jouduttu tekemään.

Bittiraha.fi ei luovuta tietoja verottajalle. Tietoja luovutetaan viranomaisille vain mikäli tietystä asiakkaasta tulee rikosepäilyyn liittyvä tietopyyntö. Eli jos sinua epäiltäisiin veropetoksesta, ja tulisi tietopyyntö asiasta, silloin he voisivat saada tietoja meiltä. Yhtäkään veroihin liittyvää tiedonantoa ei tähän mennessä ole jouduttu tekemään.

Siltä varalta että joku tämän ketjun vielä löytää veroasioita etsiessään:
Bittiraha on luovuttanut tietoni verottajalle, eikä kysymyksessä ole rikosepäily. Käytäntö näyttää siis muuttuneen sitten vuoden 2014.

[quote=“akaihola, post:14, topic:1219, full:true”]Siltä varalta että joku tämän ketjun vielä löytää veroasioita etsiessään:
Bittiraha on luovuttanut tietoni verottajalle, eikä kysymyksessä ole rikosepäily. Käytäntö näyttää siis muuttuneen sitten vuoden 2014.[/quote]

Kyllä, tämä oli ennen sitä aikaa kun olimme tietoisia verottajan nk. vertailuverotarkastuksista, jotka ovat valitettavan laajoja. Niitä on tehty Prasokselle ja tehdään varmasti tulevaisuudessakin. Se kuitenkin pitää yhä paikkansa että Prasos ei suoraan ilmoita omatoimisesti mitään.

1 tykkäys