Bitcoinin nostaminen pankkitilille ostamatta yhtään bitcoinia

Moi,

Jos nostaisin esimerkiksi kymmenen tuhannen euron edestä bitcoineja pankkitililleni ostamatta koskaan yhtään bitcoinia niin mitä siitä seuraisi? Pyytääkö pankki mitään selitystä siitä paljonko olen joskus sijoittanut tai pitääkö sitä todistaa näyttämälä bitcoin tilini transaktiot? Kolikot olisivat siis siirretty toisesta lompakosta minun lompakkooni. Vaikka vähän hämärältä kuulostaakin niin tähän ei liity mitään rikollista :smiley:

10k nyt vielä melko pieni summa. Muista maksaa verot!

Lähinnä mietityttää se ihmetteleekö pankki tai verottaja sitä mistä moisen summan on saanut ilman että on koskaan sijoittanut kyseisellä tilillä bitcoiniin rahaa?

Eiköhän sulle ole voinut olla melko monta muutakin tiliä minkä varoilla olisit voinut ostaa pitkoineja

1 tykkäys

Sitten jos/kun vaihdat bitcoinit euroiksi, niin sinun tulee maksaa verot asianmukaisesti.

Jos pystyt osoittamaan hinnan jolla ostit kolikot, niin sitten on helppo laskea mahdolliset voitot ja maksaa niistä verot. Jos et pysty osoittamaan hintaa, niin koko summa lasketaan voitoiksi ja maksat koko summasta veron. Toki tässä tapauksessa kannattaa miettiä täytyykö hankintameno-olettaman tunnusmerkit ja käyttää sitä siinä tapauksessa.

Tosiaan, jos oot pitänyt kolikkoa itselläsi tarpeeksi monta vuotta ennen myymistä, niin hankintameno-oletusta käyttämällä et tietenkään joudu maksamaan kuin osasta myyntihinnasta veroa. Tarpeeksi kauan jos on ollut niin sitäkin vähemmän. Vaikka et olis maksanut sen hankkimisestä mitään ts. Saanut sen jostain “ilmaiseksi”.

1 tykkäys

Miten tämä todistaminen tapahtuu sitten käytännössä? Ei varmaan pelkkä screenshotti riitä talletetusta summasta. Ja vielä se että nämä bitcoinit on ostettu toisen henkilön pankkitilillä enkä käytännössä pysty todistamaan sijoitettua summaa omakseni vaikka ne omia onkin.

Ei kai mitään todistamista tarvitse jos käyttää hankintameno-olettamaa?

"Tässä kohtaa on tärkeä huomata ns. hankintameno-olettama. Verohallinto kertoo siitä seuraavaa:

Virtuaalivaluutan realisoitunut arvonnousu on veronalaista luovutusvoittoa, joka lasketaan verovelvolliselle edullisemmalla tavalla: luovutusvoittoa laskettaessa luovutushinnasta voidaan vähentää joko todellinen hankintahinta kuluineen tai vaihtoehtoisesti niin sanottu hankintameno-olettama ilman mitään muita kuluja. Hankintameno-olettamaa käytettäessä vähennys on 20 % luovutushinnasta, jos omaisuus on omistettu alle 10 vuotta ja 40 %, jos omaisuus on omistettu vähintään 10 vuotta."

Kaveri kysyy pankin kyc-käytännöistä, eikä veroista.
Jos talletat pankkiin rahaa virtuaalivaluutan myynnistä, niin joudut tekemään seikkaperäisen Varojen alkuperäselvityksen pankille ml. treidaushistoria jne.

1 tykkäys