Bitcoinin kehitys noudattaa S-kurvia


#1

Kaikilla toimialoilla kehitys menee jotenkin S-kurvin mukaisesti. Innovaatiosta tehdään julkinen, tulee seesteinen vaihe ja markkinoillakaan ei tapahdu suuria muutoksia. Tuote on kuitenkin olemassa. Kun se kehittyy teknologian tai innovaation kautta, saattaa tuotekehitys ottaa suuren askeleen eteenpäin, jonka jälkeen tulee jälleen seesteinen vaihe, esim. kun teknologian kehitys iskee vastaan.
https://www.youtube.com/watch?v=pAGXnnAhI3g


#2

Onhan noita kurveja monenlaisia mutta jotenkin vaikea verrata tai löytää jotain yhteistä kodinkoneiden kehityksestä bitcoiniin ? Väri-tv oli aikanaan selkeä parannus kun taas bitcoin on “vain” vaihtoehto valuutta/maksutapa.
Jos johonkin pitäisi verrata kehitystä niin ehkä muihin ohjelmistoihin kuten tietoturvaohjelmat ja netti/some palveluihin facebook ym.


#3

Bitcoin on tulevaisuudessa paljon muutakin kuin vaihtoehtoinen valuutta/maksutapa. Bitcoinin scripteillä voidaan tehdä kaikkea mitä ethereumillakin ja monella muulla altcoinilla.

Tässä mennään metsään koska nuo mainitsemasi ohjelmat ja palvelut eivät ole vielä edes kehittyneet koska Bitcoin ei ole valmis protokollana.

Bitcoin on vasta alimmainen protokolla taso, joka on yhteydessä internettiin jonka päällä taas pyörii Bitcoinin p2p verkko ja siirrot nodejen ja käyttäjien välillä. Sitten tulee Bitcoin siirrot ja scriptat joita ei ole vielä hyödynnetty juurikaan. Tällä tasolla sitten scriptojen kanssa rakennetaan kaikki jännittävä useiden vuosien päästä.

Salamaverkko ei ole enää tässä ketjussa mukana vaan se on erillinen sivuketju jossa siirtoja voidaan toteuttaa myös halvasti ja nopeasti, mutta joka ei ole lähellekään valmis vielä vuosiin isommille massoille.


#4

Niinpä, jään miettimään näitä vielä.
Lähinnä ajattelin asiaa käyttäjämäärien kehityksenä mutta voihan näitä miettiä monesta kulmasta.


#5

Käyttäjämäärät kasvavat kun Bitcoin saa muitakin tarkoituksia kuin maksamisen. Pelkällä valuutalla jota käytetään maksamiseen ei pitkälle pötkitä, koska on jo olemassa lähes yhtä hyviä palveluita jotka ovat kaikilla valmiiksi käytössä, ainoastaan kulut ovat suuremmat.