Bitcoinin käyttö maksutapana vähentynyt

#1

Bitcoinin käyttö kaupallisiin maksuihin on vähentynyt merkittävästi tänä vuonna, Reutersin julkaiseman Chainalysis-tutkimuksen mukaan.
Jotkut ovat jopa sitä mieltä että pelkkä pitkä vakaus osaksi tänä vuonna ei riitä maksamisen lisääntymiseen.

0 Likes

#2

“Viime vuoteen verrattuna vakaa arvo, pienentyneet siirtomaksut ja Lightning-verkon mahdollistama nopeus ovatkin parantaneet bitcoinin käytettävyyttä.”

0 Likes

#3

Pitäs varmaan lukea se chainanalysiksen tutkimus että voisi sanoa juuta tai jaata. Mutta yksi kehitys mitä on tapahtunut, on kauppiaiden siirtyminen bitpaysta toisiin toimijoihin. Itse olen huomannut joidenkin verkkokauppojen käyttävän nykyään muita maksuprosessoijia kryptoille. Esim. coinpayments.net tarjoaa samaa palvelua kuin bitpay, ja sitten on tietysti btcpayserver uutena projektina jota hehkutetaan paljon. Lisäksi myös jonkun verran tapahtuu offchain maksuja, näitä on tehnyt ainakin bitrefill niminen firma.

Ainakin teoriassa näen melko ison mahdollisuuden että tuollaisessa tutkimuksessa tulee vääränlaista dataa, koska ei nuo asiat mitenkään yksiselitteisesti lohkoketjussa näe, tai muutenkaan julkisesti.

0 Likes

#4

Koko tutkimus ei tällä hetkellä ole julkisesti saatavilla.
Mukana oli 17 maksuprosessoijaa myös bitpay. Tuosta coinpayments en ole varma mutta tässä yhdessä jutussa oli kommentti että heillä “BTC-kaupan volyymi on laskenut yli 50 % tammikuusta lähtien”
https://bitcoinexchangeguide.com/new-chainalysis-crypto-study-shows-bitcoins-use-for-facilitating-payments-severely-reduced-in-2018/

Toisesta jutusta taas saa käsityksen että voisi olla mahdollista että bitcoinin hinnanlasku voisi antaa väärää dataa ?
“On syytä huomata, että bitcoinin 80 % lasku maksujen valuuttana on samankaltainen kuin sen hinnan lasku samana ajanjaksona.”
https://medium.com/chainrift-research/chainalysis-bitcoin-payments-80-percent-down-in-2018-ce4ecef0d35

0 Likes

#5

Mites muuten nämä bitcoineilla toimivat debit-kortit, luetaanko ne bitcoin-maksuiksi vai ei?

0 Likes

#6

Hyvä kysymys, en tiedä, menee arvailuksi.

Jos hiuksia aletaan halkomaan niin ei lasketa koska kauppias saa maksun omalla valuutallaan eli ei ole suoraan bitcoin-bitcoin maksu koska kolmas osapuoli välissä veloittaa maksajan bitcoin saldoa.
Ehkä vaikeampi seurata muutenkin noita debit kortteihin liittyviä bitcoin-osoitteita?

0 Likes

#7

No siis tottakai bitcoin kannattaa vaihtaa euroiksi ennen maksamista, moni firma jätti tulematta Suomeen Bitcoin korttien kanssa, jotka vaihtaa maksun yhteydessä euroiksi bitcoinit.

0 Likes