Bitcoin yrityksenä? Amerikasta Suomeen? Apua tarvitaan!

Moikka!
Puhun tässä mun kaverin puolesta ja toivon että saisin hänelle edes jonkinlaista apua täältä. Pahoittelen jo etukäteen jos teksti on sekavaa mutta yritän parhaani.
Eli tämä tyyppi on harrastanut tätä bitcoin-hommaa(sori, en ole expertti tässä suom. krypto-sanastossa:/) n.vuoden ja lopetti vakityönsä koska haluaa tehdä kyseistä hommaa kokopäiväisesti. Hän haluaisi muuttaa nyt sen takia Amerikasta Suomeen koska täällä tähän hommaan on paremmat mahdollisuudet. Onko kenelläkään kokemusta tästä bitcoinista yrityksenä? Hän siis hakee elinkeinoharjoittajan viisumia ja miettii lasketaanko tällainen business virallisesti yritykseksi? Suurimman osan omaisuudestaan hän on jo sijoittanut tähän, eli näyttöä on kyllä että hän on tosissaan. Ja miten verot/yrityksen rekisteröiminen yms vai olisiko Viro parempi?

Kaikenlainen apu tai edes siihen viittaava olisi erittäin tervetullutta!

Minkä maan kansalainen hän on?

Tietysti Viro on 100 kertaa parempi kuin Suomi. Kuka hullu nyt Suomeen muuttaisi, ellei sitten ole rahaton ja paperiton elintasopakolainen.

Amerikkalainen. Niin mä olettaisin myös, mut hän ei halua asua Virossa vaan ehdottomasti Suomessa. Mietittiin voisiko hän rekisteröidä yrityksensä Viroon mutta asuisi Suomessa?:thinking:

Sekä Viro että Suomi on Schengenissa ja EU:ssa. Eli hän voi rekisteröidä asuinpaikaksi Viron, mutta asua kuitenkin Suomessa. Kukaan ei ajo valvoa hänen kulkemisiaan.

Virossa voi rekisteröidä yrityksen kuka tahansa, riippumatta siitä missä asuu. Mutta Suomessa ei ole järkeä asua virallisesti, koska sitten joutuu maksamaan veroja Suomeen. Virossa verot ovat kuitenkin noin 2 kertaa pienemmät.

Hmmm aivan. Tässä tapauksessa hänen tulee varmaankin sitten hakea tota elinkeinoharjottajan viisumia Virosta eikä Suomesta?:thinking: Jos hän nyt silti päättäisi kuitenkin Suomesta sitä hakea niin onko verotus kuinka yksinkertaista täällä tuon homman osalta?
Viro ois varmaan parempi siltäkin kannalta.

Asiaan vaikuttaa varmaan myös se, minkä maan passilla ystäväsi on liikenteessä.

Yleensä ihmiset tuijottavat muitakin asioita kuin pelkkiä veroprosentteja miettiessään asuinpaikkaa. Virossa on tietyssä mielessä hyvä verotus, mutta ei se yksiselitteisesti parempi systeemi ole. Tasavero tarkoittaa pienituloisille korkeampaa verotusta. Monet myös arvostavat sosiaaliturvajärjestelmää joka suomessa on aika hyvä lapsiperheille.

http://www.migri.fi/working_in_finland
http://www.migri.fi/working_in_finland/self_employed_person

"Self-employed person needs a residence permit

Self-employed persons need a residence permit for a self-employed person to practice their profession in Finland. You are self-employed if you practice a profession or are engaged in trade in your own name, or if you have a similar responsibility for a company.

It is most common for self-employed people to have an individually-owned business (toiminimi), to be a partner in an unlimited partnership company (avoin yhtiö), or to be a general partner in a limited partnership company (kommandiittiyhtiö).

If you are a silent partner in a limited partnership company (kommandiittiyhtiö) and you work in your own company, you will need a residence permit for an employed person.

If you own shares of a public limited company (osakeyhtiö) and you work in this company, you will need a residence permit for an employed person. A residence permit will not be granted on the grounds that you own shares; you also have to work in the company, and the work must be performed in Finland."

Polarpanda,

Olen kyllä tietoinen tuosta mut lähinnä mietin riittääkö näyttö tuohon elinkeinoharjoittajan viisumin, siis että on tällänen business koska hän ei ole rekisteröinyt yritystään mihinkään edes siellä Amerikassa.

Tämä amerikkalainen on tuskin pienituloinen. Lisäksi Suomessa olet aina maksajan roolissa, jos vaan jaksat tehdä töitä tai varsinki pyörittää yritystä. Ainoat jotka hyötyvät Suomen järjestelmästä ovat sossu-pummit ja nykyisit laittomat maahanmuuttajat.
Virossa sulle jää enemmän rahaa käteen vaikka viet lapset yksityiseen kouluun ja käy yksityisellä lääkärillä koko ajan. Ei tuo sosiaaliturva niin hyvä ole, että perustelisi maailman korkeimmat verot. Suomessa ei edes ole ilmasta terveydenhoitoa aikuisille! Jopa Neuvostoliitossa sellainen oli!

Lisäksi en nyt todellakaan sanoisi, että Suomi on hyvä maa yrittäjyydelle. Varmaan maailman huonoimpia, ainakin jos katsoo länsimaita.

  • Korkeat verot
  • Mieletön valvonta ja kyttäys
1 tykkäys

Joo mua ei kans ikinä sais perustaa yritystä Suomeen!

Nyt alkaa mopo karkaamaan kasista pahemman kerran. Naita tilastoja on paljon ja Suomi keikkuu yleensa karkisijoilla. Tassa yksi esimerkki ja googlaamalla loytyy paljon lisaa. Ei kannata kuunnella pessimistien jorinoita, kuinka ruoho on aina vihreampaa jossain muualla. Kryptoyrittaminen on varmasti oma lukunsa ja nama tilastot tuskin toimivat siihen, mutta keskustelu alkoikin jo menna ylipaatansa yrittamisen dissaamiseen Suomessa.

Open for Business Rankings

These market-oriented countries are a haven for capitalists and corporations.

  1. Panama
  2. Luxembourg
  3. Denmark
  4. Switzerland
  5. Finland

(https://www.usnews.com/news/best-countries/open-for-business-full-list)