Bitcoin suurimpia puutteita

Bitcoin merkittävin puute on se että omistussuhde ja sen vaihtuminen ei kulje bitcoin mukana, tuo estäisi väärinkäytöt ja varkaudet. Viimeisin kauppa pitäisi olla näkyvä osaa myytyä bitcoinia, se tulisi olla tallennettuna kyseiseen myytyyn bitcoiniin lohkoketjutekniikalla. Aikaisempi historia säilytettäisiin viimeisimmässä tarkistussummana. Vaatisi radikaalin muutoksen bitcoin rakenteeseen, olisi muutettava kahdeksi lohkoketjuksi joista toisessa olisi bitcoin tarkistussumma ja kaupankäyntihistoria. Lompakkoon omistajuuden liittäminen ei auta koska bitcoinit voidaan viedä sieltä. Tuo omistajuustieto tarvittaisiin sinne kun pankkia vastaavaa vaihtoa tarkailevaa laitosta ei ole.

Enpä usko että moiseen muutokseen suurta intressiä löytyy. Ongelma tuossa ehdotuksessa on se että se on äärimmäisen riskialtis koska sehän paljastaisi ihmisten bitcoin-omistusten tarkan määrän. Siinä olisi rikollisille kohteet suoraan tarjottimella, kidnappaukset, uhkaukset, kiristykset ja vastaavat lisääntyisivät monessa maassa kun rikollisille selviäisi ihmisten omaisuuden määrä…

Vain se viimenen käyty kauppa näkyisi, kuka omistaa ja kuinka paljon ei selviäisi. Lompakon omistajalla saisi katsottua mistä siirtänyt mutta ei saisi tietää paljonko jollakulla on.

1 tykkäys