Bitcoin Prepaid ominaisuus


#1

Onkohan kukaan pistänyt tälle tälle ominaisuudelle painoarvoa koodauksessa. Periaatteessa pystytään skippaamaan maksuliikenteessä varmennus 100% varmalla todennuksella että arvo on lähetetty eikä sitä pystytä peruuttamaan.

Melkoinen ominaisuus, ja korostan, se että transactiota ei pystytä perumaan on ominaisuus, ei bugi (Ardreas Antonopoulos)

Tämän ominaisuuden varaan pystyy rakentamaan melkoisen mielenkiintoisia rakennelmia. .VS nykyjärjestelmä jossa voidaan hyvittää / peruuttaa transactioita. Tai se että siirtoja eri pankkien / valtioiden välillä joudutaan odottaamaan useita päiviä. Raha valitettavasti liikkuu pankkien välillä hitaasti… Se johtuu ihan siitä että he odottavat transactioita jotka kumoavat lähetyksen (=vastaantto). Miksi pankit siis eivät pysty välittömästi siirtämään varoja toisiensa kanssa?
Tämähän oli se kipinä joka sytytti 2007-2009 välillä olleen pankkikriisin, elikkäs mihin pankkiin voi luottaa kun pankkeja alkaa menemään vararikkoon?

Bitcoinissa ei ole pankkikriisejä. Joko sinulla on tai sitten ei ole. Luottamus on irrallaan koko systeemistä.
Peruuttamattomuus ominaisuus tekee siitä arvon säilyttäjänä ylivertaisen rahan. Sillä on samaa ominaisuutta kuin jalometalleilla. Niissä on itsessään arvo, mutta erona Bitcoinia voidaan siirtää verkon yli milloin vain kenelle vain. Se on riippuvainen verkostaan. Joku jossain pitää Bitcoinia arvokkaana, siksi sillä on arvoa.

Haastan teidät miettimään hyötycaseja jossa transactioiden peruuttamattomuutta voidaan hyödyntää kaupankäynnissä?
Pankit ja luottokortit on hyviä, ja ne on mahdillistaneet nykyisen globaalin talouden. Nyt voimme tehdä kaiken saman, ilman että on kilpailuetua sillä kenellä on maksuvekko. Bitcoin tarjoaa siis kaikille tasa-arvoisen maksujärjestelmän jota saa hyödyntää kuka vain.

Luottamus on ihmisten kesken. Bitcoin on aina Bitcoinin arvoinen. Arvo on itsessään, kuten kiiltävissä metalleissakin itsessään.

Tippiä saa aina laittaa: 38qz2ZHRxyKJLnNcMEhALyD4jJM4NBYWcT

-Raparperi